به گزارش مرکز اطلاع رسانی وزارت کشور، میکائیل راسخی معاون توسعه مدیریت و منابع در ابتدای این همایش که در سالن غدیر وزارت کشور برگزار شد، مدیریت دانش را از اولویتهای اصلی وزارت کشور در سال ۱۴۰۲ مطرح کرد.
وی اظهار کرد: در راستای عمل به تاکیدات مقام عالی وزارت مبنی بر اینکه مدیریت دانش در سال ۱۴۰۲ به عنوان یکی از اولویتهای اصلی وزارت کشور در نظر گرفته شود، از ابتدای امسال طراحی و پیاده سازی راهکارهای مدیریت دانش متناسب با حوزه های اصلی ماموریت وزارت کشور در دستور کار کمیته مرکزی مدیریت دانش قرار گرفته است.
معاون وزیر کشور افزود: همچنین در سال گذشته زیر ساختهای لازم برای بهرهبرداری مستمر و پایدار از راهکارهای مدیریت دانش ایجاد شده است.
راسخی ادامه داد: در بعد ساختار؛ تدوین، ابلاغ و پیاده سازی چارچوب حاکمیتی مدیریت دانش با جدیت دنبال شده است و گزارشهای واصله از استان ها حکایت از موفقیت این اقدام دارد.
وی اضافه کرد: در بعد فرهنگ نیز اقدامات موثری با تکیه بر ابزارهای نرم انجام شده است و امروز شاهد حساسیت بدنه وزارت کشور به ویژه استانداریها نسبت به موضوع مدیریت دانش هستیم و در مقایسه با سایر دستگاه ها پیشرفت خوبی داشته ایم.
معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت کشور درباره جنبه فناوری و سامانه های مدیریت دانش هم خاطرنشان کرد: مدل کاملی طراحی شده و در دست توسعه است که تا کنون بخشهایی از این مدل تحت عنوان «سکوی هم اندیشی کارکنان» و «پروفایل دانش» به صورت آزمایشی راه اندازی شده است.
راسخی تصریح کرد: اما در حوزه بحران استفاده از راهکارهای مدیریت دانش بسیار حائز اهمیت است و می تواند در مدت زمان کوتاهی کاهش هزینه و بهبود عملکرد در این حوزه را به دنبال داشته باشد چراکه ما با تکرار بحران ها مواجه هستیم.
تعامل درون سازمانی سنگ بنای استقرار مدیریت دانش در وزارت کشور
عبدالرحیم پدرام رئیس مرکز مطالعات راهبردی و آموزش وزارت کشور هم در این همایش اظهار کرد: با توجه به اینکه استقرار نظام مدیریت دانش در وزارت کشور با رویکرد انسان محور و مبتنی بر تعاملات درون سازمانی طراحی شده است، شبکه اجتماعی سازمانی کارکنان وزارت کشور با نام سکوی هم اندیشی-سها- در راستای پیاده سازی راهکار جامع نرم افزاری مدیریت دانش آغاز به کار کرد.
وی افزود: در این الگو به دلیل پراکندگی و گستردگی سازمانی و جغرافیایی وزارت کشور، استقرار شبکه اجتماعی با هدف تحقق کارکردهای پنجگانه در اولویت قرار دارد.
رئیس مرکز مطالعات راهبردی و آموزش وزارت کشور، تسهیل تعاملات سازمانی در گستره سازمانی این وزارتخانه و ایجاد شبکه های دانشی تخصصی بین واحدهای سازمانی با وظایف مشابه در سراسر کشور را از جمله این کارکردها برشمرد و افزود: تشکیل انجمن های خبرگی مجازی و جستجوی سرنخ های دانش سازمانی از دیگر کارکردهای استقرار شبکه اجتماعی سها است.
پدرام خاطرنشان کرد: ایجاد بستر فعالیت های دانشی با رویکرد اجتماعی سازی و ارتقا یادگیری در سطح وزارت کشور پنجمین رویکردی است که در این شبکه اجتماعی دنبال میشود.
وی یادآور شد: در راستای تکمیل راهکار جامع نرم افزاری مدیریت دانش نیز ایجاد بانک دانش سازمانی و توسعه نقشه دانش در دستور کار قرار دارد.
همایش کاربرد راهکارهای مدیریت دانش در مدیریت بحران ادامه تجربه نگاری و شناسایی منابع دانشی در ۶ بحران دارای اولویت است که از اردیبهشت ۱۴۰۲ آغاز شده و تا کنون به صورت آنلاین در استان ها و جلسات وبیناری پیگیری می شد.
خشکسالی و کم آبی، زلزله، سیل، سرمازدگی، فرونشست و آتش سوزی مراتع و جنگلها، ۶ بحرانی است که دارای اولویت است.
متولی اصلی اجرای مدیریت دانش در وزارت کشور با مرکز مطالعات راهبردی و همکاری سازمان مدیریت بحران است و در استان ها هم به صورت مشترک بین دفاتر برنامه ریزی بودجه و تحول اداری و اداره کل مدیریت بحران تعریف شده است.
نظر شما