به گزارش روابط عمومی استانداری اصفهان، نشست خبری جایزه بینالمللی مصطفی (ص) به همراه رونمایی از پوستر رسمی این جایزه، به میزبانی استانداری اصفهان برگزار شد.
در این نشست حسین ربانی رئیس بنیاد نخبگان اصفهان و مسئول دبیرخانه این جایزه بینالمللی، با اشاره به میزبانی اصفهان از پنجمین دوره اعطای جایزه علمی و فناوری بینالمللی مصطفی(ص)، گفت: فلسفه اعطای جایزه مصطفی(ص) توسعه تأثیر گذاری آثار علمی دانشمندان جهان اسلام است همچنین معرفی افرادی که توانستهاند مرزهای دانش را جابجا کنند از این طریق یکی دیگر از اهداف اعطای این جایزه بینالمللی است.
وی ادامه داد: اصفهان در پنجمین دوره اعطای جایزه مصطفی اصفهان یک هفته میزبان نزدیک به ۱۵۰ دانشمند جهان اسلام خواهد بود، البته استاندار اصفهان پیشنهاد داده است تا دبیرخانه این نشست به صورت مادام در اصفهان فعالیت کند که این پیشنهاد در دست بررسی است.
ربانی گفت: سوابق علمی، تاریخی و فرهنگی اصفهان یکی از موضوعات مهمی است که بهواسطه آن میزبانی این جشنواره به اصفهان اعطا شده است. متأسفانه دانشمندان شاخص در کشور داریم اما برقراری ارتباط بین آنان و دانشمندان بینالمللی یکی از نقاط ضعف است که امیدواریم با برگزاری آئین اعطای جایزه علمی و فناوری بینالمللی مصطفی(ص) این معضلات رفع شود.
وی متذکر شد: دانشمندان مسلمان که فعالیتها و آثار علمی و فناوری آنها در جوامع مختلف و در رشد بشریت تأثیرگذار بوده است در این رویداد شرکت خواهند کرد.
وی افزود: حدود ۱۵۰ مهمان خارجی از حوزه علم و فناوری و رسانه ای در رویداد جایزه مصطفی(ص) حضور خواهند داشت که سفیرانی برای معرفی کشور ایران و شهر اصفهان به سراسر دنیا خواهند بود.
ربانی ادامه داد: اکثر برنامهها به محوریت اصفهان برگزار خواهد شد. بازدید از مراکز علمی جزو برنامههای در برنامه گنجانده شده است. در هشت دانشکده دانشگاه اصفهان و در ۹ دانشکده دانشگاه صنعتی اصفهان نشستهای علمی برگزار میشود. همچنین برنامههای متمرکز در شهرک علمی تحقیقاتی خواهیم داشت.
مسئول دبیرخانه جایزه مصطفی(ص) خاطرنشان کرد: در این آیین علاوه بر اعطای جایزه مصطفی(ص) به برترین دانشمندان مسلمان دنیا، شبکه سازی، گفتمان سازی و ظرفیت سازی بین دانشمندان و صاحبنظران جهان اسلام فراهم خواهد شد و پنج دانشمند مسلمان برتر دنیا در این رویداد معرفی و تجلیل میشوند.
وی با اشاره به اینکه شهر اصفهان در هفته دوم مهر امسال میزبان دانشمندان مسلمان سراسر دنیا خواهد بود، اضافه کرد: برنامههای متعددی مانند برگزاری نشستهای تخصصی و هماندیشی و بازدید از نمایشگاههای فناوری، دانشکدهها و پژوهشکدههای دانشگاهها، مراکز علمی و فناوری، واحدهای صنعتی و تحقیقاتی و همچنین آثار تاریخی و فرهنگی اصفهان در این رویداد پیش بینی شده است.
ربانی از جمله دلایل انتخاب اصفهان را برای میزبانی از این رویداد بین المللی، سوابق علمی، تاریخی و فرهنگی این خطه دانست و تأکید کرد: با برگزاری این رویداد، فرصت مناسبی برای توسعه حوزه علم و فناوری ایران و اصفهان فراهم میشود.
وی با اشاره به برنامههای پیش بینی شده در پنجمین دوره جایزه مصطفی(ص) خاطرنشان کرد: مهمانان خارجی از ششم مهر وارد اصفهان خواهند شد و روز جمعه هفتم مهر، مراسم افتتاحیه بطور رسمی در سالن اجلاس سران اصفهان برگزار میشود.
ربانی با اشاره به برنامهریزی برای برگزاری جلسات در هتل عباسی، گفت: در جلسات شرکتهای مرتبط با ارائه نیازهای مرتبط به مدعوین به گفت و شنود خواهند نشست. ارائه توانمندی شرکتها نیز در این برنامه مورد توجه است.
وی افزود: آئین اعطای جایزه مصطفی(ص) دوشنبه _دهم مهرماه_ از ساعت ۱۸:۰۰ در کاخ موزه چهلستون با امکان ثبت نام افراد عادی با حضور هزار نفر از سرآمدان، نخبگان و دانشگاهیان برگزار خواهد شد. برنامه نشست نخبگان تحت عنوان دستاورد با حضور کلیه دریافت کنندگان تسهیلات دورههای گذشته برای ارائه دستاوردهای خود بصورت موازی برگزار خواهد شد.
ربانی اظهار کرد: اهمیتی که اسلام برای دانش قائل است کاملاً مشخص است؛ یکی از فلسفه این جایزه برای معارفه نقش بارز دین مبین اسلام در توسعه علم است.
وی ادامه داد: دستاوردهای علم و فناوری جمهوری اسلامی در چند دهه اخیر مشهود است که ریشه فرهنگی نیز دارد البته سیاست های کلان نیز در این زمینه راهگشا بوده است.
ربانی با اشاره به اینکه یکی از سیاسیت های جمهوری اسلامی پرچمداری کشور در حوزه علم و فناوری است، اظهار کرد: دانشگاههای تراز اول و مراکز علم و فناوری اصفهان قابل مقایسه با قبل نیستند و رشد و جهش در این مراکز بسیار مشهود است.
اصفهان در جریان برگزاری جایزه بینالمللی مصطفی(ص)، میزبان ۱۵۰ دانشمند جهان اسلام خواهد بود.
نظر شما