به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت کشور؛ در این جلسه دکتر رحمانی فضلی وزیر کشور و رئیس قرارگاه بازسازی و نوسازی مناطق سیل زده، با مرور گزارش های ارائه شده از سوی کمیته های ذیل قرارگاه گفت: شناسایی مناطق آسیب دیده توسط کمیته نوسازی و بازسازی انجام شده است و بیش از ۱۷۰ هزار واحد مسکونی، باید بازسازی یا نوسازی شود. منابع لازم در این خصوص، در دولت مورد بحث قرار گرفت. که از جمله شامل دو هزار میلیارد تومان به صورت بلاعوض است و فعلاً حدود سه هزار میلیارد تومان توسط سازمان برنامه و بودجه تامین خواهد شد تا قسط اول این بخش داده شود.
وی افزود: همچنین مقرر شد تا ۱۵ هزار میلیارد تومان توسط بانک ها به عنوان تسهیلات پرداخت شود که بانک مرکزی متعهد به انجام این کار شده است. 5هزار میلیارد از این مبلغ باید در قسط اول برای بازسازی خانهها به سیلزدگان پرداخت شود که هنوز شروع نشده و با پیگیری ها به زودی این کار آغاز می شود.
وزیر کشور ادامه داد: این موارد به جز کمکها و منابعی است که در قالبهای مختلف قابل وصول است. به عنوان نمونه بنیاد مستضعفان همه سیمان مورد نیاز و ستاد اجرایی فرمان امام حدود سی هزار پک لوازم خانگی را متقبل شده است.
رئیس قرارگاه بازسازی و نوسازی مناطق سیلزده ادامه داد: همه این کمک ها مدیریت و ساماندهی می شود و تلاش بر این است که موازی کاری و تداخل و دوباره کاری نباشد و برآوردهای ما نیز منطقی و واقع بینانه و متناسب با خسارت ها باشد و برآوردها به صورت دقیق بررسی و نظارت می شود.
وزیر کشور تأکید کرد: تمام فعالیت دستگاهها به اطلاع مردم برسد و سامانه بانک اطلاعاتی در این راستا پیش بینی شده است که ان شاءا... نهایی و فعال خواهد شد و تمام فعالیت و گزارش عملکرد دستگاهها در آنجا ثبت و ضبط می شود تا در دسترس مردم قرار گیرد.
وی افزود: به تمامی خانواده های 170 هزار واحد آسیب دیده کمک های معیشتی ارائه خواهد شد و تا کنون حدود 100 هزار مورد در این زمینه، آماده شده است. البته از مردم و دستگاهها و نهادهای مختلف تقاضا داریم که مشارکت بیشتری در این زمینه داشته باشند.
وزیرکشور با اشاره به اینکه در همه بحرانهای طبیعی که واقع می شود، در زمینه توزیع ، با مشکلات جدی مواجه هستیم گفت: نظام توزیع باید ساختار مشخصی داشته باشد و این مسئولیت بر عهده هلال احمر است که نظام توزیع کارآمدی را تدوین و ارائه کند.
وزیر همچنین به اهمیت موضوع بیمه و ضرورت توسعه فرهنگ بیمه حوادث پرداخت و با اشاره به اینکه؛ دولت به دنبال تقویت بیمه ها است، خاطر نشان کرد: بیمه ها هم در پرداخت خسارتها به تعهدات و قول خود به سرعت عمل کنند.
رئیس قرارگاه بازسازی و نوسازی مناطق سیل زده با اشاره به گزارش عملکرد دستگاههای مختلف در رابطه با بازسازی مناطق آسیب دیده و ارزیابی های معتبر موجود، خاطر نشان کرد: فعالیت دستگاهها، کمتر در رسانه ها بازتاب داشته و به اطلاع مردم رسیده است و از دستگاههای مختلف تقاضا داریم که این اقدامات را به اطلاع مردم برسانند و مشارکت مردم را نیز در روند بازسازی طلب کنند.
وزیر کشور در خصوص نحوه مشارکت مردم در بازسازی مناطق سیل زده گفت: بنیاد مسکن دستورالعملی برای مشارکت مردم تهیه کرده است، که بر اساس آن، هر یک از هموطنان در هرکجا و به هرمیزانی که بخواهد در ساخت خانه ها کمک کند، می تواند متناسب با این دستورالعمل اقدام کند.
دکتر رحمانی فضلی با اشاره به اهمیت کمک گرفتن از اصناف و تشکلها برای بازسازی مناطق سیل زده گفت: در این خصوص، مقرر شد از پیمانکاران استانی استفاده کنیم تا هم هزینه ها پایین تر بیاید و هم از ظرفیتهای استانی استفاده شود.
وی افزود: یکی از فرصت های پدیدار شده در روند بازسازی خرابی های سیل، این است که در جریان بازسازی ها، حوزه مسکن فعال تر می شود و ضمن اشتغال زایی، تولید در این بخش رونق بیشتری می گیرد. بر همین اساس تلاش می کنیم، روندبازسازی را با ارتقای اشتغال و تولید گره بزنیم.
وزیر کشور با تاکید بر اینکه وعده ها باید واقع بینانه باشد، اظهار کرد: مسئولانی که در جمع مردم سیل زده حاضر می شوند، به نوعی وعده هایی می دهند که ما پیگیریم همه قول ها و وعده های داده شده، عمل شود؛ به شرط آنکه این وعده ها، متناسب با واقعیت ها و با هماهنگی روند بازسازی مدیریت شده در قرارگاه و به صورت واقع بینانه مطرح شود.
وی تصریح کرد: مصوبه دولت در خصوص پرداخت خسارتهای کشاورزی و زراعی بی نظیر است و تمامی اعداد و ارقام دقیق و واقعی هستند.
وزیر کشور با بیان اینکه کمیته ارزیابی و بازرسی قرارگاه برای کمک به دستگاهها ایجاد شده است، گفت: در مسیر کار باید به گونه ای اقدام کرد که با اطمینان بیشتری گام برداریم. در این جهت؛ قوه قضائیه و دیوان محاسبات و سازمان بازرسی همکاری جدی دارند و در عین حال شکایات و مطالبات مردم هم پیگیری می شود.
رئیس قرارگاه بازسازی و نوسازی مناطق سیل زده ادامه داد: باید در ساخت و سازهای جدید حریم و بستر رودخانه ها مورد توجه باشد. بنیاد مسکن، وزارت نیرو و کشور باید به صورت عالمانه و قانونی حریم رودخانه ها را تعیین کنند.
تلاش برای اسکان موقت سیلزدگان تا یک ماه آینده/ شناسنامه دار شدن واحدهای مسکونی تخریب شده
رئیس قرارگاه بازسازی و نوسازی مناطق سیل زده همچنین در حاشیه دومین جلسه اصلی این قرارگاه، در جمع خبرنگاران گفت: در تلاشیم بر اساس زمانبندی انجام شده، ظرف مدت یک ماه مشکل اسکان موقت مردم سیل دیده را حل کنیم.
دکتر عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور در تشریح دومین جلسه قرارگاه بازسازی و نوسازی مناطق سیل زده در جمع خبرنگاران افزود: گزارشی از سوی کمیتههای ششگانه قرارگاه در جلسه امروز ارائه شد که نشانگر روندی مطلوب و مناسب در این عرصه بود.
وی افزود: جلسات کمیتههای ذیل قرارگاه به صورت روزانه و جلسه قرارگاه به صورت هفتگی برگزار می شود تا آخرین اقدامات را به اطلاع مردم برسانیم و در جلسه امروز همه گزارشها دریافت شد و باید تلاش کنیم تا در زمانبندی مناسب اقدامات را انجام دهیم.
رئیس قرارگاه بازسازی و نوسازی مناطق سیل زده با اشاره به مباحث مطرح شده در دومین جلسه این قرارگاه گفت: تمامی واحدهای تخریب شده شناسایی و شناسنامه ای برای آنها در نظر گرفته شده است. همچنین خریدهای عمده برای بازسازی صورت گرفته است. بعلاوه پرداخت خسارتها آغاز شده است و امکان اسکان موقت برای مردم فراهم شده است که با توجه به آغاز گرمای هوا و سخت تر شدن شرایط تلاش داریم تا با پرداخت اعتباری به مردم سیل زده، خانههایی را برای خود اجاره کنند.
وزیر کشور با اشاره به اینکه در تلاشیم برای 172 هزار واحد مسکونی آسیب دیده وسایل اصلی زندگی را تامین کنیم، افزود: هم اکنون ۱۰۰ هزار مورد آماده توزیع است. همچنین سامانهای ایجاد شده است تا مردم آسیبزده مناطق سیلزده بتوانند این وسایل را از این طریق تحویل بگیرند و از تکرار یا توزیع ناعادلانه جلوگیری شود.
دکتر رحمانی فضلی ابزار امیدواری کرد با اقدامات صورت گرفته شرایط را برای جابهجایی روستاها تخریب شده از سیل فراهم کنیم و امیدواریم کار به گونهای پیش رود که طبق زمان بندی که انجام دادیم، برای ساخت و سازها با دوره زمانی یکساله و نیز برای مسکن موقت، در مدت یک ماه مشکلات حل شود.
وزیر کشور با اشاره به اینکه کمکهای مردمی کماکان به دست ما میرسد، ضمن تقدیر از هموطنان برای مشارکت در مرحله مواجهه با سیل و درخواست استمرار مشارکت های مردمی در مرحله بازسازی مناطق سیلزده تصریح کرد: اگر همه مردم همچون مرحله مقابله با سیل همکاریشان را ادامه دهند و رسانهها هم به همان وسعت و گستردگی روزهای ابتدایی بحران، کمک کنند، می توانیم مشارکت بیشتری از سوی مردم جذب کرده و با نظارت دقیق بسیاری از مشکلات را حل کنیم.
نظر شما