کد خبر 205259
۱۷ مهر ۱۴۰۲ - ۰۹:۲۶
ضرورت تکمیل زنجیره‌های ارزش در چهارمحال و بختیاری

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری چهارمحال و بختیاری با اشاره به سفر معاون امور اقتصادی و توسعه منطقه‌ای وزیر کشور به این استان گفت: تکمیل زنجیره‌های ارزش برای برقراری ارتباط میان واحدهای صنعتی، خدماتی و بازرگانی استان ضروری‌ است تا بتوانیم با این سیاست‌گذاری در سطح کشور مطرح شویم.

به گزارش روابط عمومی استانداری چهارمحال و بختیاری؛ محمدکاظم منزوی بعدازظهر روز یکشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار فارس بیان کرد: با تکمیل زنجیره بادام و ماهیان سردابی در استان ارزش افزوده میان سرمایه‌گذاران پخش می‌شود و سایر سرمایه‌گذاران هم می‌توانند بهترین محل برای سرمایه‌گذاری و تکمیل زنجیره را پیدا کنند.

وی بیان کرد: چهارمحال و بختیاری با فراهم کردن زیرساخت‌ها برای ۱۸ هزار هکتار باغ بادام متمرکز توانسته است در سطح کشور خود را مطرح کند و تنها رقم ژنتیکی بادام مامایی را تولید کند.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری با اشاره به راه اندازی مرکز تحقیقات کشاورزی در منطقه باغداران، اظهار داشت: تحقیقات کاربردی بر روی بذر، خاک، روش آبیاری و سایر موارد باعث شده است کشاورزان به آخرین تحقیقات دسترسی داشته باشند و تولیداتشان در زمینه بادام افزایش چشم‌گیری داشته باشد.

منزوی با اشاره به زنجیره ارزش ماهیان سردابی نیز، خاطرنشان کرد: در رأس این زنجیره هلدینگ پُرقدرت فرادانه است که بخش اعظمی از زنجیره را انجام می‌دهد و مرکز راهبردی ماهیان سردابی در سطح کشور را بر عهده دارد.

وی با بیان اینکه هلدینگ فرادانه بزرگترین زنجیره ارزش را ایجاد کرده است، بیان کرد: این شرکت با یک خط تولید خوراک آبزیان شروع به فعالیت کرد و به واسطه مدیریت درست اکنون خط تولید را افزایش داده است.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری چهارمحال و بختیاری ادامه داد: این هلدینگ توانسته در راستای تکمیل حلقه تولید در استان‌های دیگر نیز این زنجیره را توسعه دهد به طوری که تولید پودر ماهی را در استان‌های جنوبی برای تکمیل مواد اولیه راه‌اندازی کرده است.

وی تصریح کرد: تکمیل زنجیره حمل و نقل، ساماندهی مزارع پرورش ماهی به روش خریداری یا مشارکتی، تولید کنسرو قزل‌آلا، تولید و بسته‌بندی فیله ماهی از اقداماتی است که این هلدینگ برای توسعه زنجیره ارزش انجام داده است.

منزوی اظهار داشت: این هلدینگ هر ساله با سرمایه‌گذاری مجدد از سود به دست آمده زنجیره آبزی‌پروری را توسعه می‌دهد و می‌توان گفت همانند این واحد صنعتی در سطح کشور بسیار کمیاب است.

وی یادآور شد: چهارمحال و بختیاری توانایی دارد کل ماهی تولیدی استان را تمیز کند و با جلوگیری از خروج ماهی تن‌ پاک از استان بیش از ۴۰ هزار شغل ایجاد کند، همچنین امحا و احشای جمع‌آوری شده می‌تواند مورد استفاده قرار گیرند.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه در حال حاضر خاویار قزل‌آلای استان به کشور روسیه صادر می‌شود، گفت: شرکت فرادانه واحد فرآوری این امحا و احشا را ایجاد کرده است و اقدامات خوبی در حال انجام است که انتظار می‌رود در کل استان گسترش یابد.

وی بیان کرد: سرمایه‌گذاران و مردم محلی باید جایگاه خود را در این زنجیره پیدا کنند و با کمک راهبر زنجیره اقدام به فعالیت کنند که اگر این امر محقق شود نرخ بیکاری استان کاهش پیدا می‌کند.

منزوی با بیان اینکه شاخص‌های اقتصادی استان مطلوب نیست و سرمایه‌گذاری در این مسیر باید جا بیفتد، تصریح کرد: در حال حاضر وزارت کشور مجری زنجیره‌ها شده است و بر همه استان‌ها نظارت می‌کند لذا باید تلاش کنیم تا این شاخص استانی افزایش یابد.

منبع: فارس

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha