کد خبر 201437
۳۱ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۶:۳۶
تاکید وزیر تعاون به درخشش استان کرمان در حوزه اشتغال

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به موفقیت‌های استان کرمان در دو سال گذشته در حوزه اشتغال و کاهش نرخ بیکاری، گفت: استان کرمان در حوزه اشتغال خوش درخشیده است.

به گزارش پایگاه روابط عمومی استانداری کرمان،  کارگروه اقتصادی، اشتغال و سرمایه گذاری استان دوشنبه شب ۳۰ مرداد با حضور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، استاندار کرمان، معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، مدیرعامل شستا، معاون اقتصادی استاندار کرمان، نماینده مردم زرند و کوهبنان در مجلس و سایر اعضا در سالن اجتماعات پیامبر اعظم استانداری کرمان برگزار شد.
سیدصولت مرتضوی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در این جلسه ضمن تسلیت اربعین حسینی و گرامیداشت هفته دولت، افزود: اینگونه جلسات می‌تواند به بیان دیدگاه‌ها، ارائه راهکارها و برون رفت از مشکلات کمک کند.
وی برشمردن خدمات بابرکت انقلاب اسلامی در طول این چند دهه، بیان داشت: در سالیان گذشته فراز و نشیب‌هایی داشتیم؛ دهه نود معدل اقتصادی کشور کمتر از هشت دهم درصد بود و میزان سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی به شدت کاهش داشت، لذا شرایط به گونه‌ای بود که کشور در یک بست خود ساخته قرار داشت.
وی خاطرنشان کرد: کاهش صادرات نفت، عدم برگشت منابع، بلوکه شدن منابع کشور در برخی کشورها، سیاست خارجه غیر فعال، برداشت دستگاه‌های اجرایی از منابع مردمی و استقراض از بانک مرکزی سبب بروز مشکلات جدی در کشور شد و در ادامه تورم لجام گسیخته را در کشور رقم زد.
مرتضوی با اشاره به ناترازی و مطالبات صندوق تامین اجتماعی در دولت قبل، تصریح کرد: دولت سیزدهم بدون تکلف تلاش کرد اقتصاد را در ریل واقعی خود قرار دهد و بر همین اساس ناترازی صندوق‌های بازنشستگی که بالغ بر ۶۰۰ هزار میلیارد تومان مطالبات معوق داشت تاکنون ۱۸۰ هزار میلیارد تومان آن پرداخت شده و همچنین ۷۰ هزار میلیارد تومان دیگر نیز مصوب شد که پرداخت می‌شود.
وی با اشاره به مشکلات سایر صندوق‌ها ابراز داشت: به لطف خدا و تلاش مسئولین ما اکنون به نقطه سر به سر رسیده‌ایم چراکه تا بهمن ۱۴۰۱ برداشت ماهانه تامین اجتماعی از منابع عمومی و استقراض نزدیک به ۷ هزار میلیارد تومان بوده است اما از ابتدای امسال تاکنون هیچ استقراضی انجام نشده است.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی سه اصل مهم عزت، حکمت و مصلحت را در سیاست خارجه جاری دانست و افزود: تقریبا تفکر ایران‌هراسی در منطقه و جهان در حال رنگ باختن است و ارتباطات و تعاملات ما با دنیا برقرار شده است، همچنین بعد از سال‌ها بلوکه شدن منابع ایران در کره جنوبی، آزادسازی آنها آغاز شده‌ که کار بزرگی انجام شده است.
وی اشتغالزایی را یک رسالت ملی، فردی و اجتماعی عنوان و خاطرنشان کرد: همه مسئولین و مردم در این زمینه مسئولیت دارند، لذا در اهمیت اشتغالزایی رهبر معظم انقلاب فرمودند که برای رفع مشکل اشتغال باید همانند دوران دفاع مقدس قرارگاه تشکیل داد و همه در این زمینه باید کمک کنند.
مرتضوی با اشاره به موفقیت استان کرمان در زمینه اشتغالزایی و کاهش نرخ بیکاری، اظهار داشت: نرخ بیکاری استان که بالغ بر ۱۲ درصد بوده در سال ۱۴۰۱ به زیر ۸ درصد رسیده است، همچنین متوسط نرخ بیکاری استان حدود ۴ درصد کاهش پیدا کرده که کار بسیار بزرگی انجام شده است.
وی ابراز داشت: من در این استان حضور پیدا کرده‌ام تا دست تک تک کارآفرینان و مدیران که جهت بهبود وضعیت اشتغال و اقتصاد استان تلاش کرده‌اند را ببوسم از طرف دیگر خوشبختانه در کلان کشور نیز نرخ بیکاری کاهش پیدا کرده است، اشتغال بانوان افزایش پیدا کرده و در مجموع استان کرمان در حوزه اشتغال خوش درخشیده است.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به اینکه میانگین اشتغال استان کرمان از میانگین کشوری بالاتر است، افزود: سامانه رصد، بیمه شدگان و منابع رسمی ایران همه حاکی از توفیقات اشتغال در استان کرمان و کشور دارد.
وی بیان داشت: استان کرمان این افتخار را دارد که پایتخت مقاومت جهان اسلام است، همچنین پایتخت معادن جمهوری اسلامی ایران را به خود اختصاص داده است، لذا این استان می‌تواند بخش اعظم اشتغال کشور را حل کند.
مرتصوی با اشاره به ضرورت سرمایه‌گذاری در طرح‌های کلان و خرد، افزود: باید به ظرفیت‌های استان توجه شود، به عنوان نمونه ۱۳۰ هزار تن تولید لاستیک در کشور انجام می‌شود که بخش عمده آن به استان کرمان بر می‌گردد، پس باید از این ظرفیت‌ها به بهترین شکل استفاده کرد.
وی با بیان این مطلب که اختیار شرکت‌های این وزارتخانه در زمینه توسعه در استان با استاندار است، بیان داشت: در مهار نقدینگی دولت با لجام گسیختگی در توزیع منابع و تسهیلات مخالف است، لذا نقدینگی اگر به سمت تولید برود، مفید بوده و موجب مهار تورم می‌شود.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به اینکه تبصره ۱۶ تا پایان شهریور تمدید شده و ۲۰ هزار میلیارد تومان از منابع تبصره ۱۸ سهم دستگاه‌ها نیز به حساب دستگاه‌ها واریز شده است، ادامه داد: منابع ۱.۲ دهم میلیارد دلار صندوق توسعه ملی در حوزه اشتغال روستایی و عشایر پایدار شده است.
وی با بیان این مطلب که بانک مرکزی سهم بانک‌های عامل از محل تبصره ۱۸ را مشخص کرده و بانک‌ها مکلف به پرداخت تسهیلات هستند، افزود: شورای بانک‌های استان را تشکیل دهید و اگر مشکلی در این زمینه وجود دارد اعلام کنند تا تذکر لازم داده شود.
مرتضوی عنوان کرد: اگر منابع موجود باشد و تسهیلات پرداخت نشود قابل قبول نیست، لذا باید توجه ویژه به این مسئله بشود.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha