به گزارش روابط عمومی استانداری مرکزی؛ روز سهشنبه پانزدهمین نمایشگاه بینالمللی سنگ ایران با حضور استاندار، جمعی از مسئولین کشوری و استانی، فعالان بخش معدن و تجار داخلی و خارجی در نیمور محلات افتتاح شد.
فرزاد مخلص الائمه استاندار مرکزی در این مراسم بیان کرد: بخش معدن با وجود تمام تلاشهای سنوات گذشته هنوز نتوانسته جایگاه خود را در اقتصاد کشور پیدا کند و علت هم مشخص است که با محصول معدنی دیگری به نام نفت مواجه هستیم که بر همه بخشها سایه افکنده و بخش عمده اقتصاد کشور را در بر گرفته است.
وی افزود: بعضا اگر از صادرات غیرنفتی هم یاد میکنیم پای مشتقات نفتی و محصولات هیدروکربنی در میان است که بخش عمدهای را در بر میگیرند.
مخلص الائمه اضافه کرد: باید از نفت جدا شویم و تحریمها ناخواسته و تا حد زیادی ما را به این سمت حرکت داد.
مقام عالی دولت در استان مرکزی همچنین با بیان اینکه جای دانش بنیانها در حوزه معدن به شدت خالی است، گفت: معافیتهای خیلی خوبی برای دانش بنیانها پیشبینی شده است که کمک میکند از این ظرفیت در راستای ارتقای فناوری و سهم تولید و صادرات در بخش معدن استفاده کنیم.
وی با تأکید بر لزوم معرفی ظرفیتهای قانونی و فرآیندی توسعه دانش بنیان در بخش معدن، افزود: معدنکاران باید برای بهرهگیری از دانش بنیانها چند گام بلند به پیش بگذارند چراکه اساس بخش صنعت و معدن با در کنار هم بودن معنا پیدا میکنند.
استاندار مرکزی اذعان داشت: نکته مهم دیگر که باید مطالبه جدی بخش معدن باشد و دولت هم دنبال میکند ضرورت ایجاد یک رگولاتوری در بخش معدن است.
وی ادامه داد: معتقدیم سیاستهای کلی که که در قالب قوانین مصوب تنظیم میشوند عملاً غیر قابل اجرا هستند مگر اینکه به مقرارت تبدیل شوند و این مقرارت در ساختارهایی که با آن درگیر هستیم عموماً توسط دولت تعیین میشود اما اگر بخش خصوصی در بطن تنظیمگری حضور نداشته باشد این مقرارت ناکارآمد خواهند بود.
مقام عالی دولت در استان مرکزی تصریح کرد: اگر رگولاتوری درست تنظیم شود که البته تجارب موفقی هم در حوزه فناوری ارتباطات داریم و موارد ناموفق هم بخشهایی است که دولت تصدی گری داشته و به بخش خصوصی میدان داده نشده است.
مخلص الائمه با تأکید بر لزوم تجهیز و نوسازی ماشین آلات معادن، گفت: در حوزه فناوری طی دههها وابستگی وجود داشته و باید تحرکی ایجاد شود.
وی اضافه کرد: نوآوری در حوزه تولیدات ماشین آلات معدنی ضروری است و تولیدکنندگان صاحب نام کشور از جمله هپکو که بزرگترین تولیدکننده ماشین آلات راهسازی و معدنی در کشور و منطقه است باید در این زمینه گام بلندی را بردارند.
مقام عالی دولت در استان مرکزی اذعان داشت: کار خوبی که هپکو انجام داد این بود که راهبرد خود را از تولید ماشین آلات راهسازی به سمت ساخت ماشین آلات راهسازی و معدنی تغییر داد.
استاندار مرکزی با تقدیر از بخش خصوصی به جهت حمایت تولیدات هپکو، افزود: گلایه ما از بخش دولتی و شرکتهای معدنی وابسته به دولت همچنان وجود دارد.
مخلص الائمه تأکید کرد: هپکو باید سطح تنوع و کیفیت تولیدات خود را به حدی برساند که بخشی قابل توجهی از نیاز کشور را تأمین کند و از طرفی در صورت نیاز به واردات، این امر حتما باید از طریق شرکتهای دارای صلاحیت انجام شود.
وی خاطرنشان کرد: متأسفانه در سنوات گذشته منافع دلالان و ورود بدون پشتوانه ماشینآلات معدنی، کشور را به گورستانی از این ماشینآلات فرسوده تبدیل کرده در حالی اگر بناست وارداتی هم اتفاق بیفتد باید از طریق شرکتهایی باشد که میتوانند خدمات پس از فروش ارائه کنند.
گشایش در صادرات با توسعه نمایشگاه بین المللی سنگ محلات
علی جودکی مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی نیز در این مراسم با تأکید بر اینکه مسیر رشد تولید و اقتصاد کشور صادرات است و سیاستهای دولت نیز در این مسیر ترسیم شده است، اظهار کرد: سند تحول دولت با محوریت اقتصاد و صنعت تدوین شده که در این راستا نیاز است سایر دستگاه های اجرایی هماهنگی و تعامل لازم را جهت تحقق اهداف و خروجی مناسب داشته باشند.
جودکی بیان کرد: با مدیریت و نوع نگرش استاندار مرکزی در حوزه تولید تمام دستگاههای اجرایی با اداره کل صمت تعامل خوبی دارند.
وی با بیان اینکه امید است برگزاری نمایشگاه بین المللی سنگ مسیر صادرات را باز کند و تصمیم بر این است که پایانه صادراتی سنگ تزئینی کشور را در این محل ایجاد کنیم، گفت: در صورت فعالیت دائمی این نمایشگاه و ایجاد زیرساختها، میتوانیم عدد صادراتی کشور در بخش صنعت سنگ را جابجا کنیم.
نمایشگاه بین المللی سنگ محلات بزرگترین نمایشگاه سنگ کشور، دومین نمایشگاه بزرگ کشور از نظر فضای خالص نمایشگاهی، پنجمین نمایشگاه بزرگ سنگ دنیا و به لحاظ عرضه سنگ کوپ در رتبه اول دنیا است.
این نمایشگاه از ۱۸ تا ۲۱ مهرماه برای بازدید عموم برپا است.
نظر شما