به گزارش مرکز اطلاع رسانی وزارت کشور، متن جوابیه به شرح زیر است:
"موضوعات مرتبط با کاهش آلودگی هوا برابر قانون هوای پاک، مصوب سال ۱۳۹۶ مجلس شورای اسلامی بر عهده دستگاهها و سازمانهای متعددی بوده که با نظارت سازمان حفاظت محیط زیست در حال اجرائی شدن در کشور است.
مساله آلودگی هوا که این روزها به دلیل شرایط آب وهوایی در برخی شهرهای بزرگ و صنعتی ایجاد شده است، نگرانی جدی دولت سیزدهم و به ویژه وزارت کشور به عنوان وزارت خانه میاندار و هماهنگ کننده بوده و در این ۲ سال تلاش شده است تا با تدبیر و اهتمام وزیر کشور در راستای حقوق عامه قانون هوای پاک متناسب با ظرفیت ها هرچه دقیقتر اجرا شود و منابع آلاینده در همکاری با دستگاه های اجرایی و مسئول، کاهش یابد.
وزارت کشور در مساله آلودگی هوا دو محور عمومی و تخصصی را پیگیری میکند و جلسات پایش وظایف دستگاهها در این زمینه با حضور شخص وزیر کشور برگزار و تمام مصوبات آنها پیگیری میشود.
نوسازی و بهسازی ناوگان حمل و نقل عمومی بر اساس قانون بر عهده وزارت کشور است که در دولت سیزدهم اقدامات قابل توجهی در این زمینه انجام شده است از جمله؛
-تشکیل قرارگاهی با حضور وزیر کشور که به قرارداد تولید ۴ هزار و ۵۰۰ اتوبوس و ۵ هزار دستگاه ون با خودروسازان داخلی منجر شده و این تولیدات در حال ورود به چرخه حمل و نقل عمومی شهرها است.
-در بحث توسعه ناوگان مترویی هم اقدامات مناسبی انجام شده و فقط در شهر تهران ۶۳۰ واگن به قطار شهری اضافه شده است.
- اعتباراتی برای بهسازی ناوگان حمل و نقل عمومی در اختیار شهرها قرار گرفته است تا ناوگان شهری بهسازی شود. همچنین نوسازی ناوگان تاکسیرانی به طور دائم در حال انجام است و تاکنون بیش از ۹۰ هزار تاکسی نوسازی شده است.
-راهاندازی خطوط اتوبوس برقی و موتورسیکلتهای برقی یکی از اقدامات صورت گرفته است و وزارت کشور با همکاری وزارت نیرو و شهرداری تهران در حال استقرار دستگاههای شارژ آن در سطح شهر است.
- بحث معاینه فنی با هماهنگی پلیس راهور به طور جدی از سوی وزارت کشور در حال پیگیری و نظارت است و البته ستادهای استانی هم در این زمینه فعال هستند.
-ایجاد ضوابط و اعمال محدودهای ترافیکی به منظور کاهش حجم ترافیک و آلودگی هوا در نواحی مرکزی تهران و مشهد و تشدید این محدودیت ها در مواقع اضطرار آلودگی هوا
-پیگیری تشکیل کارگروههای کمیتههای اضطرار آلودگی هوا در استان های درگیر از دیگر اقدامات انجام شده است و مقرر شد استانهای تهران، البرز، اصفهان، مرکزی و خوزستان به صورت ماهانه تشکیل جلسه دهند تا علاوه بر انجام اقدامات پیشگیرانه در شرایط و فضای افزایش آلایندهها، بتوانند تصمیمها و تدابیر لازم را در کوتاهترین زمان ممکن اتخاذ کنند.
همچنین بهرهگیری از انرژیهای پاک در ناوگان حمل و نقل عمومی درون شهری با انجام اقدامات مهم ذیل از دیگر برنامههای این وزارت و با جدیت در حال انجام و پیگیری است:
- تصویب الزامات فنی ناوگان اتوبوس برقی در شورایعالی هماهنگی ترافیک شهرهای کشور
- تشکیل کمیته ناوگان برقی در وزارت کشور به منظور راهبری ویژه حوزه برقی سازی ناوگان حمل و نقل عمومی شهری
- تدوین مشخصات فنی و مدلهای مالی ناوگان برقی در کمیتههای فنی و شورایعالی هماهنگی ترافیک شهرهای کشور و تنظیم قراردادهای تجاری با خودروسازان جهت انعقاد و ابلاغ پس از تامین اعتبارات
- بررسی و انتخاب نمونههای تاکسی برقی وارد شده به کشور
- تدوین پیشنویس قرارداد با خودروسازان داخلی در زمینه انرژی پاک
- انعقاد تفاهمنامههای مالی تسهیلاتی با برخی بانک ها و موسسات مالی در سال ۱۴۰۲ با رویکرد تاکسی برقی
- پرداخت مبلغ ۱۶۰ میلیارد تومان از اعتبارات سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشور به شهرداری تهران جهت تحقق طرح سامانه برقی بهارستان-جمهوری با برنامه تامین۵۰دستگاه اتوبوس
- انعقاد قرارداد تامین ۴۰ دستگاه اتوبوس برقی و تجهیزات شارژ آن فیمابین شهرداری کرج و شرکت ایران خودرودیزل با کمک اعتبارات سازمان شهرداریها و دهیاریها به میزان ۲۰۰میلیارد تومان به عنوان فاز اول برقی سازی در مهرماه سال ۱۴۰۲
در کنار عوامل و موانع چالش زا در مسیر مهار آلودگی هوا، نباید تحریم های ظالمانه آمریکا و کشورهای غربی علیه مردم ایران را نادیده گرفت، هرچند که این دولت امور مردم را به این مساله گره نزده و با استفاده از ظرفیت داخلی، تمام تلاش خود را به کار بسته است تا این معضل چندین ساله را برطرف کند.
لازم است به هموطنان عزیز اطمینان دهیم که این وزارت خانه بر اساس مسئولیت ها و وظایفی که بر عهده دارد، در هماهنگی با همه دستگاه های مسئول، از هیچ تلاشی برای اجرای قانون هوای پاک و همچنین کاهش شرایط آلاینده هوا دریغ نخواهد کرد.
نظر شما