کد خبر 154961
۲۷ تیر ۱۴۰۰ - ۰۷:۵۶
اولین برداشت مکانیزه برنج با حضور استاندار گیلان در صومعه‌سرا

اولین برداشت مکانیزه برنج عصر امروز (یکشنبه)‌ با حضور استاندار گیلان در منطقه نرگستان صومعه‌سرا انجام شد.

 به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت کشور  ؛ نخستین خوشه‌های طلایی برنج در گیلان به بار نشست و عصر امروز (یکشنبه) با حضور دکتر ارسلان زارع در روستای نرگستان شهرستان صومعه‌سرا طی مراسمی به صورت مکانیزه برداشت شد.
 استاندار گیلان در حاشیه این مراسم در گفت‌وگو با خبرنگاران، افزایش بهره‌وری را یکی از دستاوردهای کشت مکانیزه در فرآیند کاشت، داشت و برداشت محصول استراتژیک برنج عنوان و اظهار کرد: به سبب خشکسالی کم نظیر در سال زارعی جاری نسبت به متوسط بلند مدت، کاهش ۲۵ درصدی و نسبت به سال ماقبل ۳۵ درصد نزولات جوی کمتری را شاهد بودیم.
وی با بیان اینکه در فروردین ماه سال‌جاری شاهد کاهش بیش از ۷۵ درصدی بارش باران بودیم، گفت: باتوجه به برنامه‌ریزی های صورت گرفته شاهد تولید محصول برنج با کیفیت هستیم.
دکتر زارع ادامه داد: براساس اعلام جهادکشاورزی استان، برداشت بالغ بر یک میلیون و ۱۵۰ هزار تن شلتوک و تولید بالغ بر ۷۵۰ هزار تن برنج سفید پیش‌بینی می‌شود.
 وی ابراز امیدواری کرد که افزایش قیمت محصول برنج زمینه‌ساز افزایش درآمد و بهبود سطح معیشت کشاورزان گیلانی باشد.
نماینده عالی دولت در گیلان افزایش ماشین آلات کشاورزی در تمامی فرآیندهای کاشت، داشت و برداشت را نشان از برنامه‌ریزی موثر طی سالیان اخیر دانست و افزود: با تمهیدات صورت گرفته در استفاده از شبکه آبیاری نوین و سمپاشی، شرایط بهتری از بابت کیفیت محصول نیز ایجاد شده است.
وی با بیان اینکه دولت در سطح ملی و استانی برای توسعه مکانیزاسیون با ارائه تسهیلات بانکی از کشاورزان حمایت می‌کند، گفت: در راستای ساماندهی و شناسایی تمامی ماشین آلات به ویژه بخش کشاورزی و پیشگیری از قاچاق سوخت، خللی در تأمین سوخت ایجاد نشده و مقدمات اختصاص کارت سوخت برای آن‌ها فراهم شده است.
 امسال ۱۷۰ هزار هکتار از اراضی شالیزاری گیلان به روش مکانیزه و بقیه به شیوه سنتی کشت شد.
 نخستن نشاء برنج بر اساس تقویم زراعی، ششم اردیبهشت ماه امسال انجام گرفته بود.
 در سال گذشته شالیکاران، ۱۸۰ هزار هکتار از اراضی شالیزاری را به روش مکانیزه برداشت کردند.
 بر اساس آخرین برآوردها، برداشت مکانیزه برنج با کمباین های مخصوص شالیزار در گیلان از  ۴۵ هزار و ۱۶۷ هکتار در سال ۹۲ به افزون بر ۱۷۲ هزار هکتار رسیده است.
 گیلان بزرگترین تولید کننده ارقام بومی و با کیفیت برنج در کشور به شمار می آید که با ۲۳۸ هزار هکتار اراضی شالیزاری، رتبه اول کشور را از لحاظ سطح زیرکشت و همچنین رتبه دوم تولید برنج را به خود اختصاص داده است.
 بیشترین اراضی شالیکاری این استان در شهرستان های رشت و صومعه سرا واقع است.
 بیش از ۳۱۷ هزار بهره بردار بخش شالیکاری گیلان همه ساله برای کاشت برنج اقدام می کنند.


برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha