به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت کشور، ارسلان زارع پس از آیین تقدیر و تجلیل از خیران و ماندگاران فعال در عرصه روستاها که از طریق ارتباط تصویری با معاون اول رئیس جمهوری برگزار شد؛ در جمع شماری از خیران روستاهای استان، روستا را یکی از اصلی ترین کانون های تولید در بخش های مختلف و دارای جایگاه مهمی دانست که توسعه و عمران مناطق روستایی جزو اولویت ها بوده و هست.
وی ادامه داد: یکی از مولفه های توسعه یافتگی، فراهم ساختن شرایط بهتر رفاه شهروندان و توسعه زیرساخت ها ازجمله در مناطق روستایی است.
استاندار گیلان تحقق این مهم را نیازمند ارائه خدمات در بخش های مختلف به ساکنان روستاها دانست و افزود: مجموعه دولت در زمینه تامین آب ، برق ، گاز و ارائه خدمات آموزشی، بهداشتی و نیز رساندن اینترنت به روستاها خدمات قابل توجهی ارائه داده و البته اقدامات فراگیر دیگری همچون بیمه روستاییان را نیز انجام داده که همه اینها در راستای نیل به راهبرد اشتغالزایی و توسعه روستایی است.
وی اشتغال پایدار روستایی را ازجمله برنامه هایی ذکر کرد که بطور جدی در استان دنبال می شود و گفت: در این زمینه جهت گیری های خوبی هم شاهد هستیم بویژه جوانان تحصیلکرده و زنان روستایی توانسته اند درخشش هایی در این حوزه داشته باشند.
زارع خاطرنشان کرد: در صورت ارائه طرح های جامع اشتغالزایی، پرداخت تسهیلات از منابع مختلف اعتباری همچون اقتصاد مقاومتی، اشتغالزایی یا صندوق اعتبارات خرد روستایی انجام میگیرد و این، فرصتی خوب برای ماندگاری در روستاها و تلاش برای توسعه این مناطق به شمار میآید.
وی با یادآوری دشواری های ناشی از جنگ تحمیلی اقتصادی به کشور و نیز محدودیت های بوجود آمده پس از شیوع کرونا گفت: امروز با گذشت حدود یک سال از همه گیری بیماری، در شرایطی قرار داریم که توانسته ایم با انسجام، همبستگی و امیدافزایی در جامعه، الگویی موفق از مدیریت و غلبه بر بیماری عرضه کنیم.
استاندار گیلان این موفقیت را در سایه همکاری ، پشتیبانی مردم و اعتماد آنان به مسئولان عنوان کرد.
وی یکی از جلوه های آشکار حمایت های مردم را مشارکت آنان در قالب کمک های مومنانه به اقشار آسیب دیده از کرونا دانست و آن را نمایشی زیبا از انسان دوستی و خیرخواهی ملت ایران ذکر کرد.
زارع نیک اندیشی و اقدامات خیرانه را از مولفه های اصیل فرهنگ ایرانی - اسلامی خواند و افزود: این مهم به شکل های مختلف همچون در بخشهایی نظیر سلامت، ساخت مدرسه و منزل محرومان نمایان شده و با همت و تلاش خیران، مشکلات این بخش ها مرتفع گردیده است.
وی به در نظر داشتن بار سنگینی که دولت بر دوش دارد و نیز نیازها و انتظارات جامعه اشاره کرد و حضور و نقش آفرینی خیران در خدمات رسانی به مردم بویژه نیازمندان را دارای اهمیت دانست.
وی با تصریح اینکه امروز کمک های خیرخواهانه به فرهنگ عمومی در جامعه تبدیل شده ، گفت: خیران در کنار دولت و سازمان های نیمه دولتی، می توانند نقش تاثیرگذاری در افزایش شاخص های توسعه یافتگی در روستاها ایفا کنند.
استاندار گیلان اضافه کرد: این گروه، بازیگران و یاریگران اصلی توسعه روستاها هستند که هراندازه بتوانند به دولت کمک کنند و در حرکت جامعه نقش داشته باشند، شاهد جامعه ای موفق تر و رو به کمال خواهیم بود.
زارع بیان داشت: معتقدم خیریه ها باید به صورت هماهنگ با هم عمل کنند و بر این مبنا لازم است شبکه منسجمی برای این مهم، شکل گیرد و آمار همه دستگاه ها و متولیان، به اداره کل امور روستایی استانداری ارسال شود.
وی گفت: البته در سالهای اخیر جمعی از خیرین، مجمع توسعه روستاها به نام ماندگاران را راه اندازی کرده اند که تأکید دارم فعالیت های خود را با قوت ادامه دهند.
در پایان این جلسه از پنج خیر فعال در عرصه روستاها در شهرستان های مختلف استان، با اهداء لوح از سوی استاندار گیلان تقدیر شد.
استاندار گیلان در جمع خیران و ماندگاران فعال در عرصه روستاها پس از ارتباط تصویری با معاون اول رئیس جمهوری بیان داشت؛
خیرین در کنار دولت، نقش تأثیرگذاری در رشد شاخصهای توسعهیافتگی روستاها دارند
استاندار گیلان خیرین را در کنار دولت دارای نقشی تأثیرگذار در رشد شاخص های توسعه یافتگی روستاها دانست و گفت: پرداخت تسهیلات اشتغالزایی، زمینهساز توسعه و ماندگاری در روستاهاست و اشتغال پایدار روستایی بهطور جدی دنبال میشود.
نظر شما