کد خبر 149872
۱۴ اسفند ۱۳۹۹ - ۱۸:۰۰

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت کشور؛ دکتر عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور در آیین رونمایی و افتتاح پروژه های عمرانی شهرداری ها در حضور رئیس جمهور ضمن گرامیداشت روز نیکوکاری و هفته منابع طبیعی، به رشد و توسعه شهرنشيني اشاره کرد و گفت: 74 درصد جمعيت كشور در هزار و 348 شهر سکونت دارند.
 
وزیر کشور ادامه داد: بودجه شهرداريها در سال 1399 معادل 96 هزار ميليارد تومان و بودجه عمراني كشور در سال 1399 معادل 87 هزار ميليارد تومان بوده است که نشان دهنده  نقش تاثيرگذار شهرداريها در توسعه و عمران شهرهاي كشور است.
 
دکتر رحمانی فضلی خطاب به رییس جمهور عنوان کرد: در دور اول آيين رونمايي از پروژه‌هاي شهرداري‌ها تعداد 99 پروژه شاخص با ارزش ريالي معادل 8 هزار ميليارد تومان در روز 27 آذر ماه، با فرمان جنابعالي افتتاح گرديد.
وی افزود: با توجه به ارائه گزارش روز 27 آذر ماه خدمت حضرتعالي و قول داده شده مبني بر افتتاح پروژه هاي شهرداريها به ارزش ريالي 25 هزار ميليارد تومان تا پايان دولت دوازدهم؛ امروز در دومين آيين افتتاح پروژه‌ ها تعداد  1004 پروژه در شهرهاي كشور با ارزش ريالي معادل 10 هزار و 181 ميليارد تومان به بهره‌برداري مي‌رسد. اجرا و بهره‌برداري از اين تعداد پروژه، موجب اشتغال تعداد 67 هزار و 900 نفر شده است. 
وزیر کشور ادامه داد: البته در دهه مبارك فجر نيز بيش از 30 هزار پروژه با اعتباري بيش از 100 هزار ميليارد تومان افتتاح گرديدكه تعداد زيادي از پروژه هاي شهرداريها نيز از آن جمله بود.
دکتر رحمانی فضلی به اهميت ارتقاء كيفي محيط زيست شهرها اشاره کرد و گفت: 38درصد پروژه هاي مذكور در راستاي طرحهاي حفظ محيط زيست و هواي پاك در شهرها، اجرا شده است.
وی گفت: همچنین با توجه به تقارن ايام با هفته منابع طبيعي و روز درختكاري، از مجموع پروژه‌هاي آماده بهره‌برداري؛  تعداد 269 پروژه به ارزش ريالي 1774 ميليارد تومان صرفاً به موضوع احداث بوستان‌ها و توسعه فضاي سبز شهري اختصاص يافته است. از 12 مترمربع به 15 مترمربع افزایش داشته است و ان شاءا... با برنامه‌ريزي‌هاي صورت گرفته ساير پروژه هاي قابل افتتاح شهرداري‌ها به ارزش ريالي بالغ بر 15 هزار ميليارد تومان در اردیبهشت ماه 1400 به بهره‌برداري خواهد رسيد.
وزیر کشور به مباحثی که در شهرداری ها اولویت داشته اشاره کرد و افزود: ساماندهی خدمات و نحوه بکار گیری نیرو و آموزش آنها بوده که تلاش شده انجام دهیم.
وی ادامه داد: تصویب طرح های کلان و ملی با همکاری دولت بوده که کمیسیون کلانشهرها به دستور جنابعالی برای اولین بار در دولت تشکیل شد. و پروژه های خیلی خوبی به وجود آمده است.
وزیر کشور گفت: در بحث پسماند شهری تصمیمات بسیار خوبی گرفته شد و در مجلس قانون گذاشته شد با مشارکت شهرداری، دولت و مردم، موضوع پسماند شهری با سرعت بسیار خوبی در حال پیشرفت است.
وی اظهار داشت: در بحث توزیع و ایجاد توازن و تعادل در حوزه خدمات شهری همه اعتبارات چه از محل مالیات ارزش افزوده و یا سایر محل ها که از طریق دولت به شهرداری داده می شود با شاخص های است که آن شاخص ها با ایجاد توازن و تعادل یعنی هم عقب افتادگی ها دیده می شود و هم قوت ها.
دکتر رحمانی فضلی خطاب به رییس جمهور گفت: یکی از کارهای بسیار خوبی که در شهرداری ها انجام شده و دستور جنابعالی بوده و پیگیری مکرر داشتید موضوع سامانه ها است.
وی افزود: تقریبا اکثر فعالیت ها در شهرداری مبتنی بر سامانه ها است و تا جایی که میسر بوده، حضور مردم به صورت مستقیم برای دریافت خدمات از شهرداری ها، حذف شده تا به روش های الکترونیکی انجام گیرد. اگر مراجعاتی هم هست به خاطر عادت به روش سنتی است که مراجعه می کنند.
وی به موضوع درآمدزایی شهرداری اشاره کرد و گفت: این موضوع را در دولت ساماندهی کردیم.
 
 لایحه بسیار جامع و خوب  برای دهیاری ها
 
 37 هزار دهیاری از لایحه قوی و دقیق و درستی برخوردار نبودند که مبتنی بر تجربیات این چند سال، این لایحه تدوین و اخیرا هم در دولت تصویب شد.
 
همچنین وزیر کشور به تعیین تکلیف دهیارها از نظر بکارگیری و نحوه ارتباط شغلی که در جلسه سال 1396 به دهیاران قول داده شده است، اشاره کرد و گفت: یکی از آسیب هایمان در حوزه روستا این بود که مدیریت یکپارچه نداشتیم، هم بحث درآمد زایی و هم مدیریت واحد یکپارچه در عرصه روستایی.
 
وی تاکید کرد: همه دستگاه هایی که در امور روستا فعالیت می کنند با حفظ وظایف ذاتی و ماموریت هایشان باید با یک نوع هماهنگی از طریق دهیاری مواجه شوند که می تواند هم  در تغییر کاربری ها و هم خدمات رسانی و هم تعیین محدوده ها و هم از طرفی درآمد زایی برای دهیاری ها مبتنی بر اخذ عوارض باشد و البته با تعیین سیاست ها و نظارت دقیق وزارت کشور خواهد بود.
 
وزیر کشور اظهار داشت: همه این کارها در این راستا بوده که بتوانیم مدیریت شهری و روستایی را ساماندهی کنیم. 
وزیر کشور در پايان گفت: علاوه بر شش پروژه شاخص مديريت شهري كه امروز با حضور همكارانم در 5 شهر كشور با فرمان جنابعالي افتتاح و به بهره‌برداري مي‌رسد، 998 پروژه نيز با اعتباري بالغ بر 9987 ميليارد تومان مشتمل بر 370 پروژه در حوزه محيط زيست و هواي پاك، 321 پروژه در حوزه زيرساخت و عمران شهري، 112 پروژه در حوزه مديريت بحران، 95 پروژه در حوزه تاسيسات و تجهيزات شهري، 83 پروژه در حوزه فرهنگي و اجتماعي و 17 پروژه در حوزه فناوري اطلاعات و شهر هوشمند آماده و با فرمان جنابعالي به بهره‌برداري مي‌رسد.
 
در این جلسه همچنین مهندس امیر شجاعان رئیس مرکز توسعه دولت الکترونیک، فناوری اطلاعات و آمار وزارت کشور با بیان اینکه یکی از اهداف راهبردی ترسیم شده در وزارت کشور بنا به دستور وزیر کشور هوشمندسازی در انجام وظایف و ماموریت های محوله با بهره گیری از طرفیت های فن آوری اطلاعات در دولت الکترونیک است؛ اظهار داشت: امروز  مفتخریم در حضور ریاست محترم جمهوری و سایر عزیزان شاهد بهره برداری گسترده 5 سامانه  از 18 سامانه فعال  در حوزه عمران و مدیریت شهری باشیم.
وی گفت: سامانه اول سامانه ملی ثبت و پایش مصوبات شورای اسلامی شهر و روستا است.هدف از طراحی این سامانه نظارت بر مصوبات شوراهای ملی شهر و روستا و عملکرد هیات های محترم تطبیق طبق آیین نامه های مربوطه است و مهمترین ویژگی های این سامانه امکان احراز هویت اعضا و ایجاد کارتابل الکترونیکی برای آنها، تسریع در پایش الکترونیکی مصوبات از شوراها تا هیات تطبیق و حل اختلاف و نظارت بر آرای مربوطه است.
شجاعان سامانه دوم را سامانه جامع مدیریت مالی دهیاری ها نام برد، هدف از طراحی این سامانه امکان مدیریت و نظارت بر عملکرد مالی و مقایسه درآمد و هزینه های دهیاری ها است. مهمترین ویژگی های این سامانه شفاف سازی امور دهیاری ها، نظارت و پایش مستمر بر وضعیت مالی و گزارش گیری مدیریتی و پیشگیری از تخلفات احتمالی دهیاری ها در مناسبات مالی می باشد.
وی به سامانه سوم اشاره کرد و گفت: این سامانه، سامانه جامع مدیریت و نظارت بر عمران و توسعه استان های کشور است که هدف آن نظارت بر تعریف، عملکرد و پیشرفت فیزیکی و ریالی پروژه ها است و مهمترین ویژگی اش، امکان تجمیع  اطلاعات  از جز به کل، نظارت بر عملکرد دستگاههای اجرایی استانی و شهرستانی، پیگیری نحوه توزیع، تخصیص و جذب اعتبارات است.
رئیس مرکز توسعه دولت الکترونیک، فناوری اطلاعات و آمار وزارت کشور گفت: سامانه چهارم سامانه مشترک اطلاعات سفر است هدف از طراحی این سامانه مدیریت بر خط عملکرد تاکسی های اینترنتی و خدمات هوشمند با رویکرد افزایش ایمنی و امنیت سفر می باشد و مهمترین ویژگی دریافت اطلاعات مربوط به فعالین این حوزه اعم از یک میلیون راننده و خودرو  به صورت برخط و صحت سنجی آنها است .
وی ادامه داد: ثبت بیش از 2 میلیون سفر در روز و تحلیل هوشمند داده های ترافیکی از دیگر ویژگی های این سامانه است.
شجاعان گفت: سامانه پنجم پایش ناوگان دانش آموزی یا سپند با پیش بینی فعالیت 5 میلیون دانش آموز و 500 هزار خودرو است و هدف از طراحی ساماندهی مدیریت و نظارت مستمر بر عملکرد دستگاههای متولی، اطلاع رسانی به والدین دانش آموزان و پایش بر خط اطلاعات است.
وی مهمترین ویژگی این سامانه را نظام مند نمودن فعالیت جابه جایی دانش آموزان ، افزایش امنیت و اطمینان والدین با  امکان رصد لحظه ای ، شناسایی خودروهای متفرقه و فاقد صلاحیت، و بهبود وضعیت کیفی و کمی خدمات در این دانست.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha