کد خبر 123634
۲ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۶:۳۹
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت کشور؛ حمید ملانوری مدیرکل سیاسی و دبیر کمیسیون ماده ۱۰ نحوه فعالیت احزاب و گروههای سیاسی در خصوص مصوبات ششمین جلسه این کمیسیون در سال جاری گفت: در این جلسه گزارش پنج مجمع عمومی در حوزه احزاب بررسی شد که گزارش مجمع عمومی، بررسی انتخابات و اصلاح اساسنامه و مرامنانه حزب جامعه زینب(س)، حزب مردم سالاری، حزب جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی مطرح و مورد تصویب قرار گرفتند.
وی افزود: حزب همدلی مردم تهران که حزبی استانی است و شهریور سال۹۷ پروانه فعالیت استانی گرفته است، تقاضایی مبنی بر تغییر نام حزب و محدوده فعالیت از استانی به ملی داشت که این موضوع در ششمین جلسه کمیسیون مطرح شد و با توجه به اینکه هم تغییر نام و هم تغییر گستره از استانی به ملی به منزله تاسیس حزب جدید است بنابراین فعالیت این حزب با این نام در استان بلامانع است و برای فعالیت در سطح ملی، با تاسیس حزب جدید با نام همدلی مردم تحول خواه با گستره ملی موافقت شد که باید مراحل و فرایند تاسیس حزب ملی را طی کنند.
ملانوری افزود: گزارش مجمع عمومی، اصلاح مرام نامه و اساسنامه حزب سازمان عدالت و آزادی ایران اسلامی نیز در این جلسه مطرح شد و با اصلاح یکسری از مفاد مرامنامه و اساسنامه مورد تصویب قرار گرفت و این موارد به حزب اعلام خواهد شد.
دبیر کمیسیون ماده ۱۰، در ادامه با اشاره به اینکه در این جلسه کمیسیون درخواست تاسیس یک حزب جدید داشتیم، اظهار کرد: در این جلسه تاسیس حزب جمهوریت ایران اسلامی مطرح و با تاسیس این حزب موافقت شد. 
ملانوری درخصوص تاسیس شعب استانی احزاب گفت: براساس قانون، احزاب می توانند شعب و دفاتر را در مراکز استانها و شهرستانها ایجاد کنند و اطلاع استانداری محل شعب برسانند، موضوع در کمیسیون مطرح و مورد بررسی قرار گرفت. به استناد مفاد مختلفی که در قانون وجود دارد از جمله ماده ۱۱ شرح وظایف اعضای کمیسیون، درخصوص بررسی صلاحیت ها است و در این جهت مقررشد روال به همان شکل قبل انجام می شود و باید صلاحیت مسئولین شعب استانی به استناد قانون مورد بررسی قرار گیرد بنابراین استعلامات لازم است مراجع نظارتی انجام و بعد در کمیسیون مطرح شود و نظر کمیسیون درباره صلاحیت مسئولین شعب باید اعلام شود و صلاحیتها محرز شود.
وی با بیان اینکه در همین راستا در جلسه امروز کمیسیون پرونده ۱۲ شعبه استانی از ۵ استان کشور مطرح شد، افزود: در استان زنجان؛ صلاحیت مسئولین شعبه حزب جمعیت جوانان انقلاب اسلامی، حزب جمعیت حامیان انقلاب اسلامی، حزب مستقل کار، حزب ندای ایرانیان و حزب همبستگی دانش آموختگان ایران محرز شد و می توانند شعب خود را در این استان راه‌اندازی کنند.
ملانوری افزود: در تهران صلاحیت مسئول شعبه جامعه جوانان متحد اسلامی محرز شد و می توانند شعبه خود را تاسیس کنند. همچنین در استان یزد صلاحیت مسئول شعبه حزب اراده ملت ایران بررسی و محرز شد و میتوانند شعبه خود را راه اندازی کنند.
وی ادامه داد: در استان لرستان؛ صلاحیت مسئولان شعب حزب جمعیت حامیان انقلاب اسلامی، حزب جمعیت حمایت از حقوق بشر زنان، جمعیت زنان مسلمان نواندیش و حزب مردمسالاری محرز شد و می توانند در استان لرستان شعبه خود را تاسیس کنند.
دبیرکمیسیون ماده ۱۰ نحوه فعالیت احزاب اضافه کرد: در استان ایلام حزب اتحاد ملت ایران اسلامی درخواست تاسیس شعبه داشت که صلاحیت مسئول شعبه محرز نشد و قرار شد بررسی بیشتر  در موعد جلسه بعد صورات پذیرد.
ملانوری در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه جبهه و ائتلاف از تعدادی از احزاب برای فعالیتهای حزبی و در محدوده، بازه زمان و موضوع مشخص شکل می گیرد، تاکید کرد: شکل گیری جبهه یا ائتلاف باید به اطلاع کمیسیون برسد تا فعالیت آنها رسمی و قانونی شود.
وی در همین راستا افزود: فرمی را دبیران کل احزاب امضا می کنند. نام جبهه، محدوده فعالیت، زمان و نوع فعالیت را مشخص می کنند و به اطلاع کمیسیون می رسانند و کمیسیون صرفا جنبه اطلاعی دارد مگر اینکه نام یا موضوع اعلامی به لحاظ قانونی ایراد داشته باشد که کمک می کنیم اصلاح شود.
ملانوری در همین راستا اشاره کرد: در جلسه امروز تشکیل جبهه هماهنگی اصلاحات با محدوده فعالیت کشوری به مدت ۳۰ سال به اطلاع کمیسیون رسید ‌و فعالیت آن از این پس منع قانونی ندارد.
دبیر کمیسیون ماده ۱۰ نحوه فعالیت احزاب یادآور شد: فعلا در کشور فقط ۵ جبهه و ائتلاف ( جمنا، جبهه اصولگران استان قم، جبهه عدالت، رفاه و پیشرفت و جبهه اصلاح طلبان ایران اسلامی و جبهه جدید هماهنگی اصلاحات) به اطلاع کمیسیون رسیده است.
وی اضافه کرد: جبهه و ائتلاف نمی تواند عنوان شورای برنامه ریزی یا هماهنگی استفاده کند. شورا نهاد تصمیم گیری و اجرایی است و نمی تواند نام جبهه یا ائتلاف باشد. جبهه یا ائتلاف از تعدادی حزب تشکیل می شود تا هماهنگی لازم در جهت هدف یا تصمیم مشخص ایجاد کند. اما شورای برنامه ریزی یعنی اینکه برای احزاب می‌خواهیم برنامه‌ریزی کنیم درحالی که برنامه ریزی حزب براساس اساسنامه و مرامنامه انجام می شود و تصمیمات در مجمع عمومی و شورای مرکزی گرفته می شود، پس مجموعه دیگری نمی‌تواند برای حزب تصمیم گیری یا برنامه ریزی کند. البته شوراهای برنامه ریزی، کمیسیون ها، کمیته ها در جهت تصمیم گیری یا تصمیم سازی می‌ توانند زیر مجموعه یک جبهه یا ائتلاف شکل بگیرند.
ملانوری در ادامه به مصوبات ششمین جلسه کمیسیون ماده ۱۰ در خصوص اقلیت مذهبی اشاره کرد و گفت: تقاضای تاسیس مجموعه فرهنگی، ورزشی سیپان که به دلیل نواقص موجود در مدارک و به حدنصاب نرسیدن اعضای هیئت موسس‌ بررسی آن به جلسات بعد موکول شد.
وی افزود:تقاضای تمدید پروانه انجمن ملی فرهنگی ارامنه تهران، انجمن زرتشتیان کرمان، انجمن زرتشتیان اهواز نیز در این جلسه مورد تصویب قرار گرفت.
ملانوری به گزارش سازمان بازرسی در خصوص فعالیتهای خانه کشاورز اشاره و تصریح کرد: نماینده خانه کشاورز در این جلسه کمیسیون برای ارائه توضیحات دعوت شد و پس از بررسی مقرر شد که خانه کشاورز ظرف مدت سه ماه سهام خود را در شرکتی که از سوی سازمان بازرسی اعلام شده به غیر واگذار کند؛ چرا که احزاب مجاز به فعالیت اقتصادی یا انتفاعی نیستند.
دبیر کمیسیون ماده ۱۰ نحوه فعالیت احزاب خاطرنشان کرد: در مهلت قانونی ۱۱۰ حزب از ۲۵۰ با قانون جدید احزاب تطبیق یافته اند. ۵ حزب جدید پروانه دریافت کردند و ۱۰ حزب دیگر در فرایند تطبیق قرار گرفتند که یا مدارک آنها ناقص بوده یا مجمع آنها به حدنصاب نرسیده است که می توانند مدارک خود را کامل کنند.
وی افزود: فعلا ۱۱۵ حزب داریم و به غیر از ۱۰ حزبی که فرایند تطبیق با قانون جدید قرار گرفته اند مهلتی برای ورود سایر احزاب وجود ندارد، مابقیه احزابی که خود را با قانون جدید تطبیق نداده اند، نمی‌توانند با آن نام و نشان فعالیت کنند و باید از ابتدا فرایند تاسیس را طی کنند تا با قانون جدید مجوز بگیرند.
ملانوری اشاره کرد: سیاست کمیسیون ماده ۱۰، وزارت کشور و دولت بر توسعه فعالیتهای سیاسی و حزبی است اما از طرف دیگر ما مجری قانون هستیم و بر اجرای قوانین تاکید جدی داریم.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha