کد خبر 153332
۱۱ خرداد ۱۴۰۰ - ۰۹:۵۶
رود ارس، ثروت فرهنگی و شریان حیاتی مردم منطقه است

استاندار آذربایجان شرقی با بیان اینکه ارس، بیش از یک رود برای ما معنا دارد، گفت: رود ارس، هم ثروتی فرهنگی و هم شریان حیاتی اقتصاد مردم منطقه است که دنیای بزرگی از همکاری‌ها را به روی دو کشور همسایه ایران و آذربایجان گشوده است.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت کشور، محمدرضا پورمحمدی در مراسم بزرگداشت پنجاهمین سالگرد بهره‌برداری از سدهای ارس و میل‌مغان، اظهار داشت: مردمان نجیب، تلاشگر و مهربان این منطقه در شکل‌گیری و توسعه تمدن بشری، نقش بزرگی داشته‌اند و همزیستی آنان به زمانی بسیار دورتر از مرزکشی‌های مرسوم امروزی برمی‌گردد.
وی با اشاره به اینکه جمهوری اسلامی ایران در اولین فرصت ممکن اسقلال جمهوری آذربایجان را به رسمیت شناخت، افزود: دین، مذهب، زبان و آیین‌های مشترک بین ایران و جمهوری آذربایجان ظرفیت فراوانی را برای نزدیکی روابط دو کشور ایجاد کرده و به لحاظ اقتصادی هم ظرفیت‌های مناسبی برای همکاری بین دو کشور وجود دارد.

استاندار آذربایجان شرقی به انعقاد تفاهم‌نامه‌های متعدد برای تسهیل تجارت میان دو کشور اشاره کرد و با تأکید بر اینکه هیچ محدودیتی برای همکاری با جمهوری آذربایجان نداریم، گفت: در حال حاضر روابط ما با کشور آذربایجان در سطح بهتر و مطلوب‌تری نسبت به سال‌های قبل قرار دارد.

وی افزود:  در سه‌ سال اخیر، پنج دیدار رسمی میان روسای جمهور دو کشور انجام شده و مقامات و وزرای طرفین نیز برای گسترش سطح روابط، دیدارهای زیادی داشته‌اند که از ثمرات آن می‌توان به قراردادهای مشارکت برای تأسیس کارخانه خودروسازی، تولید دارو و قراردادهای حوزه‌های نفت، گاز، برق و راه‌آهن اشاره کرد.

پورمحمدی خاطرنشان کرد: با اتمام مناقشه قره‌باغ و ایجاد صلح پایدار در منطقه، فرصت خوبی برای همکاری کشورها فراهم شده و جمهوری اسلامی ایران آماده ارسال کمک‌های فنی و مهندسی برای بازسازی قره‌باغ است.

استاندار آذربایجان شرقی در پایان با اشاره به انتخاب این استان به عنوان مسئول ستاد توسعه تجارت با جمهوری اسلامی ایران از سوی وزارت صمت، گفت: آماده هرگونه همکاری برای توسعه روابط میان دو کشور هستیم.

سد مخزنی ارس در 40 کیلومتری غرب جلفا و در منطقه قزل‌قشلاق بر روی رودخانه ارس احداث شده و تأمین آب زراعی 90 هزار هکتار از اراضی دشت مغان در ایران و دشت میل در آذربایجان و همچنین تولید 44 مگاوات برق در دو نیروگاه مجزا را بر عهده دارد.

احداث این سد که حجم مخزن آن 1.2 میلیارد مترمکعب در تراز نرمال است، در سال 1347 و بهره‌برداری از آن در تیر ماه 1350 آغاز شده است و هم‌اکنون 50 سال از افتتاح آن می‌گذرد.

بهره‌برداری از منابع آب و انرژی ارس بر اساس شیوه‌نامه‌های مشترک با جمهوری آذربایجان برنامه‌ریزی می‌شود که طبق آن، سهم تولید برق و برداشت آب هر دو کشور یکسان است.

آب رهاشده از مخزن سد ارس پس از برداشت‌های جزئی در ایستگاه‌های پمپاژ مسیر پایین‌دست، وارد شبکه آبیاری و زه‌کشی میل‌مغان می‌شود.

همچنین تولید برق نیروگاه ارس به وسیله سد ارس و از طریق مکانیزم بازار، به شبکه سراسری برق ارسال می‌شود.

مراسم بزرگداشت پنجاهمین سالگرد بهره‌برداری از سدهای ارس و میل‌مغان با حضور وزرای نیرو و انرژی ایران و آذربایجان و مسئولان محلی دو کشور در محل سد ارس برگزار شد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha