به گزارش روابط عمومی استانداری کهگیلویه وبویراحمد، سیدجواد هاشمی روز یکشنبه در جلسه شورای پدافند غیرعامل با دستور کار پیشگیری از بیماری تب دنگی و تب مالت گفت: خوشبختانه تاکنون موردی از ابتلا به بیماری تب دنگی که از گزیدگی پشه آئدس در فرد ایجاد می شود در سطح استان مشاهده نشده است اما در استان های همجوار این پشه دیده شده است.
معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی استانداری با اشاره به اینکه، پشه آئدس در کشورهای آفریقایی وجود دارد و در کشورهای حوزه خلیج فارس در حال شیوع است و تاکنون 149 نفر در سطح کشور به این بیماری مبتلا شدند تاکید کرد: اقدامات پیشگیرانه در سطح استان انجام شود و آگاه سازی لازم برای کارکنان دستگاه ها و همچنین مردم صورت گیرد.
وی با اشاره به نقش مهم صدا و سیمای مرکز استان و رسانه های مکتوب و مجازی گفت از کارشناسان مجرب در صدا و سیمای استان در جهت آشنایی مردم با این بیماری و بیماری تب مالت که مشترک بین انسان و دام است، استفاده شود.
هاشمی تصریح کرد: فرمانداران و بخشداران موظف هستند این جلسه را در سطح شهرستان ها و بخشداری ها تشکیل و موارد پیشگیری را انجام دهند.
هاشمی با بیان اینکه پشه آئدس از صبح تا غروب آفتاب فعالیت دارد، لذا توصیه می شود افراد برای در امان ماندن از گزیدگی این پشه از لباس های آستین بلند استفاده کنند، گفت برای پیشگیری به بیماری تب دنگی از ظرفیت مردم که تجربه خوبی در مقابله با بیماری ها از سرخک و سرخجه گرفته تا بیماری کرونا دارند استفاده شود.
معاون سیاسی اظهار داشت: طبق اعلام دانشگاه علوم پزشکی این پشه در ظروف یکبار مصرف، گیاه بامبو، لاستیکها، زیرگلدان ها و محیط هایی که بهداشت رعایت نشود شیوع پیدا می کند و از علائم آن می توان به تب، تهوع و استفراغ، درد عضلانی و استخوانی اشاره کرد.
وی بر مدیریت صحیح پسماند و سم پاشی محیط هایی آلوده تاکید کرد و افزود با توجه به تاسوعا و عاشورای حسینی و در پیش بودن ایام اربعین حسینی اقدامات لازم در جهت پیشگیری از ابتلا به این بیماری انجام شود.
هاشمی عنوان کرد: ایام اربعین استان محل عبور زوار کشورهای پاکستان و افغانستان به کشور عراق است و با توجه به اینکه این پشه در پاکستان مشاهده شده و ممکن است آلودگی پشه آئدس همراه آنها باشد تمهیدات لازم در موکب های ایام اربعین اندیشده شود.
معاون سیاسی استانداری به بیماری تب مالت اشاره و با بیان اینکه این بیماری ناشناخته نیست، گفت: جهاد کشاورزی و دامپزشکی واکسیناسیون دام برای پیشگیری از بیماری تب مالت را در دستور کار قرار دهند.
هاشمی بر لزوم رعایت بهداشت در زمان ذبح دام تاکید کرد و افزود: قصابی های بین راهی سال ها است که تهدیدی برای سلامت مردم هستند که برخی از آنها کنترل شدند و برخی دیگر با رعایت بهداشت به فعالیت خود ادامه دهند.
وی با بیان اینکه قصابی های بین راهی در حال گسترش هستند، گفت: دستگاه قضایی اقدامات لازم برای قصابی های بین راهی که تهدیدی برای سلامتی مردم است را انجام دهند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان هم با بیان اینکه موارد مرگ و میر بیماری تب دنگی براثر گزیدگی پشه آئدس بین یک تا دو درصد است، گفت: برای جلوگیری از ابتلا به تب دنگی رعایت موازین بهداشتی توصیه می شود.
سعید جاودان سیرت بیان کرد: تب دنگی درمان خاصی ندارد و در صورتی که فرد به بیماری مبتلا شود باید استراحت کرده و از مایعات استفاده کند و در صورت تشدید بیماری مایعات تزریقی و استفاده از قرص استامیوفن توصیه می شود.
وی در خصوص بیماری تب مالت با اشاره به اینکه عامل بیماری میکروبی است که از انسان به دام منتقل می شود، گفت در سه ماهه سال جاری 150 بیمار مبتلا به تب مالت در استان شناسایی شدند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان مصرف شیر و لبنیات غیرپاستوریزه، مصرف گوشت خام و نیمه پخته و برخورد با ترشحات دام را عامل ابتلا به بیماری تب مالت دانست و خاطرنشان کرد: این بیماری بسیاری از ارکان های بدن را دچار اختلال می کند و می تواند منجر به فلج افراد شود.
معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی استانداری کهگیلویه و بویراحمد گفت: هیچگونه بیماری تب دنگی در استان مشاهده نشده اما نباید غفلت کرد.
نظر شما