استاندار مرکزی افزود: تامین پایدار انرژی جزو مقولاتی نیست که بشود با فرمول دیگری از آن عبور کنیم، باید با تمام وجود برای این مهم تلاش شود.
وی با تاکید بر اینکه این دو مهم به مسئله امنیت ملی گره خورده است، گفت: اگر نتوانیم از انرژی آب و برق به نحو مطلوب بهرهبرداری کنیم هم اقتصاد ملی را تعطیل میکنیم، هم منابع را اتلاف کرده و هم منجر به اختلال در نظام زیست محیطی و مسایل دیگر میشویم.
مخلص الائمه حجم اتلاف انرژیهای پایدار در کشور را بالا دانست و تصریح کرد: ایران جزو کشورهای با رتبههای بالا در سوزاندن گاز و نفت است و ۷۵ برابر عربستانی که 2.5 برابر ایران نفت تولید میکند، در ایران مصرف وجود دارد.
استاندار مرکزی ادامه داد: برخلاف اینکه تصور میشود مصارف خانگی اتلاف انرژی دارند، در بخش تولید اتلاف بیش از مصرف است؛ یکی از این بخشها که مصرف بالایی دارد بخش کشاورزی است.
استاندار مرکزی با بیان اینکه دستگاههای اجرایی در بخشهای مختلف به ویژه در حوزه آب و برق با انگیزه برای برنامه هفتم کار کنند و منتظر وزارتخانهها و سازمانها نباشند، تاکید کرد: هدف از این جلسات این است که نکات کارشناسی دیده شود و نقد بشود و از نظرات سایر دستگاهها استفاده گردد تا نیازها و نگرانیها در برنامه هفتم دیده شود.
لزوم پرداختن به انرژی تجدیدپذیر
مخلص الائمه به انرژیهای تجدیدپذیر و اقدامات انجام شده در استان اشاره و ادامه داد: زمینههای گسترش تولید انژیهای تجدید پذیر در استان وجود دارد و امید است با ساخت نیروگاه 100 مگاواتی محلات به عنوان بزرگترین نیروگاه تجدید پذیر کشور گام بلندی در این خصوص برداشته شود.
استاندار مرکزی افزود: امید است بتوانیم هدف ۷۰۰ مگاواتی هم محقق کنیم و در این راستا ستاد استانی انرژیهای تجدید پذیر با هدف استفاده حداکثری از ظرفیتهای تولید انرژیهای تجدید پذیر و پاک با تاکید بر انرژی خورشیدی از طریق هماهنگی بین بخشی، جلب مشارکت بخشهای مختلف دولتی، عمومی و خصوصی، تاسیس و راهاندازی شده است تا با بهره گیری از تمام ظرفیتهای موجود ذیل تفاهمنامه ای که با سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری انرژی برق با نام "ساتبا" صورت گرفته، کارهای موثری انجام شود.
وی با تاکید بر اینکه بحث انرژی های تجدیدپذیر یک موضوع بین بخشی است که متولی واحدی ندارد ، گفت: این ستاد برای انجام هماهنگی های لازم در این حوزه با عضویت ۹ دستگاه، شرکت برق منطقه ای باختر، شرکت توزیع نیروی برق، ادارات کل جهاد کشاورزی، صنعت، معدن و تجارت، منابع طبیعی و آبخیزداری، راه و شهرسازی، شرکت شهرکهای صنعتی، صدا و سیما و دانشگاه اراک تشکیل شده است و امیدواریم به زودی نتایج ملموسی کسب شود.
مخلص الائمه به ظرفیت شهرداریها در این بخش اشاره کرد و افزود: تقاضا داریم در این زمینه شهرداریها هم به میدان بیایند؛ صنایع و شهرکهای صنعتی هم باید از مشوقهای لازم استفاده کنند تا این بخش سال آینده با مشکل کمبود و کاهش مواجه نشودو تولید با قدرت انجام گیرد.
استاندار مرکزی به مصوبات سفر استانی رئیس جمهور در حوزه تامین انرژی اشاره و خاطرنشان کرد: برخی مصوبات سفر ریاست جمهوری ناظر بر وزارت نیرو است و تکمیل طرح آبرسانی به شهر اراک از سد کمال صالح، ترمیم رودخانه بخش مرکزی ساوه، آبرسانی به شهر تفرش با ۳۵۰ میلیارد تومان، تکمیل پست برق ۴۰۰ کیلوولت خمین با ۱۰۰ میلیارد تومان، تکمیل شبکه فشار متوسط ۶۳ شهبار و منطقه قهره کهریز با ۱۰ میلیارد تومان، طرح بسیار مهم، کلیدی و راهبردی، انتقال آب از سد کوچری به شمال استان مرکزی با ۵۰۰ میلیارد تومان و تکمیل پست ۴۰۰ کیلوولت زرندیه و تکمیل پست برق شهرک های صنعتی ایبک آباد، خمین، ساوه، دلیجان، زاویه و ناحیه صنعتی نخجیروان و سمقاور، از جمله مصوبات است.
نظر شما