به گزارش روابط عمومی و امور بینالملل استانداری فارس، محمد هادی ایمانیه صبح دوشنبه در هفدهمین جلسه ستاد احیا تالابهای استان فارس با بیان اینکه طرح پژوهشی انجام شده توسط اساتید دانشگاه شیراز برای احیای دریاچههای بختگان و طشک در معرض دید عموم قرار گیرد تا از نقطه نظرات کارشناسان و صاحب نظران در تکمیل آن نیز استفاده شود، افزود: پس از تصویب این سند همه دستگاهها مکلف به تامین اعتبار برای انجام وظایف مرتبط به خود هستند.
وی تصریح کرد: متولی حفظ محیط زیست منحصراً این سازمان نیست بلکه همه دستگاهها، نهادها، سازمانها و حتی مردم در حفاظت از محیطزیست نقش اساسی و حیاتی دارند.
محمد هادی ایمانیه افزود: خشک شدن دریاچهها و تالابها اثرات مخرب و جبران ناپذیری را در پی دارد پس نباید اجازه داد اوضاع غیرقابل کنترل شود.
نماینده عالی دولت در فارس بر ضرورت ایجاد سامانهای هوشمند در این زمینه تاکید کرد و افزود: ایجاد سامانهای که وظایف مرتبط با هر دستگاه و میزان تحقق آن را به صورت مداوم و مستمر پیگیری و رصد کند یک اقدام اثرگذار در احیای تالابها و دریاچههاست؛ در این زمینه از هوش مصنوعی هم میتوان استفاده کرد.
ایمانیه پر کردن چاههای کشاورزی غیر مجاز و همچنین کنتوردار شدن چاههای کشاورزی در حوزه آبریز دریاچههای بختگان و طشک را در اولویت اقدامات دانست و تصریح کرد: اصلاح الگوی کشت، اصلاح اشتغال، عدم توسعه زمینهای کشاورزی، پلمپ چاههای غیر مجاز، نصب کنتورهای هوشمند، لایروبی آبراها و کاهش تبخیر هر کدام نقشی در احیای تالابها دارد که میبایست سهم هر کدام به صورت مشخص ارائه شود و برنامهها برای رسیدن به آنها نیز اجرایی گردد.
استاندار فارس با تاکید بر اینکه کشاورزی و محیط زیست هر دو برای استان از اهمیتی بالایی برخوردار هستند خاطرنشان کرد: بنای افزایش مساحت زمینهای کشاورزی در فارس را نخواهیم داشت و برنامهها منحصراً بر اساس افزایش بهرهوری با امکانات موجود است.
نظر شما