به گزارش روابط عمومی استانداری زنجان، صادق قهرمانی روز پنجشنبه در جلسه شورای اجتماعی استان با تشریح وضعیت اجتماعی استان افزود: شناخت وضعیت موجود و احصاء و اولویت بندی آسیب های اجتماعی برای برنامه ریزی و طراحی اقدامات مداخله ای از ابتدای سال ۱۴۰۱ در دستور کار دفتر امور اجتماعی و فرهنگی قرار گرفت و بر این اساس و به استناد داده های مرکز ملی رصد اجتماعی کشور پنج آسیب اعتیاد، حاشیه نشینی، خشونت، طلاق و خودکشی به عنوان آسیب های اولویت دار تعیین گردید.
وی از جمله اقدامات صورت گرفته زیرساخت های خدمات اجتماعی در استان را راه اندازی مراکز ساماندهی معتادین متجاهر (زنان و مردان) عنوان کرد و افزود: در راستای بازآفرینی و تقویت زیرساخت ها و خدمات شهری، جابجایی اهالی کوی فلسطین در حال انجام است و در سایر مناطق حاشیه نشینی هم اقدامات در حال انجام می باشد که در اثر اقدامات انجام شده وضعیت حاشیه نشینی در استان رو به بهبود است.
قهرمانی در خصوص اقدامات صورت گرفته در استان در خصوص خودکشی اظهار کرد: رتبه استان از رتبه ۱۰ کشور در سال ۱۴۰۰ به رتبه ۱۸ در پایان سال ۱۴۰۲ ارتقاء پیدا کرده است.
وی در خصوص کودک آزاری افزود: وضعیت استان نسبت به قبل با ارتقاء مناسبی همراه است به طوری که رتبه استان از رتبه ۵ به رتبه ۲۱ کشوری رسیده است.
مدیر کل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری زنجان با تاکید بر اینکه نزاع فردی و همسر آزاری با شاخص تعداد شکایات و پروندههای تشکیل شده سنجیده می شود افزود: علی رغم مداخلات انجام شده در این مورد نیاز به توجه جدی احساس می شود.
قهرمانی اضافه کرد: در حوزه خانواده، وضعیت استان در طلاق در حال حاضر نسبت به سال گذشته با ۴ درصد کاهش بهبود یافته، همچنین میزان ازدواج در استان با افزایش ۱۰ درصدی و میزان ولادت با افزایش ۲ درصدی همراه بوده است.
مدیر کل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری زنجان با تاکید بر اینکه تمرکز استان در کنترل و کاهش آسیب های اجتماعی اولویت دار بوده افزود: از توجه به سایر آسیب ها از جمله دیگرکشی، سرقت، سوء مصرف مواد مخدر و الکل و... نیز غافل نبودیم به طوری که در بازه زمانی کمتر از سه سال رتبه استان در کشور بهبود خوبی داشته است.
نظر شما