به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت کشور؛ بابک دین پرست معاون اقتصادی وزیر کشور و دبیر قرارگاه عملیاتی ستاد ملی مقابله با کرونا در نخستین جلسه کارگروه خانواده قرارگاه ضمن تشریح حدود وظایف و اختیارات قرارگاه عملیاتی، روند و علل تشکیل این قرارگاه را تبیین کرد و گفت: این قرارگاه با تاکید مقام معظم رهبری در جهت اجرای مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا و نظارت بر اجرای آنها تشکیل شده است.
دبیر قرارگاه عملیاتی عنوان کرد: در حکم انتصاب دکتر رحمانی فضلی به عنوان فرمانده قرارگاه که از سوی رئیس جمهوری ابلاغ شده است، هشت ماموریت مشخص برای قرارگاه تعیین شده است که تسهیل و پیگیری مستمر اجرای دقیق و به موقع مصوبات ستاد ملی مبارزه با کرونا و رفع موانع احتمالی، تدوین دستورالعمل اجرایی برای عملیاتی شدن مصوبات ستاد ملی با توجه بر واقعیتهای میدانی با هماهنگی دستگاههای ذیربط، استفاده از ظرفیتهای مردمی از جمله مساجد، بسیج، خیرین و سمنها و سایر سرمایههای عمومی برای حمایت از اجرای مصوبات و کمک به تامین معیشت اقشار آسیبپذیر، ایجاد تفاهم میان نیروهای اجتماعی، تقویت روحیه همکاری و تحکیم مسئولیتهای عمومی در مواجهه با شرایط پیچیده کنونی، ارتقاء فضای همافزایی، همکاری و همدلی میان بخشهای دولتی و خصوصی و قوای کشوری و لشکری، افزایش حضور محسوس ضابطین و ناظرین پروتکلهای مصوب و ترغیب اقشار مردم به رعایت الزامات بهداشتی، آموزش و فرهنگسازی به منظور ایجاد اعتماد و انگیزه اجتماعی نسبت به اجرای مصوبات ستاد ملی و ایجاد هماهنگی بین کمیتههای مختلف ستاد و نظارت بر حسن اجرای وظایف هر یک از آنها ، از جمله آنها است که کارگروه خانواده می تواند درهمه این حوزه ها ورود کرده و موثر باشد.
دین پرست در ادامه به تدوین و ابلاغ دستورالعمل توسعه مشارکتهای اجتماعی مردمی برای مقابله با بیماری و بهبود آثار اجتماعی و اقتصادی کرونا در قرارگاه عملیاتی ستاد ملی مقابله با کرونا اشاره کرد و گفت: این تلاش و همکاری در جهت اجرای این دستورالعمل، می تواند یکی از مهمترین مسئولیت های کارگروه خانواده باشد.
دبیر قرارگاه عملیاتی تاکید کرد که اعضای کارگروه خانواده بایستی تمامی مصوبات جلسات اصلی قرارگاه، جلسات کمیته های ذیل ستاد، جلسات مشترک قرارگاه عملیاتی با کمیته های ستاد ملی مقابله با کرونا و مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا را مورد بررسی قرار دهند و تمامی مواردی که با حوزه مسئولیتهای کارگروه خانواده مرتبط است، به صورت جدی پیگیری کنند.
دین پرست بر لزوم تدوین شیوه نامه اجرایی کارگروه خانواده تاکید کرد و افزود: این شیوه نامه پس از تدوین در قرارگاه عملیاتی ستاد ملی مقابله با کرونا تصویب می شود، تا تمامی دستگاهها را به همکاری با این کارگروه ملزم کند. همچنین اهداف، برنامه ها و طرحها و وظایف کارگروه در چارچوب وظایف و اختیارات قرارگاه در این شیوه نامه ترسیم می شود.
وی افزود: مهمترین ماموریت قرارگاه عملیاتی، پیگیری مستمر برای اجرای فوری مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا است، لذا کارگروه خانواده نیز بایستی با برگزاری نشستها و جلسات هم اندیشی، ضمن تلاش برای اخذ چند مصوبه از قرارگاه عملیاتی و ستاد ملی در راستای اجرای برنامه ها و تحقق اهداف کارگروه، مصوبات پیشین ستاد را بررسی و مصوبات مرتبط را احصا و پیگیری کند.
دین پرست تاکید کرد: کارگروه خانواده می تواند در حوزه آموزش خانواده ها بسیار موثر واقع شود.
دبیر قرارگاه عملیاتی اضافه نمود : به کمیته های ذیل ستاد ملی مقابله با کرونا ابلاغ خواهد شد، تا نمایندگان مرتبط این کارگروه را عضو کمیته مربوطه نمایند تا کارگروه از طریق نمایندگان مذکور ، در جریان برنامه ها و مصوبات کمیته ها قرار گیرند و بتواند نقش آفرینی کند.
همچنین مدیران دفاتر امور زنان و خانواده استانداری ها نیز می توانند عضو ستادهای استانی مقابله با بیماری کرونا شوند و از این طریق برنامه های مصوب کارگروه خانواده را در سطح استانها و شهرستانها، پیگیری و اجرایی نمایند.
دین پرست ضمن تاکید بر ضرورت استفاده کارگروه خانواده از ظرفیت گروه های مرجع، در راستای همگرایی اقشار مختلف و اقناع سازی افکار عمومی گفت: این کارگروه می تواند با بهره گیری از ظرفیت گروه های مرجعی همچون: هنرمندان، ورزشکاران ، اساتید و نخبگان جامعه ، زمینه همراهی، همکاری و مشارکت حداکثری مردم را در راستای اجرای مصوبات ستاد ملی و قرارگاه عملیاتی فراهم کند.
وی در ادامه به نقش بانوان در اجرای طرح محله محور، شناسایی و حمایت از افراد نیازمند اشاره کرد و گفت: نقش بانوان در راستای حفظ و صیانت از اعضای خانواده در برابر بیماری کرونا ، به عنوان رکن اول مبارزه با این بیماری منحوس ، یعنی خود مراقبتی، بی نظیر است.
معاون وزیر کشور گفت: طرح ردیابی الکترونیکی افراد مبتلا به کووید ۱۹ ، نشانگر عدم رعایت پروتکل های بهداشتی، توسط بخش قابل توجهی از بیماران است و در این مسیر نقش مادران و همسران ، در مراقبت از بیماران مبتلا به کووید 19 ،رعایت کامل شرایط قرنطینه ای و جلوگیری از خروج بیماران از منزل ، بسیار حیاتی و موثر است.
دین پرست در پایان به پیش رو بودن شب یلدا و احتمال شکل گیری دورهمی های خانوادگی که قطعا منجر به شیوع بیش از پیش بیماری کرونا در میان خانواده می شود، اشاره و عنوان کرد: مردم عزیزمان باید همانند روز سیزده بدر که همراهی کامل کرده و هیچ نوع مراسمی برگزار نکردند، این بار نیز پای کار بیایند و از شکل گیری هرگونه دورهمی و برگزاری مراسم در این شرایط حساس که با الطاف الهی ، اخبار خوشایندی مبنی بر کاهش تعداد موارد فوت هموطنان عزیزمان بدلیل ابتلای به بیماری کرونا به گوش می رسد، جدا بپرهیزند.
در این مسیر اصحاب رسانه نیز باید با اطلاع رسانی و آگاهی بخشی دقیق و مستمر بستر سازی نمایند.
وی با بیان اینکه بیماری کرونا داروی مشخصی برای درمان قطعی ندارد، گفت: مراقبت جدی و دقیق از بیماران مبتلا به کرونا بسیار مهم است و رمز صیانت و زنده ماندن این افراد غالبا در دستان بانوانی است که در خانواده ها حضور فعال دارند.
دین پرست بر ضرورت توانمندسازی بانوان از طریق یادگیری و آموزش تاکید و اظهار کرد: چگونگی تشخیص به هنگام علائم بیماری کرونا، مراجعه به موقع به پزشک معالج، نحوه مراقبت دقیق و قرنطینه نمودن خانگی بیماران، چگونگی حفاظت از افراد سالمند یا آسیب پذیر خانواده در برابر این بیماری ، از جمله مواردی است که برنامه آموزشی آنها میتواند در دستور کار جدی کارگروه خانواده قرار بگیرد.
دبیر قرارگاه عملیاتی با بیان اینکه این بیماری به مثابه جنگی است که آثار اجتماعی و اقتصادی سوئی در جامعه به بار می آورد، تصریح کرد: هیچ کارگروهی به اندازه کارگروه خانواده نمی تواند بر موضوع کاهش آثار منفی و تبعی پساکرونا نقش آفرینی نماید و با بهره گیری از نظرات متخصصین امر، از جمله روانشناسان ، روانشناسان ، جامعه شناسان و ...، ضمن برآورد دقیقی از شرایط بعد از کرونا، پیشنهادات لازم را به قرارگاه ارایه نماید.
وی با اشاره به اینکه در گزارشهای سازمان ملل در میان 193 کشور عضو این سازمان، خشونت خانگی در سه ماه گذشته به میزان 20 درصد افزایش یافته است، گفت: گرچه جامعه ایرانی - اسلامی به دلیل زمینه های اعتقادی، دینی و فرهنگی تفاوت محسوسی با سایر کشورها دارد اما با این حال، فشارهای روحی و روانی که در این شرایط متوجه کودکان و نوجوانان بوده و همچنین فشارهای که جمعی از مردان خانواده به دلیل بیکاری یا تعطیلی موقتی مشاغل با آن روبرو می باشد، باید مورد توجه خاص قرار گیرد.
دین پرست با بیان اینکه مدیریت اقتصادی خانواده از سوی بانوان می تواند بسیار تسهیل کننده باشد، اظهار کرد: در حوزه دورکاری بانوان اقداماتی انجام شده است. همچنین میتوان ضمن بررسی این موضوعات، دستورالعملی برای کمک و همکاری بیشتر برای دورکاری بانوان در این شرایط ویژه داشته باشیم.
دبیر قرارگاه عملیاتی ستاد ملی مقابله با کرونا در پایان تاکید کرد: کارگروه خانواده باید هرچه سریعتر جایگاه خود را در قرارگاه و کمیته های زیر مجموعه ستاد ملی تثبیت و از این طریق در تصمیم گیری ها و تصمیم سازی ها نقش آفرینی کند
نظر شما