به گزارش روابط عمومی استانداری گیلان؛ اسدالله عباسی امروز (پنجشنبه) در جمع خبرنگاران اظهار کرد: با پیگیری های صورت گرفته، چایکاران شمال کشور قدرالسهم دولت برای خرید برگ سبز چای تا ۲۰ اردیبهشت امسال را دریافت کردند و بقیه مطالبات نیز در هفتههای آینده پرداخت خواهد شد.
وی با بیان اینکه سال جاری پنج هزار و ۳۲0 میلیارد ریال معادل ۴۸ درصد از مطالبات چایکاران پرداخت شد اضافه کرد: با پیگیری های صورت گرفته و بر اساس اعلام سازمان چای کشور تاکنون، ۵۰ درصد سهم کارخانجات بابت خرید برگ سبز چای نیز پرداخت شد.
نماینده عالی دولت در گیلان بیان کرد: از آغاز برداشت برگ سبز چای، اردیبهشت تاکنون ۷۰ هزار تن برگ سبز چای از چایکاران شمال کشور خریداری شده که ۴۴ هزار و ۸۰۰ تن برگ سبز چای درجه یک و بقیه درجه ۲ است.
وی در ادامه با تاکید بر اینکه حمایت از برنجکاران تداوم دارد افزود: این نوید را به شایکاران سخت کوش که با رنج و سختی کشت و کار برنج را انجام می دهند، خواهم داد که بر اساس رویکرد دولت سیزدهم از آنان پشتیبانی کنیم.
استاندار گیلان اظهار کرد: برای تنظیم بازار شرایط خوبی فراهم و جلوی واردات گرفته شد ضمن اینکه در سال جاری نیز برنامهها برای جبران سال گذشته ادامه مییابد.
بر اساس آخرین آمار در استانهای گیلان و مازندران بالغ بر ۵۵ هزار چایکار وجود دارد؛ وسعت باغهای چای این ۲ استان حدود ۲۵ هزار هکتار است؛ برداشت برگ سبز چای هر ساله در سه چین بهاره، تابستانه و پائیزه صورت میگیرد.
سالانه حدود ۳۰ هزار تن چای خشک استحصال میشود، مصرف چای در کشور طور میانگین حداکثر ١٠٠ هزار تن است.
سال گذشته ۱۴۹ هزار و ۳۱۰ تن برگ سبز چای در استانهای گیلان و مازندران تولید شد؛ شورای قیمتگذاری محصولات کشاورزی نرخ جدید خرید هر کیلو برگ سبز چای درجه یک را ۱۸۰ هزار ریال و برگ سبز درجه ۲ را ۱۵۰ هزار ریال اعلام کرد که به طور میانگین نسبت به سال گذشته ۳۰ درصد رشد دارد.
بر اساس آخرین آمارها، گیلان دارای ۳۱۴ هزار هکتار اراضی زراعی و باغی است و ۳۱۷ هزار نفر از مردم استان در بخش کشاورزی مشغول به فعالیتند، برنج، چای، زیتون، پیله ابریشم، بادام زمینی، زیتون، فندق و مرکبات عمدهترین محصولات کشاورزی استان به شمار میرود.
گیلان بزرگترین تولیدکننده ارقام بومی و با کیفیت برنج در کشور به شمار میآید که با ۲۳۸ هزار هکتار اراضی شالیزاری، رتبه نخست کشور را از لحاظ سطح زیرکشت و رتبه دوم تولید برنج را به خود اختصاص دادهاست، شهرستانهای رشت و صومعهسرا بیشترین سهم را از مساحت اراضی شالیکاری گیلان در اختیار دارند.
نظر شما