کد خبر 144636
۲ آذر ۱۳۹۹ - ۱۳:۲۱
تحقق خير عمومي، مستلزم شكل گيري فرصت هایی است كه نخبگان ملي و استاني طرح ايده نموده و براي تحقق آن تلاش نمايند

در نشستی به ریاست سرپرست دفتر مطالعات، رصد و پیوست اجتماعی و با حضور مدیران کل امور اجتماعی استانداری های سراسر کشور عملکرد هیأت های اندیشه ورز استانها مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفت.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت کشور؛  فرهاد رستگار نسب در این نشست گفت:  هيأت هاي انديشه ورز به عنوان بخشي از حوزه عمومي آكادميك از مهمترين بنيان هاي مطرح در فرايند شكل گيري و تحكيم نهادهاي حائل بين دولت و جامعه هستند .
سرپرست دفتر مطالعات، رصد و پیوست اجتماعی سازمان امور اجتماعی گفت: وجود چنين نهادي که با حضور نخبگان و دانشگاهیان تشکیل شده است ارتباط دولت و جامعه در راستای  تحقق  سياست گذاري ، اجرا و ارزيابي برنامه هاي توسعه در سطح ملي و استاني را فراهم می نماید.
رستگار نسب در خصوص اهمیت تشکیل گروه های اندیشه ورز در سطح ملی و استانی افزود: این هیات ها به منظور استفاده از طرح ها و اندیشه های نخبگان دانشگاهی و متخصصین در ارتباط با پدیده های اجتماعی تشکیل شده است.
وی با اشاره به اهمیت تقویت ارتباط نهادهای اجرائی با حوزه های فکری و دانشی خاطر نشان کرد: تحقق خير عمومي مستلزم شكل گيري بستر و فضاي اجتماعي لازمي است كه تمامي نخبگان ملي و استاني بتوانند در چنين فضائي ايده هاي خود را مطرح و براي تحقق آن تلاش نمايند. 
سرپرست مرکز رصد اجتماعی سازمان امور اجتماعی کشور تاکید کرد :  هيأت هاي انديشه ورز زمانی می توانند به بیشترین تاثیرگذاری برسند که  بتوانند با مذاكره و گفتگو پيرامون مباحث حوزه اجتماعي و امر عمومي، فرايندها و روندهاي موجود را نقد وبراي بهبود شرايط اجتماعي محلي  وملي   راه حل دهند. 
دکتر رستگار نسب افزود: تا کنون بیش از 350 عضو استانی و 100 عضو  در سطح ملی در قالب هیات های اندیشه ورز جذب هیات های اندیشه ورز استانداری ها شده اند .
وی  در ادامه به  اهداف و وظايف تشكيل هيأت هاي انديشه ورز پرداخت و گفت:  دست يابي به مختصات اجتماعي با تاكيد بر ويژگي ها، فرصت ها، تهديدات و  پتانسيل هاي محلي و بومي بر اساس مطالعات صورت گرفته در استان، تجربه زيسته و تجربه سازمان ها و نهاد هاي دولتي و غير دولتي و همچنین استخراج برنامه عمل براي حوزه هاي مرتبط با آسيب هاي اجتماعي متناسب با اقتضائات محلي و تجربيات استاني از ضروریات تشکیل هیات های اندیشه ورز در استانداری ها بوده است.
رستگار نسب تصریح کرد: تصميم سازي استراتژيك در سياستگذاري و اعمال مديريت علمي بر پايه نو انديشي و همچنین ارائه استراتژي مشخص براي تحقق سياست ها در قلمرو نهادهاي دولتي از دیگر اهداف تشکیل این هیات ها بوده است.
وی  با اشاره به اینکه هیات های اندیشه ورز استانی و ملی باید در یک راستا گام بردارند خاطر نشان کرد: از ارتباطی که بین نخبگان استانی و ملی ایجاد می شود  می توان هیاتهای منطقه ای را ایجاد نمود و این مهم در ارزیابی جدید برنامه ی هیات های اندیشه ورز دیده شده است .
این مقام سازمان امور اجتماعی کشور افزود: در  فعالیت هیات های اندیشه ورز 8 آسیب در 5 منطقه در دستور کار قرار خواهد گرفت  و برای این موضوع استانهای معین مسئولیت هدایت و راهبری فعالیت های هیات های اندیشه ورز در سطح منطقه را برعهده خواهند داشت 
وی با اشاره به اینکه فعالیت و گزارش های ارسالی استانها در خصوص هیات های اندیشه ورز مورد بررسی قرار گرفته است  تصریح کرد : آسیب شناسی نحوه تعامل این هیات ها با دفاتر امور اجتماعی و لزوم بازنگری در سازوکارهای تعامل حداکثری مورد تاکید وزارت کشور، سازمان امور اجتماعی و علی الخصوص دفتر مطالعات، رصد و پیوست اجتماعی می باشد.
این گزارش می افزاید: در این جلسه برنامه ی جدیدی برای تقویت هرچه بیشتر هیات های اندیشه ورز  در سراسر کشور ارائه شد که مورد بررسی حاضرین نشست قرار گرفت.
در این نشست که به صورت ارتباط ویدیویی با مدیران کل امور اجتماعی استانداری ها تشکیل شده بود؛ تجربه ها و پيشنهاد هاي ساماندهي وضعيت اجتماعي فرهنگي سكونتگاههاي غيررسمي و همچنین راه كار هاي عملي ارتقاء سرمايه اجتماعي که شامل اعتماد، رضايت و ارتباطات اجتماعي است مورد بررسی حاضرین نشست قرار گرفت.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha