کد خبر 212166
۸ آذر ۱۴۰۲ - ۰۸:۳۹
دستگاه‌های اجرایی به تکالیف قانونی خوددرحوزه کاهش آسیب‌های اجتماعی عمل کنند

استاندار ایلام در جلسه شورای اجتماعی و کارگروه اجتماعی، فرهنگی، سلامت، زنان و خانواده استان گفت: دستگاه‌های اجرایی به تکالیف قانونی خود در حوزه کاهش آسیب‌های اجتماعی عمل کنند.

به گزارش روابط عمومی استانداری ایلام، حسن بهرام‌نیا استاندار ایلام روز سه‌شنبه ۷ آذر ماه در جلسه شورای اجتماعی و کارگروه اجتماعی، فرهنگی، سلامت، زنان و خانواده استان در سالن جلسات شهید رجایی استانداری ایلام گفت: کمبود مشاور در مدارس استان یکی از آسیب‌هایی است که

فقدان آن زمینه‌ساز آسیب‌های دیگری خواهد بود.

وی اظهار کرد: آموزش و پرورش استان باید در مواجه با آسیب‌های اجتماعی اجتماعی، نسبت به افزایش تعداد مشاوران در مدارس اقدام کند.

حسن بهرام‌نیا افزود: دانش‌آموزان در این سنین دچار تصمیمات احساسی هستند و با بسیاری از مسائل به دلیل کم تجربگی، برخوردی عاقلانه ندارند که در این حالت وجود مشاور دلسوز و دغدغه‌مند می‌تواند با نقش آفرینی خود از بسیاری از رفتارهای مخاطره آمیز جلوگیری کند.

استاندار ایلام از آموزش و پرورش استان خواست نسبت به جمع‌بندی گزارش عملکرد مشاوران مدارس اقدام و ضمن احصا آمار تعداد مراجعین و نحوه راهنمایی، نتایج حاصله را اعلام کند.

نماینده عالی دولت در استان با تأکید بر اینکه نیازمند کار عملیاتی و میدانی در موضوع خودکشی هستیم، ادامه داد: باید براساس آمار و اطلاعات در این راستا برنامه‌ریزی کرد.

وی عنوان کرد: مکالمات تلفنی که توسط اشخاص با اورژانس اجتماعی بهزیستی گرفته می‌شود ضبط و هر ۶ ماه یکبار ضمن خروجی این مکالمات، باید تحلیل، کار تحقیقی و میدانی انجام و نتیجه آن نیز در جلسات بعدی منعکس شود.

وی در ادامه با قدردانی از خدمات صورت گرفته در سپاه امیرالمومنین(ع) استان ایلام در حوزه مقابله با آسیب‌های اجتماعی نیز گفت: بر همین اساس و با در نظر گرفتن اقدامات ارزنده سپاه در این حوزه، آقای مهدوی بعنوان مدیر کل اجتماعی استانداری منصوب شد.

وی همچنین گفت: به منظور خدمات دهی بیشتر در حوزه پزشکی و ارایه مشاوره، مکانی در شهرستان آبدانان انتخاب خواهد شد.

هیچ بن‌بستی در دین مبین اسلام وجود ندارد

استاندار ایلام با اشاره به اینکه یکی از مهمترین موضوعات استان بحث آسیب‌های اجتماعی و از جمله خودکشی است، گفت: در دین مبین اسلام، هیچ بن بستی نداریم و در واقع بن‌بست در این مذهب معنایی ندارد، از طرفی یأس و ناامیدی نیز گناه به حساب می‌آید.

حسن بهرام‌نیا اظهار کرد: با استفاده از قرآن و سیره ائمه اطهار، راه سعادتمندی واضح، مبرهن و گویا ترسیم شده و حتی برای خدمت به مردم در مسیر الهی هیچ بن بستی وجود ندارد.

استاندار ایلام با بیان اینکه نرخ اقدام به خودکشی در استان در سنوات گذشته ۲۴ درصد هزار نفر بوده که هم اکنون این میزان کاهش پیدا کرده و به ۱۹ درصد هزار نفر رسیده که قانع کننده نیست و حتی یک مورد هم برای ما سنگین است، لذا جای کار بسیاری دارد و همه دغدغه‌مندان باید ورود کنند.

نماینده عالی دولت با بیان اینکه خودکشی موضوعی فرابخشی و فرادستگاهی است، بیان کرد: این موضوع یک زنجیره است و نباید یک دستگاه خاص را متولی آن دانست، بلکه نیازمند مشارکت همه دستگاه‌های اجرایی، نخبگان، رسانه‌ها است تا مهار شود؛ همچنین نیاز داریم از همه اقشار و همه

انجمن ها و حلقه های میانی و مردم استفاده کنیم که مکمل فرابخشی و فرادستگاهی است.

وی از ائمه جمعه و جماعت و روحانیون خواست تا قبح این مسئله زشت را در تریبون‌ها تبیین کنند و با بیان اینکه نیازمند آگاهی سازی در این زمینه هستیم، گفت: سبک زندگی از جمله عوامل مهم و تاثیرگذار در این رابطه است و فرهنگ آداب و رسوم و مهارت های فردی و اجتماعی و مهارت «نه»

گفتن نیز اثرگذار است.

حسن بهرام‌نیا اضافه کرد: رسانه‌ها هم باید ورود پیدا کنند به ویژه رسانه های جریان ساز انقلابی که لازم است به خوبی پای کار بیایند و نقش آفرینی کنند و البته در این رابطه باید از قهرمان پروری پرهیز کرد، برگزاری دوره‌های مربوطه برای مواجه اصحاب رسانه با آسیب‌های اجتماعی نیز مورد تأکید

است.

استاندار ایلام تصریح کرد: برای این منظور یک کارگروه فعال در حوزه آسیب‌های ۱۲ گانه ذیل شورای اجتماعی تشکیل شده که باید در همه شهرستان‌ها نیز ایجاد شود و هر کمیته متناسب با نوع فراوانی آن آسیب، ایفای نقش کند، همچنین قرارگاه عملیاتی کنترل و کاهش آسیب‌ها باید ذیل شورای

تأمین ایجاد و مأموریت هر کدام از دستگاه‌ها نیز در این راستا مشخص شود.

نماینده عالی دولت در استان با بیان اینکه اعتبارات مسئولیت‌های اجتماعی باید با در نظر گرفتن کاهش آسیب‌ها در دو بخش آموزش و خدمات اجرایی، دیده شود، افزود: نیازمند تقویت امید و نشاط با برگزاری مسابقات، اردوها و هدایت آنها به سمت محلات هستیم.

وی عنوان کرد: جامعه همانطور که نیاز به معنویت دارد به امید و نشاط نیز نیازمند است منتها چارچوب‌دار و نظام‌مند، ایجاد فضای مفرح و شاد، چارچوب‌دار و نظام‌مند مورد تأکید است.

حسن بهرام‌نیا در ادامه با اشاره به اینکه نیازمند ایجاد مجتمع‌های شوق زندگی هستیم و شهرداری ایلام در این زمینه موظف به همکاری است، افزود: کمیته ها باید هر دو هفته یکبار اقدامات عملی خود را به بصورت مکتوب و مستند تهیه و به معاونت سیاسی امنیتی استانداری تحویل نمایند. 

وی در ادامه با استقبال از پیشنهاد جمع‌آوری بنرهای تسلیت در سطح شهر گفت: وجود چنین بنرهایی به طور مستقیم در روح و روان افراد تاثیرگذار است و لازم است از ظرفیت ائمه محترم جمعه و جماعت برای فرهنگ سازی در این زمینه استفاده شود. 

استاندار ایلام در پایان تأکید کرد: با توجه به اهمیت موضوع، انتظار داریم که روسای دستگاه‌ها شخصاً در جلسات شورای اجتماعی حضور پیدا کنند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha