کد خبر 239324
۱۳ مهر ۱۴۰۳ - ۱۰:۱۳
اولین رویداد اجلاسیه ملی آیت‌الله تهامی در بیرجند برگزار شد

اولین رویداد اجلاسیه ملی آیت‌الله تهامی با حضور معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان جنوبی در محل مسجد خیرآبادنو محل دفن این مجتهد گرانقدر برگزار شد. 

به گزارش روابط عمومی استانداری خراسان جنوبی؛ مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی، پنجشنبه شب(۱۲ مهر) در نخستین رویداد اجلاسیه ملی آیت‌الله تهامی که با حضور معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار، فرماندار بیرجند، شماری از مسئولان، فعالان فرهنگی و مردم در مسجد صاحب الزمانی محله خیرآباد نو بیرجند برگزار شد، اظهار کرد: سال گذشته چهارمین دفتر انجمن آثار و مفاخر فرهنگی کشور در خراسان جنوبی راه‌اندازی و آغاز به کار کرد.

علی فرخنده افزود: در سیاست‌گذاری انجمن آثار و مفاخر فرهنگی بنا بر این شد که بزرگداشت دو شخصیت ماندگار تاریخ استان، ابن حسام خوسفی شاعر آیینی و حماسه‌سرای قرن هشتم و نهم هجری و آیت‌الله سید حسن تهامی برگزار شود.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان با اشاره شخصیت حضرت آیت‌الله سید حسن تهامی که رهبر معظم انقلاب در سخنرانی‌هایشان از جایگاه والای این عالم فرزانه سخن گفته‌اند، گفت: برگزاری اجلاسیه ملی آیت‌الله تهامی در سه بخش فرهنگی و هنری، زیرساختی و علمی و پژوهشی برنامه‌ریزی شده است.

فرخنده با بیان اینکه همایش علمی و پژوهشی در مورد شخصیت آیت الله تهامی در دستور کار است، افزود: اولین رویداد فرهنگی در راستای برگزاری این اجلاسیه ملی از امشب با مسئولیت اجرایی فرماندار بیرجند و دبیری اداره کل تبلیغات اسلامی آغاز شد و تا خرداد ماه ۱۴۰۴ ادامه خواهد داشت.

وی بیان کرد: در خردادماه سال آینده که مصادف با شصتمین سالگرد وفات آیت الله تهامی است، اختتامیه این اجلاسیه ملی در شهرستان بیرجند برگزار خواهد شد.

به گفته وی؛ طرح جامع مرمت مقبره آیت الله تهامی در دستور اجراست که به زودی عملیات اجرایی آن آغاز خواهد شد تا در زمان برگزاری اختتامیه ملی شاهد فضای متفاوتی در خصوص این شخصیت بزرگوار باشیم.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اظهار کرد: اولین جلسه شورای سیاستگذاری کنگره ملی ابن حسام خوسفی ۲۹ آذر سال گذشته در محل دفتر انجمن آثار و مفاخر فرهنگی کشور در تهران برگزار و از پوستر کنگره هم رونمایی شد.

فرخنده ادامه داد: ابن حسام خوسفی که حدود ۲۳ هزار بیت شعر در مدح و منقبت اهل بیت (ع) به سبک شاهنامه فردوسی سروده، آن طور که باید شناخته نشده است لذا بعد از چندین جلسه کارشناسی، برگزاری کنگره ملی بزرگداشت این شاعر برجسته در دستور کار قرار گرفت.

وی تصریح کرد: این کنگره ملی در چهار مرحله علمی و پژوهشی، فرهنگی، هنری و اختتامیه برنامه‌ریزی شد و ۲۸ آبان ماه امسال اختتامه اجلاسیه ملی ابن حسام خوسفی با حضور مسئولان کشوری برگزار خواهد شد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: در مقدمه این اجلاسیه، مرمت و بازسازی بنای تاریخی و مرقد این شاعر آیینی به همت شهرداری، شورای شهر و فرماندار خوسف و اداره کل میراث فرهنگی استان شکل گرفت.

فرخنده با بیان اینکه جشنواره ملی شعر آیینی ابن حسام به میزبانی شهرستان خوسف با مشارکت شاعران کشور برگزار شد، عنوان کرد: برگزاری کارگاه‌های آموزشی تربیت شاعران آیینی در حال انجام است و تا قبل از اجلاسیه در چشم‌اندازی که داریم ۱۸۰ شاعر نوجوان و جوان در این کارگاه‌ها تربیت خواهند شد.

وی با اشاره به سند مهندسی فرهنگی کشور، گفت: ۱۰ اولویت فرهنگی در برش استانی سند مهندسی فرهنگی ترسیم شده که تقویت هویت ایرانی و اسلامی یکی از اولویت‌های ذیل این سند است.

به گفته وی؛ پرداختن به مفاخر و مشاهیر استان در راستای تقویت هویت ایرانی اسلامی در اولویت قرار گرفت.

شایان ذکر است، در پایان این مراسم با حضور معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان جنوبی از پوستر اجلاسیه ملی حضرت آیت‌الله سید حسن تهامی رونمایی شد. 

«آیت‌الله سید حسن تهامی» فرزند سید علی اکبر یکی از مراجع بزرگ عالم تشیع و از مفاخر برجسته حوزه علمیه نجف بود.

وی در سال ۱۳۱۴ قمری برابر با سال ۱۲۷۶ شمسی  در خانواده ای اهل تقوا و با فضیلت در روستای  «سندادان» بیرجند متولد شد. سید حسن به دلیل هوش و استعداد خارق العاده ای که داشت در شش سالگی قرائت قرآن را صحیح و فصیح فراگرفت و پس از مدتی به مکتب خانه رفت.

سرانجام ایشان به عالیترین مراتب اجتهاد نائل آمد و تصدیق اجتهاد را از حضرات نائینی و اصفهانی دریافت نمود و آنگاه به تقاضای مردم جهت ترویج دین مبین و خدمت به خلق وارد موطن خود شد.

تأسیس مدرسه علمیه معصویه و کتابخانه ای با حدود ۷۰۰ جلد کتاب و وقف آن بر محصلین و پایه گذاری سه مسجد خیرآباد نو ، مسجد رضوی و مسجد خضر علی در بیرجند از جمله خدمات ارزشمند و ماندگار آیت‌الله سید حسن تهامی است.

تألیفات و آثار وی را در عقاید، اخلاق، تفسیر، فلسفه، فقه، اصول و رجال تصنیفات گران‌بهایی از آن مرحوم موجود است.

آیت‌الله سید حسن تهامی در سن ۶۸ سالگی در شب چهاردهم صفر (۱۳۸۵ه.ق / ۱۳۴۴ه.ش) به سرای باقی شتافت و بنا بر وصیتش وی را در مسجد صاحب الزمانی بیرجند به خاک سپردند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha