به گزارش پايگاه اطلاع رساني وزارت كشور، اسمعیل زیارتی نصرآبادی كه در نشست خبری برنامه های هفته پژوهش در عرصه های مدیریت شهری و روستایی که بصورت مجازی برگزار شد، سخن می گفت، افزود: هشتمین جشنواره آموزش و پژوهش در مدیریت شهری و روستایی و سیزدهمین جشنواره پژوهش و نوآوری در مدیریت شهری به صورت مشترک و همزمان در روز 24 آذر ماه برگزار میشود.
وی در ادامه اهداف عمده برگزاری جشنواره آموزش و پژوهش در مدیریت شهری و روستایی را اینچنین عنوان نمود: تقویت رویکرد علمی و دانش محور در مدیریت شهری و روستایی، به اشتراک گذاری دانش در عرصه مدیریت شهری و روستایی، جلب توجه صاحب نظران و اندیشمندان به موضوعات و مسایل شهری و روستایی، بهرهگیری از یافتههای علمی و پژوهشی در حل مسایل شهری و روستایی، افزایش تعاملات فیمابین مراکز علمی و اجرایی، تجلیل از پژوهشگران و محققین برتر و تبیین رویکردهای نوین در عرصه مدیریت شهری و روستایی.
زیارتی با اشاره به اینکه در این دوره از جشنواره با توجه به مقتضیات، سه محور "شهرها و مدیریت شهری در گام دوم انقلاب و سده جدید"، "بازگشایی شهرها در دوره پساکرونا" و "رصد تحولات شهرها و مدیریت شهری در پایان سده" به عنوان محورهای ویژه تعیین شد، ادامه داد: جشنواره امسال شامل 16 محور تخصصی در حوزه مدیریت شهری و روستایی با موضوعات؛ شهرسازی و معماری، خدمات شهری، اجتماعی و فرهنگی، سلامت شهری، مدیریت دانش و شهرهای یادگیرنده، مطالعات کاربردی و اجرایی، دیپلماسی شهری، حمل و نقل و ترافیک، برنامهریزی و توسعه سرمایه انسانی، ایمنی و مدیریت بحران، مالی و اقتصادی، محیط زیست و انرژی، فنی و عمرانی، سیاستگذاری و آینده پژوهی شهری، نوآوری و هوشمندسازی شهری و مدیریت توسعه روستایی است.
زیارتی همچنین اظهار کرد: در حال حاضر تغییرات روزافزون علم و فناوری، توسعه فضای مجازی و . . . بیش از هر چیز، ضرورت روزآمدی و تغییر مداوم رویکردها در نحوه اداره شهرها و روستاها را به ما یادآور می نماید و در شرایطی که شهرهای بزرگ با مسایلی همچون؛ ضرورت تردد آسان شهروندان و توسعه حمل و نقل عمومی، رفع معضل آلودگی هوا، کاهش اثرات تغییرات اقلیمی، مقابله اصولی با اپیدمی بیماریها، مدیریت بهینه پسماند، تلاش برای افزایش تاب آوری شهرها و ارتقای ایمنی و مدیریت بهینه بحران، تامین منابع مالی جدید، تلاش برای تحقق شهرهای هوشمند و شهرداری الکترونیکی، و ... مواجه هستند، مدیریت شهری به تنهایی قادر به برون رفت از مشکلات نیست و بیش از هر زمانی نیازمند ارزیابی های دقیق و تخصصی مسایل و حضور موثر محققان و پژوهشگران و همچنین همکاری و تعامل مراکز تحقیقاتی و دانشگاه ها و بهره گیری از ظرفیتهای پارک های علم و فناوری و شرکت های دانش بنیان در این عرصه است.
وی با بیان اینکه توجه مضاعف شهرداریها به پژوهشمحوری در نحوه اداره شهر از ضرورتهای اصلی مدیریت شهری می باشد، گفت: از شهرداریها انتظار میرود با رویکرد آینده پژوهی و تسهیلگری، بسترهای لازم برای تحقق شهرهای انسان محور، دانش مبنا و دوستدار محیط زیست را فراهم کنند.
رییس مرکز مطالعات راهبردی و آموزش شهری و روستایی سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشور همچنین برگزاری هشتمین جشنواره آموزش و پژوهش در مدیریت شهری و روستایی، ابلاغ تقویم هفته پژوهش و نوآوری در مدیریت شهری و روستایی به تمامی استان ها و برنامه های پیشنهادی برای اجرا توسط شهرداری ها و استانداری ها را دیگر اقدامات این مرکز به مناسبت هفته پژوهش عنوان نمود.
وی همچنین ابرازامیدواری نمود که با پی گیری های صورت گرفته در خصوص فراهم شدن زمینه بهرهگیری از ظرفیتهای بینالمللی و به اشتراکگذاری آنها برای تسریع فرآیند توسعه مدیریت شهری و روستایی، در سال آینده این جشنواره در سطح بینالمللی برگزار شود و اضافه کرد: موسسه آژانس همکاری های بین المللی ژاپن(جایکا) در این خصوص آمادگی خود را برای هر گونه همکاری اعلام نموده است.
در آستانه هفته پژوهش اعلام شد:
آغاز مرحله نهايي داوری جشنواره آموزش و پژوهش در مدیریت شهری و روستایی
رییس مرکز مطالعات راهبردی و آموزش شهری و روستایی سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشور با بیان اینکه کار ارزیابی و داوری ۲۰۲۹ اثر رسیده به هشتمین جشنواره آموزش و پژوهش در مدیریت شهری و روستایی در محورهای ۱۶ گانه از سوی استادان دانشگاه در مراحل نهایی قرار دارد، از معرفی برگزیدگان این دوره در روز ۲۴ آذر ماه خبر داد.
نظر شما