کد خبر 174241
۹ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۲۶
کاهش تنش آبی در استان مرکزی - همراهی مردم موثر است

درنشست شورای حفاظت از منابع آب استان مرکزی ضمن تاکید بر استفاده بهینه از منابع تاکید شد حتی یک خانوار در روستاها نباید با مشکل آب شرب مواجه باشد.

به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل استانداری مرکزی ، نشست شورای حفاظت از منابع آب و کارگروه سازگاری با کم آبی استان مرکزی به ریاست استاندار و با حضور معاونین، جمعی از مدیران و فرمانداران برگزار شد.

فرزاد مخلص الائمه در این نشست با اشاره به کاهش ۲۶ درصدی بارش در سال آبی جاری و تغییر الگوی بارندگی مخازن دو سد بزرگ استان گفت: همزمان که تمام تلاش برای توزیع بهینه آب به کار گرفته شده و همراهی مؤثر مردم در مدیریت مصرف نیز مهم است.

وی ادامه داد: تاکنون در حوزه تأمین آب شهرهای استان تنشی وجود نداشته ولی در برخی روستاها همچون سنوات گذشته مشکلاتی وجود دارد اما علیرغم کاهش بارندگی‌ها و گرمای هوا تلاش شده تعداد روستاهایی که با تنش جدی مواجه بودند، کاهش پیدا کند.

مخلص الائمه تأکید کرد: حتی یک روستا و یک خانوار هم نباید در حوزه آب شرب با مشکل مواجه باشند و همه تلاش‌ها در طرح جهاد آبرسانی به عنوان بزرگ‌ترین پروژه عمرانی دولت این است که امکان استفاده عادلانه از آب شرب در شهر و روستا فراهم شود.

مقام عالی دولت در استان مرکزی خطاب به فرمانداران گفت: چاه‌های غیرمجاز حفر شده باید با هر روش ممکن شناسایی و حذف شوند همچنین اگر از منابع آب شرب برای پر کردن استخر برخی ویلاها استفاده می‌شود حتما با مصوبه شورای تامین شهرستان‌ها نسبت به قطع کامل انشعاب اقدام شود.

مخلص الائمه همچنین بیان کرد: همه انشعابات مدیریت شهری باید مجاز باشند و استفاده از شرب برای آبیاری فضای سبز درست نیست.

مقام عالی دولت در استان مرکزی همچنین بر پیگیری و انجام مطالعات طرح انتقال آب از دریا به فلات مرکزی و سپس به استان تأکید کرد و اظهارداشت : تامین آب شرب اولویت اول است و جهاد کشاورزی و مدیریت آب استان حتما از ابتدای سال زراعی در بحث الگوی کشت دخالت و نظارت مؤثر داشته باشند.  

مخلص الائمه همچنین به موضوع باروری ابرها اشاره کرد و اذعان داشت: علیرغم اختلاف نظرها محور کار وزارت نیرو است و مادامی که این طرح در کشور جاری است از آن استقبال و استقرار ایستگاه‌های لازم در استان پیگیری می‌شود.

مقام عالی دولت در استان مرکزی ضمن انتقاد از عملکرد ضعیف برخی دستگاه‌ها در امر اطلاع رسانی، گفت: این وضعیت باید اصلاح شود و روابط عمومی‌های ضعیف کنار گذاشته شوند.

وی تأکید کرد: اقدامات امیدبخشی در سال گذشته و سال جاری انجام شده که باید اطلاع رسانی شوند، هر چند مردم در روستاها با مشکلاتی مواجه هستند که بعضاً چندین سال انباشته شده اما باید ببینند که برای حل مشکلات تلاش می‌شود.

علی اکبر اسدی، معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار نیز در این نشست گفت: با توجه به اضافه برداشت کشاورزان اجاره کار از منابع آبی استان و کشت محصولات آب بر در اراضی غیر تحت شرب، موضوع نصب کنتورهای هوشمند بر روی چاه‌های کشاورزی باید مورد توجه جدی قرار گیرد.

حسن میرزاخانی، معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار مرکزی نیز گفت: این آمادگی وجود دارد که صنایع استان مرکزی جهت تأمین نیاز آب خود، برای انتقال آب از خلیج فارس سرمایه‌گذاری مشترکی داشته باشند.

همچنین مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان مرکزی با اشاره به وضعیت دو سد بزرگ استان، اظهار داشت: درحال حاضر پرشدگی سد الغدیر ساوه با ۳۶ میلیون مترمکعب ذخیره ۱۳ درصد و سد کمال صالح اراک نیز با ۴۳ میلیون مترمکعب آب ۴۶ درصد پر است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب نیز با ارائه گزارشی از وضعیت آبرسانی به شبکه تحت پوشش شرب در استان، افزود:  با توجه به تداوم خشکسالی برای سومین سال متوالی و گرمای هوا اما با اقدامات انجام شده در حال حاضر تأمین آب شرب شهرهای استان پایدار است و تعداد روستاهای دارای تنش آبی از ۱۱۵ روستا در سال ۱۴۰۰، سال گذشته به ۹۹ روستا و امسال به ۷۹ روستا کاهش یافته، همچنین تعداد روستاهای نیازمند آبرسانی سیار از ۳۲ روستا به ۲۸ روستا رسیده است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha