به گزارش پايگاه اطلاع رساني وزارت كشور، مهدي جمالي نژاد با بيان اينكه كميته زيرساخت به عنوان يكي از كميته هاي ستاد مركزي اربعين حسيني، موضوعات مرتبط با پروژه هاي عمرانی را برنامه ريزي و بر اقدامات اجرايي نظارت مي نمايد، گفت: اين كميته يكي از كميته هاي 14 گانه ستاد مرکزی اربعین حسيني است كه داراي 15 مأموریت و وظیفه اساسی در حوزه احداث و تكميل پروژه هاي عمراني و راه هاي مواصلاتي و بناهاي ثابت، جانمايي و تأمين امكانات براي پاركينگ هاي خودروهاي شخصي و اتوبوس هاي بين شهري، تأمين امكانات اضطراري و رفاهي ، تكميل پايانه هاي مرزي و رفع خلاءهاي مرزي، توسعه زيرساختهاي ارتباطي حوزه فضاي مجازي و افزايش پوشش مخابراتي، ارائه خدمات پولي و بانكي، ايمني راه هاي مواصلاتي و حذف نقاط حادثه خيز، احداث بناهاي ماندگار در پايانه هاي مرزي استانهاي هدف مي باشد.
وي با اشاره به اينكه تحقق اهداف و وظايف كميته با برگزاري جلسات کمیته اصلی و حضور در جلسات كميتههاي استاني و رصد پيشرفت اجراي مصوبات جلسات و انجام بازديدهاي ميداني از مرزهاي چهارگانه و پايانههاي مرزي پيگيري شده است، اظهار كرد: براي تحقق این ماموریتها ابتدا اسیب شناسی مجموعه فعالیت های دستگاههایی اجرایی عضو کمیته انجام و با برگزاری نشست های مشترک نسبت به تهیه نقشه راه و برنامه سال ۱۳۹۸ کمیته زیرساخت و تقسیم کار و تفکیک وظایف اقدام شد و به منظور عینی شدنبرنامه های تعریف شده، از ابتداي امسال بازدیدهای ادواری از مرزهای چهارگانه صورت گرفته است .
جمالي نژاد با بيان اينكه استفاده از ظرفیت واحدهای استانی دستگاههای اجرایی برای پیشبرد برنامه های عمرانی تعیین شده در دستور کار کمیته زیرساخت ستاد مركزي اربعین قرار گرفته و معاونین امور عمرانی استانداریها مسئولیت کمیته زیرساخت استانها را عهده دار شدند، عنوان نمود: به موجب سیاست های تعریف شده برای برنامه ریزی بلند مدت، تهیه طرحهای جامع و تفصیلی مرزها در دستوركار قرار گرفت تا به عنوان مبنای انجام فعالیت های عمرانی ماندگار و پایدار قرار گیرد.
وي افزود: سیاست های کلیدی برای توسعه زیرساخت ها در مرزهای چهارگانه با نگاه آینده نگرانه و مبنتی بر ایجاد زیرساخت های دائمی و ماندگار، پایداری در ارائه خدمات به زائرین و کیفی سازی خدمات استوار بوده است.
معاون عمران و توسعه امور شهري و روستايي وزير كشور در ادامه به برخي اقدامات کمیته زیرساخت ستاد مركزي اربعین در سال 98 اشاره نمود و گفت: در حوزه راههای مواصلاتی تمرکز برنامه ریزی بر ایمن سازی مسیرهای منتهی به مرز بود و برای تحقق این مهم، لکه گیری موضعی و روکش اسفالت ۴۶۳ کیلومتر از راهها در سه استان خوزستان،ایلام و کرمانشاه اتجام شد.
وي اضافه كرد: حدود ۴۰ کیلومتر هم راه احداثی در مرز مهران و چذابه احداث شد که مهمترین آن احداث کمربندی غربی در شهر مهران بود که باعث تفکیک ترافیک ورودی به پایانه برکت به عنوان مبدا و خروجی اتوبوس های برون شهری گردید.
جمالي نژاد همچنين از خط کشی ۲۵۰۰ کیلومتر از راههای منتهی به مرزهای مجاز خبر داد و گفت: نصب حفاظ و گاردریل به طول ۴۰ کیلومتر به ویژه در مرز مهران وچذابه و نصب علائم راهمایی و رانندگی
برای ایمن سازی مسیر توسط کمیته زیرساخت استان و وزارت راه و شهرسازی انجام شد.
رييس كميته زیرساخت ستاد مركزي اربعین همچنين اظهار كرد: در حوزه تقويت زيرساخت و ارتقاء ظرفيت ارتباطي جهت برقراري مكالمات و استفاده از اينترنت، با تقويت شبكه و آنتنهاي BTS در مرزهاي چهارگانه، افزايش ظرفيت شبكه تلفنهاي همراه توسط اپراتورهاي سهگانه و نصب و بهرهبرداري از Wi_Fi رايگان در پايانههاي مرزي با بهره گيري از 47 سايت دائمي، 16 سايت ثابت و 16 سايت متحرك امكان برقراري 60 ميليون دقيقه مكالمه و تأمين اينترنت پرسرعت رايگان در پايانه هاي مرزي فراهم شده است.
جمالي نژاد اضافه كرد: كميته زیرساخت ستاد مركزي اربعین در راستاي ارائه خدمات پولي و بانكي به زائرين اربعين حسيني(ع) به ويژه در شهرهاي منتهي به مرز و پايانه هاي مرزي محل تردد زائرين اقدام به تعيين شعب و باجه هاي كشيك در استان هاي ايلام، كرمانشاه و خوزستان و تدارك لازم براي افزايش ميزان نصب، راهبري و نگهداري امكانات پرداخت الكترونيك در نقاط مرزي چزابه ،شلمچه، مهران وخسروي نموده است.
معاون عمران و توسعه امور شهري و روستايي وزير كشور در ادامه به برخي اقدامات صورت گرفته براي توسعه زيرساخت پايانههاي مرزي اشاره نمود و از محوطهسازي ورودي پايانههاي مرزي مهران، شلمچه و چذابه و تكميل عمليات اجرايي و بهره برادری از آنها در سالجاری خبر داد.
وي همچنين گفت: احداث و تقويت گيتهاي گذرنامه پايانههاي مرزي از جمله اقدامات اساسی دیگری بود که برای تحقق اين موضوع اقداماتي صورت گرفت و در حال حاضر 96 گيت در پايانه مرزي مهران، 48 گيت در پايانه مرزي شلمچه شامل احداث خروجي اتباع خارجي در سالجاري با ايجاد 24 گيت، 24 گيت در پايانه مرزي چذابه و 29 گيت با 58 خروجي در پايانه مرزي خسروي راه اندازي شده است.
وي افزود: همچنین برای شرایط اضطراری تعدادی گیت سیار تهیه و در مرزها تعبیه شد تا در صورت ازدحام جمعیت مورد استفاده قرار گیرد.
جمالي در ادامه اظهار كرد: زيرساخت پاركينگ خودروهاي شخصي و عمومي به دلیل استفاده زایران از خودروهای شخصی تکمیل و بهسازی شد و در حال حاضر ظرفيت پاركينگ خودروهاي شخصي در مرز مهران 100 هكتار، ظرفيت پاركينگ پايانه بركت در مرز مهران براي اتوبوسهاي برون شهري با گنجايش حداقل 1000 دستگاه، ظرفيت پاركينگ خودروهاي شخصي در مرز شلمچه 90 هكتار، ظرفيت پاركينگ خودروهاي شخصي در مرز چذابه 100 هكتار، ظرفيت پاركينگ خودروهاي شخصي در مرز خسروي 140هكتار مي باشد.
وي همچنين از اجراي برنامه زمان بندي براي حصارکشی و تامین امنیت پارکینگ ها و تعیین متولی برای آنها خبر داد و گفت: در مجموع ۴۴۰ هکتار پارکینگ در مرزهای چهارگانه تعبیه و زیرساختهای ان تکمیل شده است.
رييس كميته زیرساخت ستاد مركزي اربعین در ادامه با بيان اينكه در حوزه زيرساختها و تأسيسات آب، برق و فاضلاب توجه به پایداری خدمات و کیفی سازی ان در دستور کار گرفت از احداث روشنايي و نصب برج نوري در مسيرهاي منتهي به مرز(120كيلومتر) و 440هكتار پاركينگ ايجادشده، نصب و بهرهبرداري از 10 دستگاه توليد و بستهبندي آب در پايانههاي مرزي و شهرهاي نجف و كربلا با ظرفيت توليد 300 هزار بسته آب كيسهاي و جرعهاي در روز خبر داد.
جمالي نژاد همچنين از اعزام 40 اكيپ فني آب و برق، اعزام 100 تانكر براي آب رساني در پايانههاي مرزي و كشور عراق، تأمين 8 دستگاه ژنراتور برق اضطراي براي پايانههاي مرزي، ايجاد 2 كارخانه يخ در پايانههاي مرزي، اعزام 10 آزمايشگاه سيا توسط وزارت نیرو و واحدهای تابعه خبر داد.
معاون وزير كشور همچنين اعلام كرد: تأمين 2500 دستگاه ناوگان حمل و نقل درون شهري براي جابجايي زائرين در پايانههاي مرزي و داخل كشور عراق انجام شد که ۱۲۵۰دستگاه آن در ایران و ۱۲۵۰ دستگاه برای داخل خاک عراق برنامه ریزی و اختصاص یافت.
وي از كمك به توسعه و عمران شهرهاي واقع در مسير تردد زائرين با محوريت شهرداريها با هدف ايجاد زير ساخت هاي ماندگار و دائمي اعم از ايجاد مجتمع هاي خدماتي و رفاهي و بهسازي معابر مسيرهاي مربوطه توسط شهرداريها خبر داد.
وي در خاتمه ابرازاميدواري نمود كه مجموعه اقدامات زیرساختی انجام شده فرصت ارائه خدمات بهینه را به زائرین محترم اربعين حسيني(ع) فراهم نموده باشد.
جمالی نژاد معاون وزیر کشور تشریح کرد:
پايدارسازي و كيفي سازي زيرساخت های ماندگار براي ارايه خدمات به زايران اربعين؛ اولويت اصلي کمیته زیرساخت ستاد مركزي اربعین/ تأمین 2500 دستگاه اتوبوس درون شهری برای جابجائی زائرین در مرزها/ بهسازی آسفالت 463 کیلومتر از راه های منتهی به مرزهای اربعین/ احداث 40 کیلومتر راه جدید در مرزهای مهران و چذابه/ خط کشی 2500 کیلومتر از راه های منتهی به مرزهای اربعین/ افزایش حدود 50 درصدی گیت های پایانه های مرزی/ حصارکشی بخشی از پارکینگ های موجود در مرزهای اربعین در راستای تأمین امنیت/ نصب و بهره برداری از 10 د
رييس كميته زیرساخت ستاد مركزي اربعین حسيني ضمن تشريح اهداف، ماموریتها و اقدامات کمیته زیرساخت در اربعین سال ۱۳۹۸، پايدارسازي و كيفي سازي زيرساخت ها براي ارايه خدمات به زايران را اولويت اصلي اين كميته در سال جاري عنوان نمود.
نظر شما