کد خبر 146804
۱۶ دی ۱۳۹۹ - ۲۲:۵۵
برگزاری اختتامیه نخستین  رویداد «شکوفا» با نگاه به نقش موثر زنان در مدیریت مصرف آب، برق و انرژی با حضور مشاور وزیر کشور در امور زنان و خانواده

با حمایت صندوق نوآوری و شکوفایی، نخستین رویداد شکوفا برگزار و با سخنرانی مشاور وزیر کشور در امور زنان و خانواده در اختتامیه آن، به پایان رسید.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت کشور؛ نخستین رویداد شکوفا، با نگاه نقش موثر زنان در مدیریت بهینه مصرف در حوزه برق، آب و انرژی؛ با حمایت صندوق نوآوری و شکوفایی به مدت دو روز در ۱۴ و ۱۵ دیماه برگزار شد. در مراسم اختتامیه این رویداد مشاور وزیر کشور در امور زنان و خانواده طی سخنانی، بر نقش زنان در مدیریت بهینه آب و انرژی تاکید کرد.
فریبا نظری مشاور وزیر کشور در این همایش با اشاره به اینکه امروزه امنیت آب برای بسیاری از کشورها به یک چالش اصلی و فزاینده، تبدیل شده است؛ افزود: اکثر کشورها، فشار بی سابقه ای بر منابع آبی وارد می کنند و تخمین ها نشان می دهد که با رویه های فعلی، جهان تا سال 2030 با 40 درصد کمبود نسبت به تقاضای پیش بینی شده آب روبرو خواهد بود. 
وی یادآور شد: علاوه بر کمبود فیزیکی آب،  تغییرات شدید آب و هوایی اعم از سیل و خشکسالی بعنوان بزرگترین تهدیدهای سعادت و ثبات جهانی تلقی می شود و احتمال خشونت، افراطی گری و منازعات در حال افزایش است.
نظری تاکید کرد: ایران هم به لحاظ موقعیت جغرافیایی از دیرباز با موضوع آب روبرو بوده است و به دلایل متعدد مسئله آب در ایران امروز به مسئله‌ای نیازمند اقدام تبدیل شده است.
مشاور وزیر کشور درامور زنان و خانواده در ادامه گفت: ﺑﺎ ﺗﻮﺟﻪ ﺑﻪ ﻧﻘﺶ ﺑﺴﻴﺎﺭ ﻣﻬﻢ ﺁﺏ ﺩﺭ بخشهای ﮐﺸﺎﻭﺭﺯﻱ و ﺻﻨﻌﺖ، دسترسی ﺑﻪ ﺁﺏ سالم ﻭ ﺑﻬﺪﺍﺷﺘﻲ می ﺗﻮﺍﻧﺪ ﺩﺭ ﮐﺎﻫﺶ ﻓﻘﺮ ﻭ ﮔﺮﺳﻨﮕﻲ ﺗﺎ ﺣﺪ ﺯﻳﺎﺩﻱ ﻣﺆﺛﺮ باشد و وضعیت کنونی و پیش بینی آتی منابع آب بحرانی است و اگر به همین منوال پیش برویم شاهد زنانه تر شدن فقر و تهدید سلامت کودکان در سطح جهان خواهیم بود.   
این مقام مسئول افزود: امروزه مبارزه با فقر و گرسنگی خانواده ها، در زیست شهری و روستایی و در سطوح محلی، ملی و جهانی؛ با توجه به منابع محدود و روبه کاهش آب، نیازمند تغییر در مدیریت منابع است.
نظری پیشنهاد داد: مدیریت منابع آب نیازمند مشارکت همه دینفعان از سطح خرد تا کلان و در مرحله برنامه ریزی، اجرا و ارزیابی است و به طور خاص باید نقصان در توجه به نقش زنان در مدیریت منابع آب و انرژی رفع شود؛ به نحوی که تجربه جهانی نشان داده است که زنان مدیر، اغلب تصمیماتی سازگارتر با محیط زیست و همراه تر با جوامع محلی و رفاه کودکان و طبقات محروم جامعه می گیرند.
مشاور وزیر کشور در امور زنان وخانواده تاکید کرد: غلبه بر محدودیت منابع آب در پاسخ به نیازهای روبه تزاید علاوه بر ایجاد راهبرد مشارکتی در مدیریت، نیازمند اقبال جدی به تکنولوژی و فناوری است و ایجاد سیستم های اطلاعاتی برای نظارت بر منابع، تصمیم گیری بر مبنای ظرفیت بومی و اقلیمی مناطق، تجزیه و تحلیل سیستم ها و پیش بینی و هشدار آب و هواشناسی مورد نیاز است. و در این راستا سرمایه گذاری در فناوری های نوآورانه برای افزایش بهره وری، صرفه جویی و حفاظت از منابع، بازچرخوانی فاضلاب و توسعه منابع غیر متعارف آب علاوه بر جستجوی فرصت هایی برای ذخیره سازی بیشتر آب، از جمله احیای آبخوان، باید مورد اهتمام قرار گیرد. 
وی اظهار داشت: باید زمینه های تحقق حقوق زنان نو آور و مخترع با ترویج، آموزش و نهادینه سازی مبانی حقوقی مالکیت فکری و حقوق مادی و معنوی آنان مورد توجه قرار گیرد و استفاده از ظرفیت زنان و کودکان در خانواده ها به عنوان سفیران مصرف بهینه آب، برق و انرژی به عنوان یک الگوی موفق در تحقق مدیریت مشارکتی مورد تاکید قرارگیرد. همچنین معرفی و ترویج کاربرد الگوی مصرف بهینه انرژی در مراکز بوم گردی با مدیریت زنان کارآفرین می تواند در تبلیغ و ترویج الگوی صحیح مصرف، موثر باشد.
گفتنی است در مراسم  اختتامیه این همایش دو روزه، از صاحبان طر ح های برگزیده دانش بنیان در حوزه مدیریت انرژِی و منابع آب با اهدای تندیس و جایزه، تقدیر به عمل آمد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha