به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت کشور؛ نخستین جلسه کارگروه خانواده قرارگاه عملیاتی ستاد ملی مقابله با کرونا روز دوشنبه 17آذرماه با حضور نظری پورکیایی مشاور وزیر کشور و رییس کارگروه خانواده قرارگاه و دین پرست دبیر قرارگاه عملیاتی ستاد ملی مقابله با کرونا به صورت ویدئوکنفرانس برگزار شد.
فریبا نظری پورکیایی در این جلسه گفت: در شرایطی هستیم که نیازمند یک عزم و اراده ملی برای کاهش زنجیره انتقال بیماری در میان مردم، کاهش آمار مبتلایان و درگذشتگان و همچنین تاکید بر رعایت پروتکلهای بهداشتی هستیم.
نظری از فعالیتهای شبانه روزی قرارگاه عملیاتی ستاد مبارزه با کرونا به فرماندهی دکتر رحمانی فضلی و دبیر این قرارگاه تشکر و قدردانی کرد و گفت: این قرارگاه از زمان تاسیس به صورت شبانه روزی در حال فعالیت است و شاهد نتایج موثر این اقدامات در دو- سه هفته گذشته در کاهش میزان آمار مبتلایان و درگذشتگان در کل کشور بوده و هستیم.
وی افزود: تصمیمات درست و متقنی در این حوزه اتخاذ شد و ضمن همراهی اصحاب رسانه، با ایجاد عزم ملی در میان مردم، تصمیمات و مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا جنبه عملیاتی یافت.
مشاور وزیر کشور در امور زنان و خانواده تصریح کرد: در میان فعالیتهای قرارگاه عملیاتی مبارزه با کرونا، تنها کارگروهی که با تاکید وزیر کشور تشکیل شد، کارگروه خانواده است و دکتر رحمانی فضلی بسیار به فعالیتهای این کارگروه امیدوار است.
وی افزود: فرمانده قرارگاه بسیار امیدوار به نقش زنان و نوجوانان به ویژه با محوریت خانواده، است چراکه می توان آنها را از طریق مادران خانواده، در مسیر درست هدایت کرد و این افراد می توانند به عنوان سفیر پیشگیری از این بیماری کرونا در خانواده ها عمل نمایند.
رئیس کارگروه خانواده قرارگاه عملیاتی ستاد ملی مقابله با کرونا اهداف تشکیل این کارگروه را بهره گیری از ظرفیت و توان خانواده در جهت کاهش مبتلایان و قطع زنجیره بیماری کرونا، رسیدن وضعیت شهرها از شرایط اضطراری قرمز و نارنجی به شرایط متعادل زرد و سفید، رعایت قرنطینه خانگی و همچنین رعایت پروتکلهای بهداشتی خانوادگی اعلام کرد و گفت: به دنبال این هستیم که از ظرفیت 14 میلیون دانش آموز به عنوان سفیران سلامت بهره بگیریم. این تعداد از دانش آموزان در سراسر کشور از طریق سامانه شاد در ارتباط هستند و می توانند برای آگاه سازی خانواده ها و ترغیب آنها برای رعایت هرچه بیشتر فاصله گذاری اجتماعی؛ کمک شایان و اثرگذاری نمایند.
وی در ادامه به مزیتهای این طرح اشاره کرد و گفت: علاوه بر مسئولیت پذیر شدن نوجوانان، با تذکر و ایجاد احساس مسئولیت در درون خانواده، می توانیم به شعار در خانه بمانیم، رعایت قرنطینه خانگی، توجه به ممنوع بودن دورهمی های خانوادگی و خروج غیرضروری از منزل؛ جامه عمل بپوشانیم.
رئیس کارگروه خانواده با تاکید بر اینکه این کارگروه مسئولیت بسیار خطیری برعهده دارد، تصریح کرد: این کارگروه با جان و سلامت همه مردم کشور از نزدیکترین افراد خانواده خود تا دیگرافراد، در ارتباط است؛ لذا نیازمند همت والا و تلاشی مضاعف و فراتر از کارهای جاری و روزانه اعضای آن است.
وی در همین راستا اضافه کرد: جلسات این کارگروه به صورت مستمر برگزار خواهد شد و ضروری است همه اعضا فداکارانه در این مسیر کمک کنند و نباید به عنوان یک کار اداری عادی و جاری به آن نگاه شود.
نظری ابراز امیدواری کرد: با توجه به ظرفیت بسیار خوب نمایندگان وزارتخانه ها و سازمانهای حاضر در کارگروه خانواده، امیدواریم به سمتی برویم که بتوانیم در مدتی کوتاه اثربخشی این کارگروه را در کاهش میزان مبتلایان و همچنین قطع زنجیره ابتلا به کرونا، شاهد باشیم. همچنین امیدواریم با برگزاری مستمر جلسات کارگروه خانواده بتوانیم نتایج خوبی را به صورت کاملا عملیاتی و کاربردی در کاهش آمار مبتلایان و درگذشتگان ناشی از این بیماری شاهد باشیم.
نظری با تاکید بر اینکه موضوع شب یلدا یکی از دستور کارهای فوری کارگروه خانواده است، اظهار کرد: زمان زیادی تا آخرین شب فصل پاییز نداریم و احتمال شکل گیری دورهمی های خانوادگی در این مناسبت و آیین باستانی ایرانی وجود دارد که باید تدابیر لازم اندیشیده شود تا منجر به یلدایی تلخ و غم انگیز؛ نشود.
گفتنی است؛ درنخستین جلسه کارگروه خانواده گزارشهایی از اقدامات وزارت خانه ها و سازمانها از جمله، فرهنگ و ارشاد اسلامی، ارتباطات و فناوری اطلاعات، صدا و سیما، بسیج جامعه زنان، دانشگاه الزهرا، کمیته امداد، بهداشت و درمان و آموزش پزشکی، آموزش و پرورش و معاونت زنان و خانواده ریاست جمهوری؛ در راستای بالابردن آگاهی های خانواده و میزان تاثیرگذاری اقدامات با محوریت زنان و خانواده در کاهش میزان ابتلا به بیماری و پروتکلهای مصوب ارائه شد و همچنین در جلسات بعدی این کارگروه، ظرفیت و فعالیتهای ترویجی بهداشتی با بهره مندی از سفیران سلامت دانش آموزی از طریق شبکه شاد در جهت کنترل شیوع ویروس کووید 19 در خانواده ها مورد بحث و بررسی قرار خواهد گرفت.
نظر شما