به گزارش روابط عمومی استانداری خراسان جنوبی؛ سید محمد رضا طالبی شنبه شب در مراسم سی و دومین دوره گرامیداشت روز کتاب، کتابخوانی و کتابدار که معطر به عطر نام مبارک حضرت فاطمه(س) و حضور پرچم بارگاه مقدس رضوی و خادمان آن حضرت بود با اشاره به روایتی بیان داشت: پیامبر اسلام(ص) حضرت فاطمه(س) را بسیار نوازش و محبت می کرد و در باره علت آن فرمودند؛ زمانی که فاطمه را می بوسم بوی بهشت به مشام من می رسد و زمانی که به معراج رفتم روح آن حضرت در صلب من قرار گرفت که در واقع فرشته ای است که به شکل انسان در آمده است.
وی با ذکر این نکته که معجزه پیامبر اسلام به شکل کتاب بوده و اولین آیه ای هم که بر آن حضرت نازل شده در باره ارزش قلم است، متذکر شد: جای بسی خرسندی است که دستگاه های فرهنگی استان در موضوع کتاب و کتابخوانی در کنار هم قرار گرفته اند.
به گفته وی؛ حضرت علی(ع) فرموده اند از مردم در عجب هستم که برای غذای جسم خود ارزش بسیاری قائلند، اما از غذای روح خود فراموش کرده اند.
معاون سیاسی استاندار با اشاره به فرمایش مقام معظم رهبری که امروز کتاب خوانی و علم آموزی نه تنها یک وظیفه علمی بلکه یک واجب دینی است و باید در جامعه اسلامی، همگانی و فراگیر شود، خاطرنشان کرد: امام(ره)، مقام معظم رهبری و علمای شیعه همواره عمر خود را در حال مطالعه کتاب و کتابت آن گذرانده اند.
طالبی تصریح کرد: مطالعه کتاب براساس تحقیقات انجام شده سبب افزایش کارایی مغز انسان، امید به زندگی و کاهش ۶۸ درصدی اضطراب و استرس می شود.
به گفته وی مطالعه همچنین سبب افزایش دانش، تقویت ذهن و افزایش دایره لغات انسان می شود.
معاون استاندار اظهار داشت: آمار ارائه شده در این جلسه درباره کسب رتبه های اول کشوری در حوزه کتاب و کتابخوانی، نشانگر فعالیت بسیار دستگاه های فرهنگی استان در این خصوص است و نشان می دهد مردم خراسان جنوبی اهل کتاب و کتابخوانی هستند و این افتخاری برای استان است.
طالبی متذکر شد: با این وجود هنوز با سطح مطلوب در این خصوص فاصله داریم و امیدواریم که در سال های آینده وضعیت بهتری در این زمینه در خراسان جنوبی داشته باشیم.
مدیرکل کتابخانههای عمومی خراسان جنوبی هم در این جلسه گفت: در سال جاری ۱۵ دستگاه فرهنگی استان به صورت هم افزا فعالیتهای هفته کتاب و کتابخوانی را آغاز کردند.
محمود حاجی افزود: ۷۰ هزار نفر عضو کتابخانههای عمومی خراسان جنوبی هستند که حدود ۹ درصد جمعیت استان را شامل می شوند در حالی که میانگین کشور ۶ درصد است.
وی با بیان اینکه در زمینه سرانه کتاب در کتابخانهها نسبت به جمعیت رتبه اول کشور را داریم، بیان کرد: تمام روستاهای بالای هزار و ۵۰۰ نفر در استان و مراکز بخشها، شهرها و مراکز شهرستانها دارای کتابخانه هستند.
حاجی با اشاره به اینکه در خیلی روستاها کتابخانههای عمومی تنها پایگاه اجتماعی و فرهنگی هستند، بیان کرد: با کمک فنی و حرفهای استان کتابخانه را به خانه مهارت تبدیل کردیم و آموزش های منجر به اشتغال در کتابخانهها ارائه میشود.
وی افزود: با همکاری کمیته امداد امام خمینی(ره) کتابخانهها را تبدیل به خانه امداد کردهایم و همکاری هایی هم با سازمان بهزیستی و هلال احمر در استان داریم.
مدیرکل کتابخانههای عمومی استان عنوان کرد: در سال جاری خراسان جنوبی سه برگزیده کشوری در کتاب و کتابخوانی داشت و فرماندار شهرستان بیرجند به عنوان فرماندار برتر انجمن کتابخانههای کشور معرفی شد.
حاجی با ذکر این نکته که در کتابخانههای عمومی ۹۹ درصد خدمات ارائه شده به مردم به صورت رایگان است، اظهار داشت: در مجموع ۱۲ دستگاه متولی کتاب و کتابخوانی در استان هستند.
وی یادآور شد: سال گذشته یک سمن خصوصی کتاب به عنوان کانون کتاب هم در استان راهاندازی شده است.
شایان ذکر است؛ در پایان این مراسم از ۲۸ فعال حوزه کتاب و کتابخوانی استان تقدیر شد.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار خراسان جنوبی گفت: خراسان جنوبی به لحاظ تعداد کتابخانه سرآمد است و رتبه اول کشور را دارد.
نظر شما