به گزارش روابط عمومی استانداری؛ ملا عبدالغنی برادر، روز پنجشنبه پس از بازدید از ظرفیتهای تجاری و اقتصاد بندرچابهار در نشست با استاندار سیستان و بلوچستان، دبیرشورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی و مدیران اقتصادی و سیاسی بندرچابهار اظهار کرد: افغانستان معادن بسیار زیادی دارد و از این رو بندر چابهار برای صادارت مواد معدنیِ افغانستان مورد توجه ما به ویژه سرمایه گذاران است.
وی با اشاره به مشترکات فرهنگی، روابط اقتصادی و سیاسی دیرینه با ایران و همسایگی با استان سیستان و بلوچستان، افزود: همه تلاش هیات حاکمه افغاستان این است که با ایران رابطه حسنه، دوستانه، اقتصادی و سرمایه گذاری داشته باشد و برای ما ایران برای توسعه روابط، یک فرصت است.
معاون اقتصادی نخست وزیر حکومت سرپرست افغانستان گفت: افغانستان در خشکی محصور شده که برای رسیدن و دستیابی به بازارهای بزرگ و آبهای آزاد، به خاک و آبهای ایران نیاز شدید داریم و ما می توانیم ایران را به آسیای میانه و کشورهای همجوار افغانستان متصل کنیم.
وی ادامه داد: اگر ایران زمینه را فراهم کند ما، برای سرمایه گذاری و تجارت بلندمدت در بندر چابهار و سایر نقاط سیستان و بلوچستان کاملا آماده هستیم.
ملا برادر افزود: در تهران در زمینه های مختلف با سران کشور بحث و گفتوگو شد و این گفتوگوها نشان میدهد که آینده بین ۲ کشور بسیار روشن است.
وزیر تجارت و صنایع افغانستان نیز در این جلسه گفت: با توجه به ظرفیت بالای بندر چابهار، این بندر فاصله کشور ما را به بازارهای آسیای میانه حدود ۳۰۰ کیلومتر کوتاه میکند.
عزیزی تاکید کرد: برای آغاز روابط تجاری افغانستان، یک گروه اقتصادی بین ۲ کشور در چند روز آینده تشکیل خواهد شد و مسائل تجاری را پیگیری خواهند کرد.
وی تصریح کرد: افغانستان در بندر چابهار نیاز به امضای یک تفاهمنامه بلند مدت ۳۰ ساله و ۱۰۰ ساله دارد که اینمهم نیاز به مساعدت دولت ایران دارد.
نظر شما