کد خبر 210625
۲۷ آبان ۱۴۰۲ - ۲۰:۱۳
استاندار خوزستان: جلوی آتش زدن مزارع نیشکر و شلتوک گرفته شود

استاندار خوزستان: جلوی آتش زدن مزارع نیشکر و شلتوک گرفته شود

جرائم سنگینی برای سوزاندن مزارع اتخاذ شود

استاندار خوزستان با اشاره به آتش زدن مزارع نیشکر و شلتوک، گفت: حتماً باید جلوی آتش‌زدن مزارع نیشکر و شلتوک گرفته شود و مسئولان در این خصوص در تلویزیون اطلاع‌رسانی کنند.

به گزارش روابط عمومی استانداری خوزستان علی اکبر حسینی محراب استاندار خوزستان عصر شنبه در نشست شورای کشاورزی خوزستان گفت: از جهاد کشاورزی برای افزایش تولید در هکتار محصول گندم، کلزا و دیگر محصولات برنامه می‌خواهیم و شورای کشاورزی باید آن را مصوب و ساز و کاری برای آن مشخص کند. 

استاندار خوزستان اظهار داشت: اگر سال گذشته میانگین تولیدات کشاورزی ما ۲ تن در هکتار شده باشد این مقدار باید به ۳.۵ تا ۴ تن برسد و در این راستا حرکت کنیم.

وی با بیان اینکه کشاورزانی داریم که ۱۰ تن در هکتار تولید می‌کنند، افزود: باید کاری کرد که تمام کشاورزان به این سطح از تولید برسند و برای تحقق این مهم باید از تجربیات متخصصین کشاورزی استفاده کنند.

استاندار خوزستان با اشاره به صحبتی که با کشاورزان زعفران کار داشته و تلاشی که آن‌ها برای افزایش حجم تولیدات خود می‌کردند، گفت: این کشاورزان وقتی به این نتیجه رسیدند که گیاه زعفران در فصل سرما مقاومت بیشتری دارد به همین دلیل سراغ کشاورز محلی زعفران‌کار رفته‌اند که بیش از حد معمول در هکتار زعفران تولید می‌کرد.

حسینی محراب بیان کرد: کشاورزان برای اینکه بدانند این کشاورز زعفران کار چگونه تولیدش را افزایش داده در گفت‌وگو با او متوجه می‌شوند وی پیش از کشت شرایط جوی را می‌سنجید و محصول خود را متناسب با شرایط آب و هوایی کشت می‌کرد که نسبت به کشت طبیعی زعفران در منطقه با تاخیر انجام می‌شود و این تاخیر سبب افزایش تولیدش می‌شد.

وی با تاکید بر استفاده از تجربیات کشاورزان و استان‌های دیگر در کشت محصولات کشاورزی، عنوان کرد: باید برنامه‌هایی برای افزایش تولید گندم در هکتار انجام داد چرا که گندم محصول استراتژیکی و راهبردی ما است.

حسینی محراب با اشاره به آتش زدن مزارع نیشکر و شلتوک، گفت: حتماً باید جلوی آتش‌زدن مزارع نیشکر و شلتوک گرفته شود و مسئولان در این خصوص در تلویزیون اطلاع‌رسانی کنند.

وی افزود: از تجربیات کشاورزانی که مزارع خود را آتش نمی‌زنند استفاده شود چرا که عناصری موجود در خاک که در این آتش‌سوزی‌ها می‌سوزند می‌توانند به افزایش تولید محصول کمک کنند اما آن‌ها را با سوزاندن مزارع از بین می‌برند.

حسینی محراب بیان کرد: اداره محیط زیست و جهاد کشاورزی جرائم سنگینی که قانون در مورد سوزان مزارع عنوان کرده را اعلام کند و این قوانین باید ضمانت اجرایی داشته باشند.

وی عنوان کرد: چند روز گذشته روزهای بسیار بدی به لحاظ آلودگی برای شهرهای اهواز و شوشتر بود و مردم درگیر آن بودند.

حسینی محراب با تاکید بر پیگیری استمهال وام‌های کشاورزی، افزود: اگر دولت در این خصوص چیزی را عنوان کرده وظیفه ما پیگیری است و اگر نیاز باشد نامه نگاری کنیم.

حسینی محراب گفت: سازمان آب و برق نیز تجزیه و تحلیل خود را در رابطه با هوا، آب و بارندگی‌های امسال ارائه دهد چرا که تامین آب خیلی مهم است.

وی با تاکید بر اجرای طرح‌های آبخیزداری، عنوان کرد: از همه ماشین‌آلات دولتی دولتی جهاد، سپاه و هر نهادی که امکاناتی دارد باید برای تبدیل زمین‌های بیابانی و مناطقی که مستعد ریزگرد در فصل تابستان هستند کمک گرفته شود.

حسینی محراب گفت: اگر منابع آبی را مدیریت نکنیم قطعاً در آینده با مشکل مواجه خواهیم شد چرا که هم تبخیر و هم هدررفت آب ما بالا است.

وی با تاکید بر مصرف بهینه آب، افزود: نباید کاری کنیم که آیندگان به دلیل بی‌آبی ما را لعنت کنند البته از ابتدای امسال ذخایر آبی خوبی داشتیم.

حسینی محراب بیان کرد: بهترین نوع آبیاری آبیاری زیرسطحی است اما قطعاً کشاورزان نمی‌توانند هزینه‌های این شیوه آبیاری را پرداخت کنند وگرنه شرایط اجرای آن وجود دارد.

وی افزود: جوانان ما باید همت کنند و برای این شیوه آبیاری رقابت کنند تا هزینه‌های کمتری توسط کشاورزان پرداخت شود از طرفی آب زیادی را هم می‌توانیم ذخیره کنیم.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha