کد خبر 153994
۲۷ خرداد ۱۴۰۰ - ۲۳:۵۰

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت کشور، جمال عرف رئیس ستاد انتخابات کشور در برنامه گفتگوی ویژه خبری در خصوص واجدان شرایط رای دهندگان انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۴۰۰ گفت: امسال واجدان شرایط,  ۵۹ میلیون و ۳۱۰ هزار و ۳۰۷ نفر هستند که شامل ۲۹ میلیون و ۳۸۰ هزار و ۳۸ نفر مرد و ۲۹ میلیون و ۳۳۰ هزار و ۶۹ نفر خانم‌ می شود.
معاون سیاسی وزیر کشور تصریح کرد: در این دوره, تعداد رای اولی ها  حدود  یک میلیون و ۳۹۲ هزار و ۱۶۸ نفر است و امید داریم شاهد حضور پرشور رای اولی ها در انتخابات باشیم.
 عرف در خصوص افزایش شعب هم گفت:  در این دوره شعب ما نسبت به دفعات قبل افزایش یافته که مهمترین علت آن بحث بیماری کرونا و ضرورت رعایت دقیق پروتکل های بهداشتی است.
رئیس ستاد انتخابات کشور تصریح کرد: شعب شهری ما نزدیک به ۶۷۰۰۰ شعبه و شعب روستایی ما بالغ بر ۷۵ هزار شعبه است و هر روستا یک شعبه تلقی می شود؛ چون نمی‌توانیم با یک شعبه سیار چندین روستا را پوشش دهیم.

 رئیس ستاد انتخابات کشور درباره بیانات رهبری نسبت به عدم کمبود تعرفه‌های اخذ رای در شعب انتخاباتی گفت: نسبت به سال‌های قبل در هر شعبه ۱۰ تا ۱۵ درصد تعرفه بیشتر را اختصاص دادیم.
رئیس ستاد انتخابات کشور تصریح کرد: فرمایش مقام معظم رهبری هم برای ما تکلیف مجددی ایجاد کرد و باعث شد بخشنامه‌ای برای همه استانداران و فرمانداران و روسای ستاد‌های انتخابات سراسر کشور ابلاغ و این مسیر را بازبینی کنیم. در این مورد هم موضوع توزیع و هم موضوع مصرف مطرح می‌شود؛ لذا سیستم هوشمندی در اختیار داریم که بر اساس آن اگر ۷۰ درصد تعرفه در یک شعبه وجود داشته باشد رنگ سبز را به ما نشان می‌دهد. اگر این رقم به ۵۰ درصد برسد رنگ‌ زرد خواهیم داشت و اگر وضع تعرفه به قرمز برسد یعنی ۳۰ درصد از تعرفه‌ها بیشتر باقی نمانده باشد, باید تعرفه‌های جدید را ارسال کنیم.
معاون سیاسی وزیر کشور گفت: البته برداشت من این است که در این دوره نباید مشکلی در خصوص کمبود تعرفه داشته باشیم.
عرف در خصوص نحوه شمارش و اعلام آرای اخذ شده گفت: این موضوع عموماً یک تصمیم اقتضایی است و اگر ما در پایان ساعت رای گیری با مشکلی برخورد نکنیم نیاز به بازنگری آرا نیست و بدون شک در اولین فرصت تلاش خواهیم کرد نتایج نهایی را اعلام کنیم و احتمالا نتیجه انتخابات تا قبل از ظهر شنبه اعلام می‌شود.
رئیس ستاد انتخابات گفت: با توجه به شرایط کنونی کشور, ستاد ملی مقابله با کرونا، بخشنامه و مجوزی را با هماهنگی شورای محترم نگهبان به وزارت کشور ابلاغ کرده و بر اساس آن در صورت ضرورت و نیاز, ساعت رای گیری تا ساعت ۲ بامداد شنبه تمدید می‌شود.
جمال عرف رئیس ستاد انتخابات کشور در بخش دیگری از صحبت های خود از ضدعفونی شعب اخذ رای خبر داد و گفت: همه نکات بهداشتی در این شعب رعایت می‌شود و تصور من این است که باید شعب اخذ رای را تبدیل به مکانی کنیم تا مردم در آن احساس امنیت کنند؛ از این رو ما همه شیوه نامه‌های بهداشتی بین المللی را اعمال کرده ایم و مردم می‌توانند با خیال راحت به شعب اخذ رای بیایند و رای بدهند.
عرف در خصوص حذف اثر انگشت هم گفت: اصل و فلسفه حذف اثر انگشت در رای گیری‌ها بر این است که یک فرد نتواند دوبار رای دهد و امروزه با استفاده از دستگاه‌های احراز هویت, امکانی برای رای دادن مجدد یک فرد وجود ندارد.
جمال عرف در خصوص برگزاری انتخابات الکترونیک شوراهای شهر در برخی از شهر‌ها و استان‌ها نیز گفت: در ۲۴ مرکز استان از صندوق‌های الکترونیک استفاده می‌کنیم. قاعدتاً در آنجا مردم مراجعه می‌کنند و کارت تعرفه را دریافت می‌کنند و بر اساس آن این کارت را در قسمت مخصوصی از دستگاه قرار می‌دهند تا بتوانند ثبت رای کنند.
عرف در خصوص امکان قطع برق احتمالی در این روز‌های کشور و ایجاد توقف در روند رای گیری الکترونیکی در شعب انتخاباتی گفت: دستگاه‌های الکترونیکی اخذ رای از باتری برخوردارند و اگر به هر دلیلی برق قطع شود این دستگاه‌ها تا چند ساعت می‌توانند کار خود را انجام دهند، اما با دستور ریاست محترم جمهور و پیگیری مستمر آقای وزیر، قاعدتاً نباید با قطعی برق مواجه باشیم و همین موضوع در مورد بحث مخابرات هم وجود دارد؛ لذا همه ظرفیت کشور اعم از دستگاه‌های دولتی، نیرو‌های مسلح و نیرو‌های مردمی پای کار هستند تا این پروژه ملی به نحو احسن انجام پذیرد.
رئیس ستاد انتخابات کشور در مورد درج کد نامزد‌های انتخاباتی بر روی برگه‌های اخذ رای هم گفت: از آنجا که در میان کاندیدا‌های انتخابات ریاست جمهوری, تشابه اسمی وجود ندارد ضرورتی هم برای ثبت کد انتخاباتی افراد نیست، اما در انتخابات شوراهای شهر به لحاظ تعداد بالای شرکت‌کنندگان انتخابات و امکان تشابه اسمی نامزد‌ها, ثبت کد انتخاباتی کاندیدا‌ها بر روی تعرفه‌ها فرایند رای دهی را تسهیل می‌کند.
جمال عرف در خصوص موضوع خرید و فروش رای هم گفت: در انتخابات, خرید و فروش رای یا اخذ رای با تهدید و ارعاب جزو تخلفات محسوب می‌شود.
معاون سیاسی وزیر کشور در خصوص اقدام برخی افراد برای گرفتن عکس از رای خود گفت: در دوره‌های پیشین مشاهده می‌شد که افرادی پس از رای دهی از رای خود عکس می‌گرفتند و برای شخص یا اشخاصی می‌فرستادند تا اثبات کنند ما به فلان کس رای داده ایم. این مساله بی شک تخلف محسوب می‌شود و برخورد‌های قانونی لازم با این اتفاق صورت خواهد گرفت.
رئیس ستاد انتخابات کشور در خصوص اخذ رای از بیماران و افراد تحت بستری کرونا هم گفت: با هماهنگی‌های صورت گرفته با هلال احمر مقرر شده است شعب سیاری در ۴۵۰ شهرستان کشور, به افراد شناسایی شده و لیست شده کرونایی که تحت قرنطینه هستند سر بزنیم و چنانچه آن‌ها تمایلی برای رای دادن دارند از ایشان رای بگیریم.
موضوع  رای گیری از ایرانیان خارج از کشور, از دیگر محورهای مورد اشاره رئیس ستاد انتخابات کشور بود که در این خصوص گفت: در ۱۰۱ کشور ،۱۳۳ نمایندگی، ۲۳۴ شعبه با ۴۵۰ صندوق، فرایند رای گیری انجام خواهد گرفت.
عرف در خصوص عدم همکاری کانادا برای برگزاری انتخابات در این کشور گفت: متاسفانه دولت کانادا به رغم معاهدات بین المللی و در اقدامی خلاف حقوق بین الملل, کارشکنی‌هایی انجام داد و مانع از ایجاد شعبه رای گیری در این کشور شد و به ما اجازه برگزاری انتخابات نداد؛ بنابراین قرار شد در نزدیک ترین شهر امریکا به مرز کانادا شعبه رای گیری دایر شود و امیدواریم که همه ایرانیان مقیم خارج از کشور امکان بهره مندی از حق خودشان را داشته باشند و بتوانند رای دهند.
جمال عرف در خصوص وضعیت امنیتی انتخابات هم گفت: در این مورد آخرین ارزیابی‌ها توسط نیروی انتظامی, نیرو‌های مسلح و دستگاه های امنیتی و اطلاعاتی بیان شده و خوشبختانه مشکل جدی پیش بینی نشده است.
عرف خاطر نشان کرد: ترتیب اخذ رای از ریاست جمهوری شروع می‌شود و بعد از آن خبرگان و سپس مجلس شورای اسلامی و بعد شورا‌های شهر خواهد بود؛ لذا در جا‌هایی که دو انتخاب صورت می‌پذیرد اول ریاست جمهوری و سپس شورا‌ها رای گیری می‌شوند و قاعدتاً شمارش آرا هم به همین ترتیب اعلام خواهد شد.
جمال عرف در خصوص امکان اشتباه انداختن رای شورا‌ها در صندوق ریاست جمهوری یا دیگر انتخابات در شهر‌هایی که ۴ انتخابات همزمان انجام می‌شود, گفت: امکان وقوع این اشتباه وجود دارد که مردم آرای خود را به صندوق اشتباهی بیندازند، اما از آنجا که رنگ و نوع تعرفه‌های هر انتخابات متفاوت است از مردم می‌خواهیم که در رای دهی خود دقت کنند.
رئیس ستاد انتخابات کشور گفت: البته در زمان شمارش آرا با نظر ناظر، آرایی که به اشتباه در صندوق دیگری انداخته شده است در جایی که باید و صندوقی که مربوط است خوانده می‌شود و حقی از کسی ضایع نخواهد شد.
عرف در مورد حضور نمایندگان نامزد‌های انتخاباتی در پای صندوق‌های رای هم گفت: بر اساس قانون، نامزد‌ها می‌توانند نمایندگانی در پای صندوق‌های رای داشته باشند. برای این افراد کارت صادر خواهد شد و رفت و آمد این افراد به صندوق و به شعب اخذ رای تسهیل می‌گردد.
رئیس ستاد انتخابات کشور  از عملیاتی بودن نرم افزار شعبه یاب جهت تسهیل یافتن حوزه‌های انتخابی خلوت‌تر یا نزدیک‌تر به محل هر فرد خبر داد و گفت:  مردم می‌توانند با استفاده از این نرم افزار به نشانی نزدیک‌ترین و خلوت‌ترین شعبه رای گیری مراجعه کنند و رای دهند و نشانی دستیابی به این نرم افزار یا اپلیکیشن, در سایت وزارت کشور موجود است.
رئیس ستاد انتخابات کشور در پایان خاطر نشان کرد: از مردم درخواست داریم از حق رای خود استفاده کنند و امید داریم مردم عزیز کشورمان با مشارکت گسترده در انتخابات، زمینه ساز جلوه جدیدی از وحدت و همبستگی ملی در کشور شوند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha