کد خبر 216071
۱۱ دی ۱۴۰۲ - ۱۳:۲۵
اراده جدی جهت تبدیل یزد به قطب تولید انرژی خورشیدی غرب آسیا

استاندار یزد تولید برق خورشیدی را یکی از محورهای مورد تاکید رئیس جمهور عنوان و تصریح کرد: یکی از تاکیدات ایشان تبدیل یزد به قطب تولید انرژی تجدید پذیر و خورشیدی در غرب آسیاست که در این راستا برنامه ریزی های لازم انجام و در حال پیگیری است. 

به گزارش روابط عمومی استانداری یزد، مهران فاطمی استاندار یزد روز یکشنبه در یازدهمین سمینار آشنایی با نیروگاه های تجدیدپذیر (خورشیدی) در صنایع استان یزد حضور یافت و از نمایشگاه جنبی آن بازدید کرد. 
 
استاندار یزد در این سمینار، ناترازی انرژی در کشور را نتیجه سیاستگذاری های اشتباه یا بی توجهی به این حوزه در سالیان گذشته دانست و گفت: بخش تولید و صنعت یکی از بخش های متأثر از ناترازی انرژی است که مؤید آن، سه ماه محدودیت در مصرف برق در تابستان و ۴ ماه محدودیت در مصرف برق و گاز در فصول سرد سال است.  
 
مهران فاطمی با بیان اینکه بردار مصرف برق، از بردار تولید آن پیشی گرفته است اظهارداشت: با توجه به فضای تولید و صنعت در کشور، باید برای تامین برق مورد نیاز این بخش و عبور از بحران و چالش ناترازی انرژی، چاره اندیشی و برای آن به صورت جدی برنامه ریزی شود. 
 
وی در ادامه با اشاره به سخن سردار سلیمانی مبنی بر اینکه «فرصتی که در بحران ها وجود دارد در خود فرصت ها نیست» خاطرنشان کرد: بحران ناترازی انرژی در کشور، فرصتی برای اندیشیدن به انرژی های تجدید پذیر، ایجاد و موجب رونق مباحث مربوط به انرژی خورشیدی در کشور شد.  

استاندار یزد، تولید برق خورشیدی را یکی از محورهای مورد تاکید رئیس جمهور عنوان و تصریح کرد: یکی از تاکیدات ایشان تبدیل یزد به قطب تولید انرژی تجدید پذیر و خورشیدی در غرب آسیا است که در این راستا برنامه ریزی های لازم انجام و در حال پیگیری است.  

فاطمی، یزد را یکی از استان های پیشتاز در حوزه احداث نیروگاه های خورشیدی و انرژی های تجدید پذیر برشمرد و افزود: تاکنون ۹۹ مگاوات برق خورشیدی به شبکه متصل و عملیات اجرایی ۳۵۰ مگاوات آغاز و ۲۸۰۰ هکتار زمین برای احداث نیروگاه‌ حدودا ۱۰۰۰ مگاواتی تخصیص داده شده است.   

عالی ترین مقام اجرایی استان در ادامه از واگذاری اراضی لازم برای احداث نیروگاه های خورشیدی ظرف کمتر از یک ماه خبرداد و اضافه کرد: براین اساس سرمایه گذار این بخش می تواند در حداقل زمان، عملیات اجرایی احداث نیروگاه ها را آغاز کند.  

وی در بخش دیگری از سخنانش خطاب به مجموعه های تولیدی و صنعتی استان گفت: امروز حرکت صنایع در مسیر تولید انرژی خورشیدی، یک الزام است در غیر اینصورت با توجه به ناترازی انرژی موجود، وضعیت فعلی مجموعه ها و توسعه آتی آن ها دچار مشکلاتی خواهد شد.  

استاندار یزد با اشاره به نگاه ویژه دنیا به حوزه «انرژی» به عنوان یکی از مسائل اساسی و اولویت دار و  نیز برخی چالش های آن، گفت: واحدهای تولیدی و صنعتی استان می توانند با استفاده از زیرساخت های خود یا با ایجاد شرکت تعاونی، اقدام به تولید برق خورشیدی کنند.  

عالی ترین مقام اجرایی استان در همین راستا از آمادگی استان جهت در اختیار قراردادن منطقه ویژه اقتصادی اشکذر، جهت استقرار کل زنجیره انرژی خورشیدی در آن محدوده خبرداد.  

وی با بیان اینکه جهت ورود جدی صنایع استان در حوزه تولید برق خورشیدی، تسهیلگری های لازم صورت خواهد گرفت، افزود: بخش قابل توجهی از تسهیلات حمایتی تبصره ۱۶ و ۱۸ قانون بودجه به این حوزه اختصاص خواهد یافت.  

استاندار یزد در ادامه از برنامه ریزی جهت راه اندازی نیروگاه های خورشیدی در روستاها اشاره و خاطرنشان کرد: در برخی از روستاهای استان نیروگاه های تجمیعی خانگی راه اندازی شده که از محل فروش برق آن، ماهیانه درآمدی برای خانواده ها ایجاد شده است.  

فاطمی با تاکید بر اینکه اراده استان بر تبدیل استان یزد به هاب انرژی خورشیدی غرب آسیاست، گفت: این هدفگذاری با همکاری صنایع و مردم استان محقق و افتخارات و دستاوردهای ارزشمندی را برای یزد خواهد داشت.  

وی در ادامه با بیان اینکه در حال حاضر در منابع و مصارف بانکی نیز با ناترازی هایی مواجه هستیم، اظهارکرد: به اظهار کارشناسان به منظور عدم ایجاد مشکلاتی در سرمایه ثابت و در گردش واحدهای تولید و صنعتی، این واحدها نباید در تامین مالی صرفا متکی به نظام بانکی باشند و باید به سمت راه های جدید نظیر بازار سرمایه حرکت کنند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha