به گزارش روابط عمومی استانداری گلستان، علی محمد زنگانه روز یکشنبه در چهارمین جلسه کارگروه توسعه صادرات غیرنفتی استان گفت : ایجاد پایانه صادرات محصولات کشاورزی و باغی استان ضروری است.
وی گفت: مطالعات ۲۲۰ کیلومتر حدفاصل بندرترکمن باشی تا بندر خشک اینچه برون تهیه شده، پیمانکار آن نیز تعیین شده و با حضور افراد معتمد تکمیل زیرساخت ها صورت گیرد و این پروژه اجرایی شود.
استاندار گلستان یادآور شد: کریدور ریلی ایران_ترکمنستان_ قزاقستان بین ۳ کشور بسیار پراهمیت است که خط آهن اینچه برون به طبس و بندرعباس به عنوان مکمل می تواند ارزش واقعی آن را نمایان کند.
وی ادامه داد: ضروری است راه آهن کشور موضع خود را بصورت شفاف در خصوص خط آهن اینچه برون به طبس و بندرعباس مشخص کند چرا که این مسیر بهترین مسیر با هزینه و فایده مطلوب است و زمینه صرفه جویی در وقت و انرژی را فراهم می کند.
زنگانه خاطر نشان کرد: دهکده لجستیک اینچه برون مورد تأیید وزیر راه و شهرسازی است و راه آهن ملزم به همکاری تا حصول نتیجه است.
وی تاکید کرد: توسعه جاده ای مسیر اینچه برون از محور خوش ییلاق و همچنین جاده نفت مورد تاکید است و به عنوان یک اولویت در تخصیص منابع مورد توجه قرار گیرد.
استاندار گلستان گفت: ایجاد کنسولگری ترکمنستان در گلستان با توجه به سکونت قریب به ۷۵۰ هزار نفر ترکمن در استان و علاقه مندی شدید جمهوری ترکمنستان یک ضرورت است.
استاندار گلستان ادامه داد: تردد مسافری و تجارت چمدانی با کشور ترکمنستان در اسرع وقت برقرار می شود چراکه این اقدام ضمن ارتقا روابط فی مابین در بهبود اقتصاد مرزنشینان موثر است.
وی گفت: برقراری تجارت کامیونی گام بزرگی بود که به همت دلسوزان استان هم اکنون از صفر به ۸۶ کامیون در روز ارتقا یافته و در اسرع وقت حل موضوع روادید رانندگان نیز رفع خواهد شد.
زنگانه خاطر نشان کرد: توجه به حذف واسطه ها در نرخ تردد و حضور شرکت ها در نمایشگاه ها ، ضرورتی است که مورد توجه جدی قرار دارد.
به گفته استاندار گلستان ، رویداد ایران پروژه آبان ماه جاری در ترکمنستان برگزار خواهد شد و در آن زمان ایجاد پاویون گلستان در ترکمنستان زمینه شناخت بهتر استان را فراهم می کند.
وی اظهار کرد: طرف ترکمنستانی به شدت علاقه مند به برگزاری نمایشگاه در گلستان است که ساز و کار آن فراهم خواهد شد.
زنگانه تأکید کرد: تردد تجار، بازرگان و مردم عادی از گلستان به بالکان آباد و بالعکس زمینه تقویت روابط و مناسبات را فراهم می کند.
وی تصریح کرد: طرف ترکمنستانی الگوی خانه تجارت را با یکی از کشورها اجرا کرده که اجرای آن با جمهوری اسلامی منشأ تاثیرات مناسب خواهد بود و البته در ذیل آن می توان تجار را به تجارت کالا به کالا و تهاتری ترغیب کرد.
به گفته زنگانه ، بر اساس دستور ریاست محترم جمهور واردات نهاده های کشاورزی و غلات از مرز اینچه برون آغاز شده که یقینا تقویت خواهد شد.
لازم به ذکر است، مهمترین اهداف صادراتی استان گلستان طی این مدت کشورهای ترکمنستان ، عراق ، قزاقستان ، ازبکستان ، رومانی ، پاکستان ، بلغارستان ، ارمنستان ، افغانستان و روسیه بوده است.
نظر شما