به گزارش روابط عمومی استانداری مرکزی؛ بهنام نظری معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار روز یکشنبه ( ۲۲ مردادماه) در آیین گرامیداشت روز ملی تشکلها و مشارکتهای اجتماعی، بیان کرد: سمنها به عنوان حلقه واسط بین مردم و حاکمیت نقش خوبی را ایفا کردهاند که در استان مرکزی نیز بالغ بر ۵۰۰ سمن در حوزه های مختلف فعالیت دارند.
وی با بیان اینکه بر اساس ارزیابیهای وزارت کشور مرکزی جزو استانهای شاخص در حوزه سمنهای است، گفت: سمنها را به عنوان بازوان توانا و پیشران حرکت دولت در عرصه اجتماع میبینیم.
نظری تصریح کرد: یکی از وظایف وزارت کشور افزایش سطح کمی و کیفی سازمانهای مردمی در فعالیتهای اجتماعی است که میتواند به توسعه بینجامد. وی افزود: ترکیب سمن.ها با توجه به اینکه مراجع صدور مجوز متعدد هستند ترکیب متفاوتی است که این تکثر مراجع صدور مجوز اگرچه به کمیت سمنها کمک میکند اما در کیفیت و ثمر بخشی آنها مؤثر نیست لذا باید حلقه واسطی بین این مراجع ایجاد شود.
لزوم نقشآفرینی سمنها در حل مشکل کاهش جمعیت
پروین مفتح زاده مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری مرکزی نیز در این نشست، گفت: یکی از رویکردهای کشور رسیدن به حکمرانی متعالی است که از جمله شاخصههای آن بهرهمندی از ظرفیت نهادهای مردمی و سازمان های مردم نهاد است.
وی افزود: از جمله اولویتهای پنجگانه فرهنگی استان مرکزی در تدوین نقشه فرهنگی استان موضوع تحکیم خانواده و بحث جمعیت است که جزو چالشهای اساسی است و برای برون رفت از آن فرصت چندانی نداریم.
مفتح زاده تصریح کرد: سه دهه طول کشیده که با این مشکل حاد روبهرو شدهایم اما برای حل آن بیش از ۳ سال فرصت نداریم لذا باید نهادها و موسسات مردمی پای کار باشند.
مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری مرکزی اضافه کرد: ستاد مردمی جمعیت در کنار ستاد حاکمیتی جمعیت تشکیل شده که لازمه موفقیت آن ارتباط مستمر با سمنها است.
وی خاطرنشان کرد: سازمانهای مردم نهاد برای بازکردن مهمترین گره استان، در هر حوزهای که فعالیت میکنند به موضوع جمعیت هم ورود کنند.
مفتح زاده تأکید کرد: برای خروج استان از چاله جمعیتی در چهار محور کاهش طلاق، افزایش ازدواج، ارتقاء سلامت و جلوگیری از سقط جنین برنامه ریزی شده است.
تمامی سمنها مورد ارزیابی قرار میگیرند
باقری مدیرکل دفتر فرهنگی و اجتماعی استانداری مرکزی نیز در این نشست بیان کرد: حضور در تشکلهای مردمی به عنوان یک کار داوطلبانه، غیر دولتی و غیرانتفاعی نشان دهنده شخصیت توسعه یافته افرادی است که در این حوزه مشارکت میکنند.
وی افزود: در یک سال گذشته تلاش شد که با برگزاری دورههای متعدد آموزشی و نشستهای تخصصی توانمندسازی و فعال سازی تشکلها را دنبال کنیم.
باقری با اشاره به موضوع تمدید مجوز سمنها افزود: قبلا مجوزها به صورت نامحدود صادر میشد و الان سیاست وزارت کشور بر تمدید دو ساله مجوزها است لذا مسئولین تشکلها باید در این رابطه اقدام کنند.
این مقام مسئول خاطرنشان کرد: سال گذشته تشکلهای مردم نهادی که از استانداری مجوز داشتند ارزیابی شدند و امسال بنا بر این است که تمامی تشکلها ارزیابی شوند.
نظر شما