به گزارش مرکز اطلاع رسانی وزارت کشور، دکتر احمد وحیدی روز یکشنبه در «رویداد ملی به توان مردمنهادها» نخستین همایش ملی نمایندگان سازمانهای مردمنهاد در شوراهای توسعه و حمایت از تشکلهای سراسر کشور، افزود: تشکل های مردم نهاد در جمهوری اسلامی که به مردم سالاری دینی توجه دارد و خواستار مشارکت مردم در همه امور است، اهمیت بیشتری مییابد.
وی ادامه داد: در نظام جمهوری اسلامی، مردم محور همه امور حتی در موضوعات حساسی چون مسایل دفاعی و امنیتی هستند. بسیج یعنی دفاع جامعه محور، دفاعی که مردم در ابعاد مختلف آن، نقش محوری دارند.
رئیس شورای امنیت کشور اضافه کرد: در امنیت پایدار هم سخن از امنیت جامعه محور است. اگر در عنفوان انقلاب، با گروهک های تروریستی که امروزه تحت حمایت غرب قرار دارند، مقابله شد به واسطه قدرت مردم بود.
وحیدی با تاکید بر اینکه مشارکت پرشور مردم در صحنه های مختلف باعث حل سریع مسایل بوده است، اظهار کرد: در بحث اقتصاد هم اینگونه بوده است. از ابتدای انقلاب اختلاف نظری بین اقتصاد دولتی و اقتصادی مردمی وجود داشت و باید اعتراف کنیم به دلیل مردمی نشدن به موقع اقتصاد، آنگونه که باید پیشرفت می داشتیم، محقق نشد.
وی خاطرنشان کرد: در سیاست اقتصاد مقاومتی هم از مشارکت آحاد مردم در فعالیت های اقتصادی صحبت می شود. در علم و فناوری هم اینگونه است. اگر مردم، دانشوران و شرکت های دانش بنیان مردمی نمی بودند، به این میزان از پیشرفت دست نمییافتیم.
وزیر کشور در ادامه به مساله مشارکت اشاره کرد و با یادآوری بیانات رهبر معظم انقلاب درباره ساخت درونی قدرت، اظهار کرد: جامعه قوی به انسجام نیاز دارد و انسجام نیازمند ارتباط است، ارتباط هم با مشارکت برقرار می شود.
وحیدی با بیان اینکه مشارکت برای منافع جامعه اهمیت دارد، تصریح کرد: آنچه که به نفع مردم باشد ماندگار خواهد بود و طبق آیات شریفه قرآن کریم، تعاون و همکاری بر اساس خیر است که نفع جامعه را تامین می کند.
وی مشارکت را شرط ضروری یک جامعه قوی برشمرد و تاکید کرد: باید ظرفیت ها را شناخت و متناسب با آن، وارد صحنه و موضوعی شد که جامعه به آن نیاز دارد.
وزیر کشور با بیان اینکه مسئولیت تشکلهای مردم نهاد برای حرکت مردمی در جهت منافع جامعه سنگین است، یادآور شد: تشکل برای تشکل خوب نیست بلکه باید برای یک هدف متعالی باشد. وزارت کشور به حرکت درآوردن این دریای بزرگ مردمی در فعالیت اجتماعی از مسیر تشکل های مردم نهاد را از وظایف خود می داند.
وحیدی، فعالیت تشکل های مردمی را آنگاه سیاسی دانست که در قالب حمایت از یک جریان خاص وارد عمل شوند و گفت: فعالیت تشکل های مردم نهاد، یک فعالیت اجتماعی است و تشویق مردم برای حضور در انتخابات به عنوان مهم ترین واقعه کشور برای تعیین سرنوشت هم یک کار اجتماعی محسوب می شود.
وی با بیان اینکه در انتخابات ۱۱ اسفندماه امسال، تشکل ها نقش مهمی در ایجاد مشارکت مردمی دارند، خاطرنشان کرد: حرکت اجتماعی اهمیت دارد و تشکل ها باید بتوانند ظرفیت مردمی را در جهت منافع مردم و ملت به حرکت درآورند.
انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی و ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری روز ۱۱ اسفندماه امسال به طور همزمان در سراسر کشور برگزار می شود.
نظر شما