به گزارش مرکز اطلاع رسانی وزارت کشور، در این جوابیه که برای روزنامه شرق ارسال شده، آمده است:
متولی صدور مجوزهای مربوط به ته لنجی و ملوانی، ستاد مرکزی قاچاق کالا و ارز است که در این رابطه با پیگیری های وزارت کشور و استانداری های مشمول، در سال جاری مجوز یک نوبت سفر برای مشمولان استانهای بوشهر، هرمزگان و خوزستان، صادر و اجرایی شده است.
به منظور رفع مشکلات ساکنین مناطق مرزی که امکان فعالیت در قالب کولبری دارند، ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز نیز با همکاری وزارت کشور و دیگر دستگاه های عضو، نسبت به تدوین «لایحه ساماندهی و نظارت بر مبادلات مرزی (کولبری و ملوانی) و ایجاد اشتغال پایدار مرزنشینان» اقدام کرده اند.
هیات دولت با توجه به اهمیت و فوریت حل مشکلات مرزنشینان، لایحه مذکور را با قید «دو فوریت» در جلسه مورخ ۰۶/۰۹/۱۴۰۱ تصویب و به مجلس شورای اسلامی ارسال کرد. مجلس شورای اسلامی ضمن تصویب دو فوریت لایحه یادشده، نهایتا آن را در مجلس شورای اسلامی، تصویب و به شورای نگهبان ارسال کرد. سپس، شورای نگهبان، ایراداتی را نسبت به برخی مفاد لایحه اعلام کرد و اکنون این لایحه در مجلس شورای اسلامی در فرایند بررسی نهایی است.
در لایحه ذکر شده، در صورت تصویب نهایی، برخی مزیت های متناسب با وضعیت و درجه محرومیت هر استان مشمول و افزایش سقف و ارزش کل واردات کالا از طریق این رویه (کولبری-ملوانی) به میزان حداکثر ۱۰ درصد حجم واردات سال قبل، تعیین شده است.
همچنین در این لایحه، معافیت های عوارض و سود بازرگانی برای مشمولان، افزایش یافته است و نیز تایید هزینه کرد درآمدهای ناشی از این قانون در کنار اعتبارات سنواتی دولت برای تقویت زیرساخت های اقتصاد مرز در جهت تقویت معیشت مرزنشینان در استان های مشمول، در نظر گرفته شده است.
نظر شما