به گزارش روابط عمومی استانداری بوشهر، احمد محمدیزاده ظهر پنجشنبه در همایش بینالمللی تخصصی خرما و صنایع وابسته در استان بوشهر با بیان اینکه میزان سطح زیرکشت و تولید خرما در استان بوشهر نسبت به قبل از انقلاب افزایش یافته است، اظهار داشت: تعداد نخل ها از ۱.۷ میلیون به ۶ میلیون اصله و سطح زیر کشت از ۱۲ هزار و ۳۴ هزار هکتار افزایش یافته است.
وی از افزایش تولید خرما در استان خبر داد و بیان کرد: تولید خرما از ۴۸ هزار تن قبل از انقلاب در استان بوشهر اکنون به ۱۷۵ هزار تن رسیده و افزایش تولید این محصول در همه استانهای خرماخیز محقق شده است.
استاندار بوشهر تأمین آب نخلستان ها را یکی از چالش های مهم در استان بوشهر دانست و تصریح کرد: برای حل مشکل تأمین آب نخلستان ها ساخت ۳ سد در دشتستان و تنگستان در حال اجراست که سال آینده سد دالکی در دشتستان و ۲ سد باهوش و خاییز در تنگستان آبگیری آن آغاز میشود.
محمدیزاده با اشاره به عملیات لایروبی رودخانه حله با مشارکت بسیج سازندگی و شرکت آب منطقهای استان بوشهر خاطرنشان کرد: با تکمیل طرح لایروبی اکنون جریان آب در رودخانه حله برقرار و یکی از مطالبات مردم و کشاورزان در این منطقه محقق شده است.
وی با بیان اینکه همه بخشها و دستگاههای دولتی برای بهبود وضعیت کشاورزان در حال تلاش هستند، خاطرنشان کرد: طرحهای حوزه خرما در استان بوشهر شتاب گرفته است که محصولات ارائه شده در نمایشگاه بینالمللی خرما بوشهر در سال جاری نسبت به سال قبل گواه این ادعا است که وضعیت تولید و فرآوری خرما بهبود یافته است.
استاندار بوشهر از تدوین سند ملی زنجیره ارزش خرما با مدیریت استان بوشهر خبر داد و بیان کرد: این سند با مدیریت استان بوشهر و مشارکت دیگر استانهای خرما خیز در حال تدوین و پیشبینی میشود سال آینده در یک همکاری مشترک شاهد رونمایی از این سند در راستای تولید، فرآوری و صادرات باشیم.
محمدیزاده رویکرد نمایشگاه بین المللی خرما در سال آینده را استفاده از تجارب کشورهای موفق در عرصه صادرات، فرآوری و بسته بندی ذکر کرد و گفت: در راستای حل مشکلات صادرکنندگان خرما با همافزایی، تشکیل کنسرسیوم خرما با مدیریت استانهای خرماخیز از جمله بوشهر برنامهریزی شود.
وی بر پیگیری مطالبات فعالان عرصه خرما از جمله موضوع برگشت ارز حاصل از صادرات، تهاتر میوههای گرمسیری با خرما و برونسپاری سرمایهگذاری در عرصه خرما از طریق بورس تأکید کرد.
نظر شما