کد خبر 172479
۱۳ دی ۱۴۰۱ - ۱۷:۲۰
ترسیم وضعیت اجتماعی بر هر نوع سیاستگذاری در این زمینه مقدم است

مدیرکل دفتر مطالعات، رصد و پیوست اجتماعی وزارت کشور ترسیم وضعیت اجتماعی را بر هر نوع سیاستگذاری در این زمینه مقدم دانست و گفت: در راستای ایجاد شبکه تعاملی و مبتنی بر رویکرد مردمی دولت سیزدهم، اتاق‌های اندیشه‌ورز اجتماعی در استان‌ها تشکیل شده‌اند.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت کشور، فرهاد رستگارنسب روز سه شنبه در نشست مشترک با اعضای قرارگاه جنگ‌های نوپدید ستاد کل ارتش جمهوری اسلامی ایران، این مطلب را مطرح کرد.
وی افزود: ترسیم وضعیت اجتماعی مبتنی بر شواهد متقن، جزئی و طولی، هسته اصلی هر نوع سیاستگذاری، برنامه‌ریزی، اجرا و حتی نظارت است. امری که با دستور رهبر معظم انقلاب در فرایند برساخت مسایل اجتماعیی محقق شد.
مدیرکل دفتر مطالعات رصد و پیوست اجتماعی ادامه داد: سازمان امور اجتماعی و مرکز رصد آن، بازوی فکری و نظارتی شورای اجتماعی کشور محسوب می شوند و تلاش آنها برای شناخت درست و مداخله به موقع مراکز تصمیم‌گیر است.
رستگارنسب با یادآوری اینکه دستگاه‌های متکثری در حوزه اجتماعی و فرهنگی کشور فعالیت دارند، اظهار کرد: سازمان امور اجتماعی به دنبال ایجاد انسجام در مدیریت اجتماعی کشور است.
وی اضافه کرد منطبق بر اصول توسعه؛ توانمندنی اجرایی دولت، دستگاه ها باید بتوانند مسئولیت های پیچیده تری را بر عهده گیرند و سیاست زیان‌کاهی را بر ریشه کنی مساله ترجیح دهند.
مدیرکل دفتر مطالعات رصد و پیوست اجتماعی وزارت کشور، ترسیم و تبیین وضعیت اجتماعی، سیاست‌سازی در حوزه مسایل و آسیب های اجتماعی، تدوین برنامه عمل و بازاندیشی را چهار حوزه اصلی این مرکز برشمرد و گفت: داده‌های اجتماعی و گزارش های رصدی نباید حکمران را در شناخت وضعیت موجود و آینده مسایل، دچار سردرگمی کند.
رستگارنسب با تاکید بر اینکه داده‌های جزئی برای سیاست‌گذاری‌ها ضرورت دارد، افزود: ترسیم وضعیت اجتماعی کشور نیازمند داده‌های جزئی است تا متناسب با روندها، سیاست های لازم را برای اجرا و تصویب در کشور تولید کنیم.
وی ایجاد شبکه تعاملی با کارشناسان و مدیران دولتی در حوزه اجتماعی و سیاسی، خبرگان دانشگاهی و خبرگان محلی و ملی را یکی از رویکردهای مرکز رصد اجتماعی وزارت کشور دانست و گفت: در این زمینه 450 نفر از خبرگان دانشگاهی به صورت موضوع محور در سطوح ملی و استانی با این مرکز، همکاری دارند.
این مقام وزارت کشور افزود: بر اساس گفتمان دولت سیزدهم که مردم در مرکز برنامه‌های آن قرار دارند، اتاق‌های اندیشه‌ورز در استان‌ها تشکیل شده‌ است.
رستگارنسب با بیان اینکه مبنای مرکز رصد اجتماعی کشور، انسجام در حکمرانی داده شناخت است، بر تقویت مرکز دیده‌بانی واحد برای مسایل اجتماعی، نظام شبکه تولید، پردازش و اشتراک‌گذاری داده‌ها و نظارت هوشمند بر فرایند اجتماعی داده‌ها تاکید کرد.
وی استانداردسازی داده‌ها، تهیه شیوه‌نامه و نظام‌نامه رصد، کارگروه مشترک آموزش، تهیه نقشه جامع راهبردی و تدوین اطلس اجتماعی کشور را بخشی از برنامه های مرکز رصد و پیوست اجتماعی کشور برشمرد و اظهار کرد: پرونده سلامت اجتماعی ایرانیان باید شکل بگیرد.
در این دیدار، اعضای قرارگاه جنگ‌های نوپدید ستادکل ارتش جمهوری اسلامی ایران، ظرفیت ایجاد شده در مرکز رصد و پیوست اجتماعی وزارت کشور را در مواجهه با جنگ‌های ترکیبی مهم خواندند.
همچنین در این نشست بر تعامل بیشتر قرارگاه جنگ‌های نوپدید ستادکل ارتش جمهوری اسلامی با مرکز رصد و پیوست اجتماعی وزارت کشور، تاکید شد.
  
 

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha