کد خبر 203537
۲۷ شهریور ۱۴۰۲ - ۰۹:۵۶
 تقدیر از بانوان دهیار نمونه کشوربا حضورمعاون رئیس جمهور در امور زنان

نشست بانوان دهیار نمونه کشور وکارآفرینان روستایی(صاحب نمانام) با معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده، وزیر و معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و معاون امور دهیاری‌های سازمان شهرداری‌ها ودهیاری‌های کشور برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور، در این نشست که در  وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی برگزار شد، انسیه خزعلی معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده اظهار کرد: توصیه می‌کنم کسانی را که از روستاها به شهرمهاجرت کرده‌اند تشویق کنید تا به روستا برگردند و از این تسهیلات ۵۰۰ میلیون تومانی برای شروع اولیه زندگی بهره مند شوند.

وی با بیان اینکه ۲۸۵۵ دهیار زن و ۳۵۴۷ زن عضو شورای اسلامی در روستاهای کشور داریم افزود : اگر از این زنان در حوزه فرهنگ، آموزش و مهارت آموزی مورد نیاز در روستا استفاده شود پیشرفت خوبی را در روستاها می توان رقم زد.

مهدی مسکنی معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز که در این همایش شرکت داشت اظهار کرد، دردولت سیزدهم با تشکیل ۸۸۲ تعاونی زنان ، شاهد رشد هفت درصدی تعاونی‌های این حوزه زنان بودیم.

وی‌گفت: عموماً ۷۰ درصد اعضای تعاونی‌ها بانوان هستند و نزدیک ۶۰ درصد تعاونی‌ها صنعتی، خدماتی هستند. وی خاطر نشان کرد مساله ای که امروز در روستاها شاهد هستیم کمبود نیروی کار جوان به علت مهاجرت آنها به شهرهاست.

وی افزود اکنون ۸۱۲ تعاونی دهیاری در ۳۹ هزار روستا بالای ۲۰ خانوار داریم و هر کدام از دهیاری‌ها توانسته‌اند تعاونی دهیاری  تاسیس کنند و با این کار دهیاری‌ها می‌توانند امور مربوط به منطقه خود را  به جای پیمانکار به اعضای تعاونی که خود مردم هستند واگذار کنند تا سود آن به مردم برسد.

مسکنی در پایان گفت زمانی که توسط دهیار یک تعاونی تشکیل شود بنده هم به عنوان معاون امور تعاون می توانم به آنها از طرق مختلف کمک کنم. در وزارت تعاون، بانک توسعه تعاون و صندوق ضمانت تعاون وجود دارد که هر کدام می‌توانند شرایط پرداخت وام تا سقف ۲۱ میلیارد تومان را فراهم کنند.

مهیار نورعلی معاون امور دهیاری‌های سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور نیز که در این همایش حضور داشت گفت: توسعه وقتی در کشور اتفاق می افتد که به‌طور متوازن و درون‌زا باشد و دو رکن کمی و کیفی دارد.

 وی افزود در توسعه کمی اتفاقات و اقدامات چشمگیری در طول این ۴۴سال در کشور صورت گرفته است و بالای ۹۰ درصد روستاها دارای راه آسفالته ، آب آشامیدنی، شبکه برق و شبکه گازرسانی است. و در رکن توسعه کیفی  نیز اتفاقات مبارکی در حال وقوع است.

وی ضمن بیان این مطلب که سهم بانوان در عرصه مدیریت دهیاری‌ها و عضویت شوراهای اسلامی روستاها  بالغ بر۱۵درصد جامعه آماری هدف می باشد گفت: یکی از مصادیقی که توسعه کیفی را برای ما بیان می کند حضور مدیریت بانوان در دهیاری‌هاست.

نورعلی خاطرنشان کرد: طبق گزارشات میدانی در محیط‌هایی که بانوان مسوولیت روستا را عهده دار  هستند شاهد عملکرد با بهره‌وری بالایی هستیم . حال این سوال پیش می آید که چرا و چگونه بانوان در عرصه مدیریتی عملکرد بالاتری از نظر اثر بخشی از خود به جا گذاشته‌اند؟ وی در ادامه و در پاسخ به این سوال گفت: باید عرض کنم مدیریت دارای ۴رکن اساسی برنامه‌ریزی ، سازماندهی ، رهبری و کنترل می باشد و بانوان بارها در زندگی روزمره خود  نقش‌های مدیریتی متفاونی را ایفا می‌کنند.

دکتر نورعلی ضمن بیان مطلب فوق به نقش‌های متفاوت بانوان در عرصه های مختلف زندگی خانوادگی و اجتماعی به تفصیل اشاره کرد و گفت: بنابراین ارکان مدیریت در زندگی بانوان همیشه به‌صورت آشکار و پنهان وجود داشته است و چنین شخصی با تجربه زیست مدیریتی وارد عرصه اجتماع می شود.

وی در ادامه گفت: در دایره المعارف علم مدیریت برای تشریح و تبیین عملکرد بانوان می بایست واژه جدیدی تشکیل گردد تا بتواند حق مطلب را ادا کند و آن اصطلاح چیزی نیست جز مدیریت منظومه‌ای.

دکتر نورعلی، بانوان ایرانی را بهترین الگو برای مدیریت منظومه ای معرفی‌ کرد و افزود: بانوی‌ ایرانی بزرگ‌منش، باهوش، بادرایت و با تدبیر است و توانایی رهبری چند گروه و اجتماع پیرامونی خود را دارد.

وی با اشاره به حدیث "اکثر الخیر فی النساء" از امام صادق (ع) ( بیشتر خوبیها در زنان است ) گفت: امروزه ما درگیر هجمه‌های شدید فرهنگی، اعتقادی و اقتصادی هستیم و بانوان برای حفظ کانون خانواده محافظان قدرتمندی هستند و از ارزشها و باورهای دینی و مذهبی ما دفاع می کنند.

وی در اهمیت حضور بانوان در عرصه‌های مختلف اجتماع اظهار داشت : هر جایی که بانوان باشند زندگی آنجاست و انسانها جایی را که مادرانشان درآن نباشند وطن نمی دانند.

وی با اشاره به معنای وطن در لغتنامه دهخدا به معنای (جای باش مردم) گفت: بانوان هسته پیدایش هویت، برای زندگی انسانها هستند سپس با اعلام اینکه در برهه تاریخ‌ساز و گام دوم انقلاب اسلامی هستیم به سخن حضرت آقا که فرمودند " به قله نزدیک شده ایم " اشاره کرد و گفت : امروز روز خستگی  و ناامیدی نیست.

وی خطاب به بانوان دهیار نمونه کشور حاضر درهمایش گفت: شما بانوان بزرگوار پیش‌رانان توسعه در کشور هستید و دشمنان نقطه قوت ما درعرصه‌های اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی را هدف قرار داده و می‌خواهند از این نقطه که نقطه قوت ماست  به ما آسیب برسانند. وی با بیان اینکه بانوان جهادگران تبیین در عرصه امیدآفرینی کشور هستند گفت : بانوان ما در این برهه حساس می بایست آگاه تر از همیشه تهدیدهای دشمنان را تبدیل به فرصت و با تدبیری مناسب راه حل مشکلات را پیدا کنند.

 نور علی در پایان سخنان خود بانوان دهیار نمونه کشور حاضر در همایش را مخاطب قرار داد و گفت : ما نیز به عنوان یک مسوول شأنی جز خدمت به شما بزرگواران  نداریم و مشکلات وچالش‌های شما را در خصوص مدیریت روستا و در ارتباط با سازمان‌ها و ادارات  رصد کرده‌ایم و اقدامات لازم را جهت حذف قوانین دست و پاگیر و محدودکننده انجام داده‌ایم و ارتقای کیفیت زندگی کاری و حمایت های مورد نیاز زنان، با صدور بخشنامه های جدید مد نظر است  و در این راه با توزیع مناسب بودجه های دولتی ایجاد تعاونی ها و طرح "تکام"اقداماتی انجام داده‌ایم.

وی ضمن تشکر از بانوان دهیار نمونه گفت: مسلمانان، دین مبین اسلام را مرهون بانویی توانمند و یزرگوار به نام خدیجه کبری (سلام الله علیها) هستند. درود و برکت پروردگار بر شما عزیزان که رهروان راه او هستید.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha