کد خبر 241109
۱۶ آبان ۱۴۰۳ - ۱۹:۰۵
سرمایه گذاری های مردم برای ایجاد ترمینال زرشک حمایت می شود

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان جنوبی گفت: از سرمایه گذاری های مردم برای ایجاد ترمینال زرشک حمایت می کنیم.

به گزارش روابط عمومی استانداری خراسان جنوبی، مهدی جعفری امروز چهارشنبه (۱۶ آبان) در سومین جشنواره ملی زرشک خراسان جنوبی، اظهار کرد: آنچه در امنیت ملی کشور بسیار مهم است و باید مورد قرار گیرد نقش کشاورزان به عنوان سربازان امنیت غذایی است.

وی با بیان اینکه امنیت غذایی رکن امنیت ملی است، افزود: توجه به امنیت غذایی، فوق العاده حائز اهمیت است و تمام دولت‌ها باید هم و غم خود را به این موضوع اختصاص دهند و همانطور که بارها عنوان شده زور غذا از زور اسلحه فوق العاده مهمتر و ویژه‌تر است.

معاون اقتصادی استاندار با اشاره به چهار رکن در حوزه امنیت غذایی، ادامه داد: فراهم کردن غذا یکی از ارکان امنیت غذایی است که الحمدالله در ایران فراهم است و سال به سال رشد دارد و اکنون سرانه و دسترسی ما به غذا بیشتر شده است.

جعفری با بیان اینکه دسترسی فیزیکی و اقتصادی به غذا یکی دیگر از ارکان امنیت غذایی است، تصریح کرد: این دسترسی به غذا را معمولاً در اختیار داریم اما به گونه‌ای است که با توجه به نوع محصولاتی که کشت می‌شود، مستقیم به مصرف خود کشاورزان استان نمی‌رسد و باید تبدیل به پول کند تا دسترسی فیزیکی و اقتصادی به غذا داشته باشد لذا بازاریابی و اقتصاد محصولات تولیدی زرشک، زعفران، عناب و ... برای کشاورزان استان مهم است.

وی با تأکید بر اینکه امروز با افتخار اعلام می‌کنیم که قیمت زرشک از ۸ هزار تومان در سال ۱۴۰۰ به ۴۰ هزار تومان در سال جاری رسیده، گفت: این افزایش قیمت برای این است که کشاورز دسترسی بیشتری به پول برای تأمین معیشت‌ داشته باشد.

معاون استاندار بیان کرد: افزایش قیمت زرشک در داخل تا حدی می‌تواند تقاضا ایجاد کند لذا تنها با صادرات این محصول مزیت‌دار می‌توان قیمت آن را بیشتر افزایش داد.

جعفری بر لزوم صادرات و بازاریابی برای محصول زرشک در بازارهای جهانی تأکید کرد و افزود: مصرف و سلامت غذا و ثبات و پایداری تولید (تاب‌آوری) نیز از دیگر ارکان امنیت غذایی است که دولت باید براب این موارد سیاست‌گذاری انجام دهد.

وی در ادامه گفت: مردم به جای ایجاد بارگاه‌های زرشک می توانند نسبت به سرمایه‌گذاری برای ایجاد ترمینال خشک کردن زرشک اقدام کنند که با هزینه و زمان کمتری می‌توان محصول بیشتری را خشک کرد که ما نیز از این موضوع حمایت می‌کنیم.

معاون استاندار با ذکر این نکته که وضعیت اقتصادی استان رو به رشد است و آینده خوبی برای آن پیش‌بینی می‌شود، تصریح کرد: ظرفیت نهفته بسیار خوبی در استان داریم که به دلیل عدم وجود زیرساخت‌ها به فعالیت نرسیده و با توجه به اینکه اکنون زیرساخت‌ها در حال مهیا شدن است شاهد جهش اقتصادی در استان خواهیم بود.

جعفری بیان کرد: در نیمه نخست امسال در حوزه توزیع اقلام تنظیم بازار، ۱۶۱ درصد رشد نسبت به مدت مشابه سال قبل داشته‌ایم.

وی با اشاره به افزایش ۶۶ درصدی توزیع نهاده‌های دامی و ۳۴ درصدی خرید تضمینی گندم در استان، گفت: در این مدت صادارت از خراسان جنوبی ۴۳ درصد به لحاظ ارزش و ۲۰ درصد به لحاظ وزنی رشد را نشان می‌دهد.

معاون استاندار با اشاره به اینکه ترانزیت کالا از استان در نیمه نخست امسال ۴۸۰ درصدی از نظر ارزش و ۷۱۹ درصد از نظر وزنی رشد داشته، ادامه داد: در راستای تحقق شعار سال مبنی بر «جهش تولید با مشارکت مردم»، احیای واحدهای راکد استان در نیمه نخست امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل ۴۰۲ درصد رشد در تعداد واحدها و ۵۷۹ درصد رشد در میزان اشتغال را نشان می‌دهد.

جعفری گفت: کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید ۲۱ درصد رشد در تشکیل جلسه داشته تا بتوانیم به مشکلات واحدهای تولیدی استان رسیدگی کنیم.

وی به مقایسه پرداخت تسهیلات تبصره ۱۸ در نیمه نخست امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته پرداخت و افزود: در این مدت ۳۱.۷۹ درصد تعداد شغل ایجاد شده از محل این تسهیلات و ۳۴.۴۴ درصد در تعداد طرح پرداختی افزایش داشته است.

معاون استاندار تأکید کرد: در راستای برگزاری سومین جشنواره زرشک امسال به مدت یک هفته عرضه و فروش محصول در تهران اتفاق بیفتد چون این کار می‌تواند بازار جدیدی برای محصولات خراسان جنوبی ایجاد کند و امیدواریم روزی برسد که بتوانیم زرشک را به صورت تره بار و با قیمت واقعی راهی بازارها کنیم.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha