کد خبر 213884
۲۰ آذر ۱۴۰۲ - ۲۱:۳۵
همکاری یونیسف با سازمان ملی مهاجرت افزایش می‌یابد

مدیر کل امور بین‌الملل سازمان ملی مهاجرت و رئیس دفتر یونیسف در جمهوری اسلامی ایران بر افزایش همکاری‌ها تاکید کردند.

 به گزارش روابط عمومی سازمان ملی مهاجرت ، روح الله قادری روز دوشنبه ادر دیدار رابین ناندی افزود: ما در شرایطی راجع به آوارگان صحبت می‌کنیم که هزینه‌های سنگینی بر  دولت و ملت ایران تحمیل شده است.  

وی ادامه داد: این در حالی است که جمهوری اسلامی ایران هیچ سهم و نقشی در ایجاد بحران در کشور افغانستان نداشته اما سرریز بی‌خانمانی، پناهندگی و آوارگی افغانستانی‌ها به سمت کشور ایران بوده است. 
مدیرکل امور بین الملل سازمان ملی مهاجرت اضافه کرد با وجود میزبانی سخاوتمندانه جمهوری اسلامی ایران از پناهندگان عمدتاً افغانستانی، نه تنها مساعدت ویژه‌ای از سوی جامعه بین‌الملل نشده بلکه کمتر از یک درصد در تامین هزینه‌های این میزبانی نقش آفرینی داشتند.  که این موضوع به هیچ وجه پذیرفتنی نیست. 
قادری همچنین با انتقاد از تحریم‌های ظالمانه یک جانبه علیه جمهوری اسلامی ایران،  عنوان داشت متاسفانه شاهدیم که تحریم‌ها بخش کمک‌های بشردوستانه را نیز نشانه رفته است.  

وی تصریح کرد: این موضوع نحوه میزبانی را به صورت کمی و کیفی متاثر ساخته که به لحاظ اخلاقی، انسانی و قانونی محکوم و مطرود است.
 این مقام سازمان ملی مهاجرت اضافه کرد به هر حال طی چندین سال میزبانی از جمعیت آوارگان و پناهندگان عمدتاً افغانستانی، از هر ظرفیتی به طور حداکثر استفاده کردیم.  

قادری خاطرنشان کرد: یونیسف ظرفیت‌های خوبی در حوزه کمک رسانی به آوارگان و مهاجران دارد به ویژه اینکه عمده وظیفه این آژانس بین المللی کمک به آسیب پذیرترین قشر یعنی کودکان است.  

وی یادآور شد: اینکه یونیسف توجه ویژه‌ای به این قشر شدیدا آسیب پذیر دارد، مورد توجه سازمان ملی مهاجرت است که امیدواریم یک هم افزایی موثر بین دو طرف در حوزه کمک رسانی به آسیب پذیرترین اقشار آوارگان و پناهندگان ایجاد شود.  

مدیرکل امور بین الملل سازمان ملی مهاجرت یادآور شد: از نگاه این سازمان هم افزایی و همکاری مشترک عمدتا در حوزه تعریف پروژه‌های توسعه و زیرساختی در  در کنار همکاری‌های بشردوستانه می‌تواند نتایج ملموس و موثری را رقم زند.  

قادری تاکید کرد: جذب اعتبارات باید متناسب با نیازهای کشور میزبان تعریف شود. عمده نیازهای کشور در میزبانی از این جمعیت، ایجاد زیرساخت‌های مناسب در بخش آب ، آموزش، سلامت، معیشت و درمان اولویت بندی می‌شوند. 
 وی فرایند تاسیس این سازمان را مدیریت عالی و یکپارچه در بحث ساماندهی پناهندگان خارجی در داخل کشور و  تبیین خط مشی دیپلماسی مهاجرت در اجلاس ها و مجامع بین المللی عنوان کرد.  

حمایت یونیسف از جمهوری اسلامی ایران
 رابین ناندی نیز  در این دیدار از حمایت‌های بیش از چهار دهه جمهوری اسلامی ایران از جمعیت آوارگان و پناهندگان ساکن در کشور قدردانی کرد.

وی ضمن تایید نامناسب بودن میزان کمک‌های بین المللی به نسبت هزینه های میزبانی و ضرورت سیاست زدایی از مسایل بشردوستانه به ویژه کودکان در جهان قطبی شده اعلام داشت: حمایت‌های یونیسف متناسب با نیازمندی‌های جمهوری اسلامی ایران تدوین خواهد شد.

رئیس دفتر یونیسف در جمهوری اسلامی ایران افزود: از آنجایی که جمعیت کثیر پناهندگان افغانستانی در جوامع محلی ساکن هستند،  ایجاد زیرساخت‌ها و پروژه‌های توسعه‌ای برای منتفع ساختن جوامع محلی بسیار ضروری است.  

ناندی  خاطر نشان ساخت:  هم اکنون با ۱۳ نهاد و وزارتخانه دولتی در داخل کشور همکاری نزدیک داریم.   در حال حاضر پروژه‌هایی در حوزه آموزش و پرورش و بهداشت و درمان تعریف کرده‌ایم.

وی ادامه داد: یونیسف از ظرفیت‌های متعددی برخوردار است که می‌تواند در همکاری با سازمان ملی مهاجرت به یک وحدت رویه‌ برسد.  

این مقام یونیسف اضافه کرد: در مسیر همکاری با سازمان ملی مهاجرت تمامی تلاش خود را معطوف به حمایت حداکثری از میزبانی جمهوری اسلامی ایران از پناهندگان عمدتا افغانستانی خواهیم داشت.  

ناندی، حضور ایران در مجمع جهانی پناهندگان که در هفته جاری برگزار خواهد شد را فرصتی مناسب برای معرفی خدمات متعدد جمهوری اسلامی ایران به پناهندگان دانست.
در پایان این دیدار مقرر شد  پیش نویس سند همکاری‌های مشترک در حوزه پناهندگان با حضور کارشناسان دو طرف تدوین شود.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha