به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت کشور؛ حسین مدرس خیابانی در نشست شورای اداری و معتمدان که با حضور سعید محمد مشاور رییس جمهوری و دبیر شورایعالی مناطق آزاد در محل سالن اجلاس منطقه آزاد چابهار برگزار شد اظهار داشت: اقداماتی در سالهای گذشته برای انتقال آب دریا انجام شده که نیاز ضروری است از طرق مختلف و تخصیص اعتبارات لازم بهصورت جدی عملیاتی شود.
وی تصریح کرد: خط مستقیم آب از دریا ۱۲۰ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد که این اعتبار باید سریعا تخصیص پیدا کند و برای همیشه مشکل کمآبی استان سیستان و بلوچستان مرتفع شود.
استاندار سیستان و بلوچستان افزود: بندر چابهار با اجرای فازهای بعدی و افزایش حجم تخلیه و بارگیری نیازمند آمادهسازی پسکرانهها نظیر ریل، بزرگراه و آزادراه است تا شاهد توسعه تجارت و تزانزیت باشیم.
وی با اشاره به اینکه مردم بومی و محلی باید از توسعه بهرهمند شوند عنوان کرد: از محل توسعه، بنیانهای تجاری شکل میگیرد.
راهآهن اصلیترین نیاز چابهار است
مدرس خیابانی گفت: همه برای آبادانی چابهار و تکمیل پروژه بزرگ نظیر راه و راه آهن تلاش و پیگیری کنیم چون راه آهن اصلی ترین نیاز حمل و نقل کالا با حجم زیاد است و باید سریعتر تکمیل شود.
استاندار سیستان و بلوچستان ادامه داد: سایر بنادر کشور زیرساختهای خوبی در ترانزیت کالا دارند ولی بندرچابهار زیرساختی برای ترانزیت و تجارت ندارد و اینگونه نمیتوان در تولید و سرمایهگذاری موفقیت لازم را حاصل کرد.
وی به مشکلات حوزه های مختلف صیادی، تور بافی، نبود کارخانههای با اشتغال و تولید بالا و حاشیهنشینی هزاران نفر اشاره و خاطرنشان کرد: وقتی در داخل استان آب معدنی تولید میشود چرا این کالا با هزینههای زیاد از سایر نقاط کشور وارد میشود.
مدرس خیابانی بر تکمیل پروژههای نیمه تمام تاکید کرد و گفت: بنادر صیادی و اسکلهها تاکنون بهخوبی از مواهب دریا استفاده نکردهاند و از هر گونه امکانات ایمنی و زیرساختی و رفاهی محروم هستند.
استاندار سیستان و بلوچستان گفت: سرمایهگذاری در شیرینسازی و انتقال آب دریای عمان در نقاط شهری و روستایی و تامین آب آشامیدنی، کشاورزی و صنعت لازمه توسعه این استان پهناور و کم آب بوده و تنها راه تامین آب پایدار آبهای اقیانوسی است.
نظر شما