کد خبر 138352
۴ تیر ۱۳۹۹ - ۱۴:۴۳
ارائه گزارش مراقبت های اولیه بهداشتی (PHC) به اتباع و مهاجرین خارجی در ایران از سوی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی

وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی در مراسم روز جهانی پناهنده که در اداره کل امور اتباع و مهاجران خارجی وزارت کشور برگزار شد؛ به تشریح گزارش مراقبت های اولیه بهداشتی (PHC) به اتباع و مهاجرین خارجی در ایران پرداخت.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت کشور؛ در جریان مراسم روز جهانی پناهنده که با حضور محمودی مدیرکل امور اتباع و مهاجران خارجی وزارت کشور و ایوو فریسن نماینده کمیساریای عالی آژانس جهانی پناهندگان سازمان ملل متحد که صبح امروز چهارشنبه در محل اداره کل امور اتباع و مهاجران خارجی برگزار شد؛ نماینده وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به تشریح گزارشی از اقدامات و  مراقبت های اولیه بهداشتی (PHC) به اتباع و مهاجرین خارجی در ایران از سوی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی پرداخت.

در این گزارش آمده است؛ در کشور جمهوری اسلامی ایران به دلیل برخورداری از موقعیت خاص جغرافیایی پذیرای خیل عظیمی از مهاجرین و پناهندگان کشورهای دیگر خصوصا کشور افغانستان می باشد. وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی جهت تامین، حفظ و ارتقای سلامت جمعیت حساس و آسیب پذیر مهاجرین و پناهندگان که بی شک قابلیت تاثیر بر سلامت عمومی کشور را دارد با ارائه خدمات سلامت در سطوح مختلف به ویژه مراقبت های اولیه بهداشتی (PHC) بر آن بوده که بی هیچ تبعیض و تفاوتی خدمات سلامت را به میهمانان کشور تحت عنوان مهاجرین و پناهندگان با هماهنگی اداره کل اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور و کمیسایاری عالی پناهندگان ارائه می نماید.
  • طبق آمار های رسمی اعلام شده در حدود یک میلیون مهاجر مجاز خارجی (پناهنده) در کشور جمهوری اسلامی ایران ساکن هستند.
  • در حدود 3 درصد از این افراد در مهمانشهرهای (کمپ) رسمی وزارت کشور ساکن هستند.
  • الباقی (97 درصد) بر خلاف سایر کشورهای میزبان جمعیت مهاجر و پناهنده بصورت ادغام با جمعیت های ایرانی و در مناطق شهری و روستایی ساکن هستند.
  • همچنین طبق تخمین های آماری در حدود 2 تا 5/2 میلیون مهاجر غیرمجاز در کشور جمهوری اسلامی ایران ساکن هستند.
خدمات رسانی به این جمعیت ها (بدون توجه به وضعیت مجاز یا غیر مجاز بودن)همواره در حال انجام بوده و تلاش می گردد این خدمات روز به روز توسعه و ارتقاء یابد.

ارائه خدمات بهداشتی درمانی اولیه به پناهندگان و مهاجرین خارجی طیف وسیعی از خدمات را مانند:
  • ایمنسازی کلیه گروه های هدف طبق پروتکل کشوری با پوشش بالای 99 درصد
  • ارائه خدمات مادر و کودککنترل بارداری ایمن،
  • بیماریابی وآمادگی برای مقابله با بیماری های واگیر و غیر واگیر شامل بیماریابی سل و سل مقاوم به درمان و طرح DOTs، سرخک، وبا و بیماری های اسهالی، مالاریا و ...
  • بیماری های مشترک بین انسان و دام،
  • بیماری های قلبی عروقی و فشار خون، دیابت،
  • غربالگری نوزادان برای بیماریابی هیپوتیروئیدی، فاویسم و فنیل کتنوریا،
  • آموزش سبک زندگی سالم
  • از همه مهمتر آموزش سلامت و ...
 
اعتقاد جمهوری اسلامی ایران به ایجاد سلامتی پایدار در منطقه باعث شده که ارائه خدمات بهداشتی درمانی به پناهندگان و مهاجرین خارجی همچون هموطنان ایرانی برابر بوده و دید والای مسئولین نظام به ارزش های انسانی، دینی و کرامت انسان ها باعث تدام خدمت رسانی بوده است، بطوری که خدمات بهداشتی درمانی اولیه ارائه شده به این گروه ها فراتر از خدمات کشور مبدا می باشد.
 
ذکر این نکته بسیار ارزشمند می باشد که خدمات بهداشتی درمانی ارائه شده به این جمعیت کاملا رایگان ارائه می گردد.
 
در همین خصوص هزینه ی سلامت جمعیت اتباع و مهاجرین خارجیطی سال 1397 به صورت زیر می باشد:
  • هزینه بهداشتی درمانی اولیه منجمله ایمن سازی،خدمات آزمایشگاهی (کیت و ملزومات تشخیص آزمایشگاهی و تشخیص سریع و کشت)، درمان بیماری سل مقاوم به درمان و ...
    • برای اتباع ساکن در مهمانشهر: 4 میلیارد تومان
    • برای اتباع مجاز ادغام با جمعیت های ایرانی: 80 میلیارد تومان
    • برای اتباع غیر مجاز: 120 میلیارد تومان
  • هزینه خدمات درمان سرپایی و بستری،هزینه های پاراکلینیکی (سونوگرافی، رادیولوژی و ...)، هزینه بیماری هموفیلی، فنیل کتونوریا، دیابت، دیالیز و بیماری های قلبی عروقی و سرطان ها و ... برای کل اتباع و مهاجرین خارجی (مجاز و غیر مجاز): 260 میلیارد تومان
 
 
طبق هزینه ها اعلام شده فوق کشور جمهوری اسلامی ایران در سال 1397 در حدود 464 میلیارد تومان جهت ارائه خدمات سلامت برای جمعیت اتباع و مهاجرین خارجی  اعتبار تخصیص و هزینه داشته است.
با همه این هزینه ها، در سال 2018 میلادی از سوی کمیساریای عالی پناهندگان فقط در حدود 8 میلیارد تومان جهت سلامت این جمعیت ها اعتبار تخصیص داده شده است.ضمنا با توجه به شرایط بهداشتی نامناسب و شیوع بالای بیماری های واگیر و غیرواگیر در جمعیت اتباع و مهاجرین خارجی و همچنین تحریم های ظالمانه علیه کشور جمهوری اسلامی کشور جمهوری اسلامی ایران، مبالغ عنوان شده در فوق روز به روز در حال افزایش بوده و خدمات دهی به این جمعیت ها را نیز تحت شعاع قرار داده است.
 

گزارش کووید-19
  • با توجه به جهان گیری کووید-19 و اهمیت ایجاد سلامت پایدار در کشور، اتباع غیر ایرانی نیز همانند جمعیت اتباع ایرانی تحت پوشش خدمات بهداشتی درمانی کووید-19 قرار گرفتند.
  • طبق ابلاغ مقام عالی وزارت بهداشت کلیه خدمات بهداشتی درمانی ارائه شده به جمعیت اتباع و مهاجرین خارجی جهت مراقبت کووید-19 به صورت رایگان ارائه شد.
  • غربالگری کلیه اتباع با پوشش بالای 97 درصد
  • همکاری و هماهنگی با اداره کل اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور و با همکاری سازمان های کمک کننده بین المللی و جذب حمایت آنها در امر مدیریت کووید-19

 
 
پیشنهادات:
با توجه به موارد عنوان شده مخصوصا بحث تحریم های ضالمانه نیاز است اعتبارات تخصیص داده شده کمیساریای عالی پناهندگان افزایش یافته و در بحث تامین دارو و ملزومات بهداشتی (تامین واکسن، کیت های آزمایشگاهی و کیت های تشخیص سریع و ...) جهت خدمات رسانی در این جمعیت ها با همکاری سازمان ملل متحد و سایر ارگان های حمایت کننده بین المللی و طبق نیاز های اعلامی این مرکز اقدامات اساسی صورت پذیرد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha