کد خبر 125937
۱۰ شهریور ۱۳۹۸ - ۱۰:۳۶
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت نفت، شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب به‌عنوان بزرگ‌ترین شرکت تولیدکننده نفت کشور که عمده فعالیت آن در استان خوزستان متمرکز است، افزون بر ایفای مسئولیت‌های اجتماعی با کمک‌رسانی همه‌جانبه در سیلاب اخیر خوزستان، با تلاش برای حفظ و راهبری عملیات تولید پایدار و انجام تعهدهای خود در قبال برنامه ابلاغی از سوی شرکت ملی نفت ایران، توانست به‌عنوان یکی از سازمان‌های اصلی کمک‌رسان به مردم سیل‌زده به‌خوبی نقش‌آفرینی کند.

با افزایش مستمر حجم بارش‌ها، این شرکت فعالیت‌های امدادی خود را آغاز و آن را در چند برای ساماندهی و دنبال کرد که تامین و اعزام انواع ماشین‌آلات شامل کمپرسی، لودر، بیل مکانیکی، بولدوزر، غلتک، گریدر، کامیون، وانت، تریلر و پمپ آب ‌به مناطق مختلف از جمله شهرستان‌های باوی و اندیکا، بخش‌های اسماعیلیه و بامدژ، روستای بیت حمید مشراگه، ایذه و دشت آزادگان از اهم آن بوده است.

اختصاص نیروی انسانی ماهر و اپراتورهای زبده ماشین‌آلات برای تداوم عملیات امداد و ارسال تجهیزات ویژه عملیات حفاری مثل پمپ‌تراک، کمپرسور هوا، ژنراتور برق و... به‌منظور کمک به تخلیه فاضلاب در شهرها و مناطق سیل‌زده و ایجاد بیش از ۷۰ کیلومتر سیل‌بند در نقاط بحرانی واقع در شهرستان‌ها، شهرها، روستاها و مناطق سیل‌زده و ایمن‌سازی کریدور خطوط لوله مشرف بر رودخانه کارون از دیگر اقدامات این شرکت در سیلاب اخیر به شمار می‌رود.

شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب و شرکت ملی حفاری ایران به‌عنوان معین شهرهای باوی، کارون و اهواز، شرکت بهره‌برداری نفت و گاز مسجدسلیمان به‌عنوان معین مناطق مسجدسلیمان، اندیکا، لالی، هفتکل و لب‌سفید، شرکت بهره‌برداری نفت و گاز گچساران به‌عنوان معین بخشی از شهرستان‌های استان‌های کهگیلویه و بویراحمد، فارس و بوشهر و شرکت نفت و گاز آغاجاری به‌عنوان معین شهرهای شرقی استان خوزستان از جنوب و جنوب غرب، کهگیلویه و بویراحمد تا شهرستان‌های امیدیه، ماهشهر و هندیجان و شرکت‌های بهره‌برداری نفت و گاز مارون و کارون نیز به‌عنوان معین مناطق روستایی اطراف شهر اهواز، شهر اهواز و کارون فعال بودند.

این در حالی است که هم‌زمان با امدادرسانی، پایش مستمر وضع خطوط لوله و چاه‌های در معرض سیل همراه با تمهیدات تخلیه اضطراری خطوط انتقال نفت در تلاقی با رودخانه‌ها در دستور کار شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب قرار داشت، همچنین به‌منظور راه‌اندازی و تعمیر فوری دیزل ژنراتورها و پمپ‌های اضطراری، کشیک ۲۴ ساعته کارکنان در کارگاه مرکزی اهواز برنامه‌ریزی و اجرا شد.

ایجاد مسیرهای موازی و پمپ‌های اضطراری برای انتقال فاضلاب شهری مناطق مختلف شهرستان‌های اهواز و کارون (خرمکوشک، نیوسایت، زیتون کارگری و حصیرآباد و...)، تهیه و توزیع روزانه حدود هزار پرس غذای گرم با نظارت ایمنی و بهداشت صنعت نفت و هلال‌احمر استان خوزستان بین سیل‌زدگان و برگزاری نشست‌های روزانه مدیریت بحران با حضور اعضای ستاد بحران و گرفتن تصمیم‌های لازم برای برنامه‌ریزی و تداوم عملیات کنترل سیلاب را هم باید به مجموعه اقدام‌ها و برنامه‌های نفت‌خیز جنوب اضافه کرد.

شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب با به‌کارگیری روزانه هشت دستگاه پمپ تراک، در حالی به رفع آب‌گرفتگی و دفع فاضلاب در مناطق مختلف اهتمام داشت که مدیریت امور فنی این شرکت به پمپ تراک‌های در اختیار خود که نقش مهمی در عملیات تعمیر و انگیزش چاه‌های نفت دارند، نیاز داشت اما تعدادی از آنها را برای امدادرسانی به مناطق در معرض سیل ترخیص کرد. این پمپ تراک‌ها در کوت عبدالله، شیبان، بیمارستان گلستان، پل پنجم، پل سیاه، پست ۴۰۰ کیلو ولت شمال غرب اهواز و دیگر مناطق مورد نیاز مستقر شدند و به‌صورت تمام‌وقت نقش موثری در جمع‌آوری سریع آب و تخلیه فاضلاب و جلوگیری از بروز حوادث در این مناطق ایفا کردند.

ایجاد پایگاه سلامت بهداشت روانی - اجتماعی خانواده با هدف کاهش فشارهای روانی ناشی از حادثه سیل و سازگاری با محیط پیرامون و نیز اعزام گروه پزشکی به همراه آمبولانس و تجهیزات مورد نیاز در بین سیل‌زدگان و توزیع کمک‌های جمع‌آوری شده کارکنان صنعت نفت جنوب ازسوی بسیجیان حوزه مقاومت بسیج شهید تندگویان به مناطق سیل‌زده از دیگر اقدام‌های این شرکت بوده است.

در سیلاب اخیر، تخلیه آب مزارع چند روستای شهرستان دشت آزادگان به شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب واگذار شد. به این منظور ۱۴ دستگاه انواع ماشین‌آلات مورد نیاز و خودروی سبک و سنگین برای تخلیه آب مزارع اختصاص یافت. بر این اساس با استقرار تجهیزات و ماشین‌آلات مدیریت عملیات ترابری و پشتیبانی تولید مناطق نفت‌خیز جنوب، پنج نقطه از سیل‌بندهای تخریب‌شده در زمان سیلاب ترمیم و حدود ۷ هزار هکتار از اراضی کشاورزی روستاهای دفار، دبیه، کسر، صفاف/ شماریه و مسیر چزابه دشت آزادگان از آب خارج و آماده کشت تابستانه و پاییزه شد.

این حجم از خدمات در حالی صورت گرفت که این مدیریت هم‌زمان مسئولیت پشتیبانی از واحدهای ستادی و عملیاتی، تاسیسات و خطوط لوله، دکل‌ها و پروژه‌های تولید شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب را در پهنه پنج استان جنوب غرب کشور بر عهده داشته است.

شرکت بهره‌برداری نفت و گاز کارون در بحبوحه سیلاب و آب‌گرفتگی، موفق به کنترل نشت نفت لوله ۲۰ اینچ نفت ارسالی به آبادان در کیلومتر ۸۰ جاده اهواز – آبادان و جلوگیری از انتشار آلودگی در آب‌های جمع شده از سیلاب شد. به همت این شرکت ۶۰۰ بسته مواد غذایی به ارزش یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون ریال شامل برنج، خرما، رب گوجه، تن ماهی، کنسرو، قند، شکر و چای جمع‌آوری و به مناطق سیل‌زده ارسال شد.

پیش از این و در ابتدای بروز سیلاب، شرکت بهره‌برداری نفت و گاز مارون اقلامی شامل مواد غذایی تازه، وسایل بهداشتی و پوشاک، اسباب‌بازی، پتو و زیراندازهای مناسب و یک محموله حاوی اقلام مورد نیاز برای احداث سیل‌بند از جمله گونی، بیل و کلنگ و... برای مناطق در معرض سیل، تامین و ارسال کرده بود.

از همان ساعت‌های ابتدایی اعلام هشدار ستاد مدیریت بحران استان خوزستان، کارکنان شرکت بهره‌برداری نفت و گاز مسجدسلیمان برای مقابله با بارش‌های سیل‌آسا و احتمال آب‌گرفتگی تاسیسات و اماکن در حالت آماده‌باش قرار گرفتند. این شرکت به‌منظور عمل به مسئولیت‌های اجتماعی و مشارکت در کاهش آلام شهروندان گرفتار و آسیب‌دیده ناشی از سیلاب در تامین غذای گرم شهروندان مشارکت کرد و کاروان کمک‌های غیرنقدی این شرکت مشتمل بر مرغ، برنج، روغن و رب گوجه به‌منظور تهیه ۵ هزار پرس غذای گرم برای شهروندان سیل‌زده مسجدسلیمان تحویل فرمانداری شوشتر شد تا پخت و توزیع غذای گرم شهروندان با نظارت آن فرمانداری صورت گیرد.

بازگشایی جاده‌های روستایی در مناطق مختلف شهرستان‌های لالی و اندیکا، احداث خاکریز، ترمیم کانال و سیل‌بند در مناطق گوریه، شعیبیه حمیدیه و دیگر مناطق سیل‌زده استان - تامین و انتقال مواد غذایی برای پخت غذا، تامین آب شرب بهداشتی و سالم روستاهای درگیر با سیل، انتقال کادر پزشکی، عوامل انتظامی و ... به مناطق سیل‌زده، حمل سوخت ماشین‌آلات حاضر در مناطق سیل‌زده، کمک در برپایی موکب و تامین مواد اولیه پخت غذا از جمله دیگر اقدام‌های انجام شده این شرکت است.

شرکت بهره‌برداری نفت و گاز آغاجاری هم محموله‌هایی از وسایل و مواد غذایی مورد نیاز سیل‌زدگان به ارزش ۲۵۰ میلیون ریال را به همراه ۶ هزار گونی ۵۰ کیلویی برای احداث سیل‌بند به منطقه سیل‌زده حمیدیه ارسال و با استقرار موکب در پادگان شهید غلامی حمیدیه، نسبت به همراهی با سیل‌زدگان اقدام کرد. همچنین بنا به درخواست ستاد بحران استانداری خوزستان، ماشین‌آلات سبک و سنگین این شرکت برای مشارکت در خدمات‌رسانی به مناطق سیل‌زده روستاهای دیلاویه، سودان، بیت صیوان، بیت سید محمد، روبیده، رشیده از توابع شهرستان اهواز و شهرستان رامشیر اعزام شدند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha