کد خبر 229504
۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ - ۰۶:۲۴
صنعت گوهرسنگ، مزیت منطقه‌ای خراسان جنوبی است

سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان جنوبی گفت:صنعت گوهرسنگ، مزیت منطقه‌ای خراسان جنوبی است. 

به گزارش روابط عمومی استانداری خراسان جنوبی؛ مهدی جعفری با بیان این مطلب، خاطرنشان کرد: گوهرسنگ استان در قالب زنجیره ارزش راهبردی در ششمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی جمهوری اسلامی ایران معرفی شد.

وی افزود: توانمندی در صادرات، تنوع و کیفیت بالای این گوهر خدادادی سبب شد سنگ‌های قیمتی و نیمه قیمتی استان به عنوان یکی از زنجیره‌های مهم ارزش خراسان جنوبی در کنار زرشک در نمایشگاه اکسپو 2024  در معرفی شود.
به گفته وی؛ تاکنون پنج نشان جغرافیایی فلورین طبس، عقیق شکوفه بهاری فردوس، عقیق شجر زیرکوه، عقیق پائیزه سه قلعه و گارنت نهبندان در حوزه گوهرسنگ خراسان جنوبی به ثبت ملی رسیده است.
سرپرست معاونت اقتصادی استانداری ادامه داد: روستای خور به عنوان روستای ملی گوهرسنگ‌ ثبت شده و فردوس نیز به عنوان شهر ملی گوهرسنگ‌ مراحل نهایی ثبت را طی می کند.
جعفری درخصوص فرصت‌های کلیدی زنجیره ارزش گوهرسنگ‌ استان گفت: وجود ذخایره غنی انواع سنگ‌های نیمه قیمتی در کشور و کشورهای همسایه از جمله افغانستان و پاکستان، ساخت داخلی تجیهزات و ارزش افزوده بسیار بالا و بالغ بر هزار درصد، رشد بالای گردش مالی این صنعت، بازار داخلی قابل توجه و بازار منطقه‌ای بسیار قوی امارات متحده عربی و نیاز به سرمایه نسبتاً پایین، از مهمترین فرصت‌های کلیدی این زنجیره ارزش در خراسان جنوبی است.
وی با اشاره به وجود 455 کارگاه تراش گوهرسنگ در خراسان جنوبی، گفت: آمار اشتغال حوزه فرآوری گوهرسنگ‌ها در استان بالغ بر هزار و 200 نفر است.
به گفته وی؛ بهبود فرآیندهای استخراج گوهرسنگ، بهبود روش‌ های پردازش گوهرسنگ، بهینه‌سازی زنجیره تأمین ، ایجاد سیستم‌ های کنترل کیفیت گوهرسنگ و بهبود فرآینده‌های بازاریابی و برندسازی از مهمترین عوامل در ارتقای فرآیندی گوهرسنگ‌هاست.
سرپرست معاونت اقتصادی استانداری در ادامه ایجاد ارتباط بین زنجیره گوهرسنگ و زنجیره جواهرات، ظروف لوکس و تزئینی، پوشاک و چرم را از عوامل مهم در ارتقای گوهرسنگ‌ها ذکر و اضافه کرد: افزایش کیفیت محصول، تنوع و توسعه محصولات و بهبود کیفیت در طراحی و تراش از مهمترین عوامل در ارتقاء محصولی سنگ‌های نیمه قیمتی است.
وی افزود: توسعه فعالیت‌های با ارزش افزوده بالاتر و هزینه کمتر، شناخت حلقه‌های مفقوده و حرکت به سمت حلقه‌های دارای ارزش افزوده بیشتر و نیز ایجاد ساز و کار مدیریت فرآیندهای درون زنجیره ارزش از جمله عوامل مهم در ارتقای عملکرد این محصول راهبردی و زنجیره ارزش استان است.
جعفری با بیان اینکه تقریباً تمامی شهرهای استان دارای انواعی از سنگ‌های قیمتی و نیمه قیمتی است که می‌توان در راستای اشتغال و توسعه اقتصادی از آن بهره برد، بیان کرد: وجود مرز مشترک با کشور افغانستان و نیروی آموزش دیده مزیت منطقه‌ای خراسان جنوبی در صنعت گوهرسنگ است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha