به گزارش روابط عمومی استانداری کهگیلویه و بویراحمد، سید جواد هاشمی مهر روز سه شنبه در دیدار با حجت الاسلام مهدی ملکی مسئول کارگروه کودکان کار و خیابان سازمان امور اجتماعی کشور با اشاره به مهاجرپذیر بودن شهر یاسوج گفت: معضل کودکان کار بیشتر در یاسوج مرکز استان بوده و این موارد را در سایر شهرستانها کمتر داریم و دلیل آن مهاجرپذیر بودن یاسوج است.
معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی استانداری با بیان اینکه همه این کودکان خانواده دار هستند، افزود: جمعیت کودکان کار در یاسوج به نسبت آنچه در کشور وجود دارد بسیار کم است اما همین مقدار هم نباید در شهری که به نام پایتخت طبیعت ایران نام گذاری شده وجود داشته باشد.
وی بیان کرد: با همکاری دستگاه های متولی جلسه ای در همین خصوص تشکیل و آسیب های حوزه کودکان کار بررسی و شناسایی شد که این کودکان به دلیل بضاعت کمی که داشتند بر سر چهار راهها گل فروشی و یا ماشینها را تمیز می کردند.
هاشمی مهر عنوان کرد در حوزه تحصیلی کودکان کار، آموزش و پرورش را پای کار آوردیم و نوشت افزار و پوشاک این افرد برای ادامه تحصیل تامین شدند تا از ترک تحصیل این کودکان جلوگیری شود.
معاون سیاسی اجتماعی استانداری کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: خانواده برخی از این کودکان نیازمند خدمات حمایتی کمیته امداد و بهزیستی بودند که تحت پوشش این نهادها قرار گرفتند.
به گفته هاشمیمهر برخی از این کودکان نیاز به آموزشهای فنی و حرفهای داشتند که از طریق اداره فنی و حرفه ای استان دوره ها و کلاس هایی برای آنها برگزار شد.
معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی استانداری تصریح کرد: مدتی از کودکان کار در سطح خیابان و چهار راه های مرکز استان خبری نبود و در حال حاضر تعداد کمی در این نقاط هستند که باید برای جمع آوری آنها برنامه ریزی کنیم.
وی با اشاره به اینکه کاهش آسیب های اجتماعی به طور جد در دستور کار متولیان امر در استان کهگیلویه و بویراحمد قرار دارد، گفت در سفر وزیر کشور به استان کارگروه اجتماعی و فرهنگی در استان برگزار و مشکلات و آسیب ها مطرح شد و چند طرح در زمینه خودکشی، تشکیلات غیررسمی، طلاق و نشاط اجتماعی ارائه شد که طرح نشاط اجتماعی پایلوت کشور شناخته شد.
معاون سیاسی امنیتی استانداری کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: متاسفانه در برخی آسیب های اجتماعی جایگاه خوبی نداریم و تلاش های زیای از گذشته تا به امروز با حضور خیرین و دستگاههای متولی برای رفع کاهش این آسیب اجتماعی شده است.
هاشمی مهر عنوان کرد: حتی در این زمینه طرحها و پژوهش های زیادی انجام گرفت اما به نتیجه دلخواه که منجر به کاهش این آسیب اجتماعی شود نرسیدیم و هنوز نتوانستیم آن را ریشه یابی و ریشه کنی کنیم.
وی خاطرنشان کرد: طبق کارهای پژوهشی انجام شده فقر اقتصادی، مشکلات معیشتی، ازدواج های تحمیلی و سرخوردگی جزء عوامل این آسیب اجتماعی در سطح استان است اما هنوز نتوانستیم اقدام دقیق و موثری انجام دهیم.
مسئول کارگروه کودکان کار و خیابان سازمان امور اجتماعی کشور هم از تصویب منابع خوبی در زمینه کودکان کار خبر داد و گفت: پیشنهاد کردیم این اعتبارات به جای اینکه در اختیار دستگاه های ملی قرار گیرند، طبق برش استانی در اختیار استان ها قرار داده شوند.
حجت الاسلام مهدی ملکی بیان کرد: سال های گذشته منابع اجتماعی در پایان سال در اختیار دستگاه ها قرار می گرفت و کار را برای آنها مشکل کرده بود اما با تفاهم نامه ای که با سازمان برنامه و بودجه منعقد کردیم ظرف یکی دو ماه آینده منابع حوزه اجتماعی در اختیار آنها قرار می گیرد.
نظر شما