به گزارش روابط عمومی استانداری همدان، حسین افشاری فرماندار شهرستان تویسرکان روز یکشنبه در جمع خبرنگاران محلی، با بیان این مطلب به درخشش تویسرکان در زمینه های مختلف به ویژه در مطرح شدن در عرصه بین الملل و جهانی اشاره کرد و گفت: ثبت جهانی کاروانسرای فرسفج، ثبت جهانی گردوی تویسرکان در فائو و پیمان خواهر خواندگی بین تویسرکان و نیکسار ترکیه از مهمترین اتفاقات مبارک و میمون برای شهرستان در امسال بود.
حسین افشاری با تأکید بر اینکه برای توسعه و پیشرفت جوامع کنونی، ارتباطات و روابط یک الزام است، گفت: با محصور کردن خود نمی توان به رشد و توسعه دست یافت.
وی جایگاه تبلیغات را جایگاه ویژه ای در عرضه محصولات عنوان کرد و افزود: دنیای امروز دنیای رقابت ، ارتباطات و تبلیغات است.
افشاری با اشاره به باب شدن خواهرخواندگی در چندین سال گذشته در دنیا، گفت: این مهم فارغ از فعالیت های سیاسی در راستای تبادل اطلاعات و دامن زدن به رقابت و تبادل ویژگی های مشترک بین دو شهر انجام می شود.
وی به تلاش ها و عقبه چندین ساله در شهرستان برای ثبت جهانی کاروانسرای فرسفج و ثبت فائو اشاره کرد و گفت: برای ثبت کاروانسرا حداقل ۶سال تلاش پیگیری مستمر شده است و در صورتی که مدارک کامل نبود مانند ماسوله در همان اجلاس تایید نمی شد.
فرماندار شهرستان تویسرکان ثبت جهانی گردو در وایپو و فائو را دارای برکات کوتاه مدت و بلند مدت برای این محصول عنوان کرد و گفت: افزایش قیمت گردوی تویسرکان نسبت به دیگر شهرها از برکات کوتاه مدت این امر است.
وی بر اینکه صنایع تبدیلی گردو در سال آینده به تویسرکان می آید اشاره کرد و گفت: زمینه برای بسته بندی گردو در شهرستان فراهم می شود.
افشاری با اشاره به چالش و مشکل منبت کاران در راستای تامین چوب مورد نیاز برای کار خود، گفت: وجود بزرگترین کارخانه چوب در نزدیکی شهر نیکسار نیز از دیگر زمینه های توسعه روابط اقتصادی بین شهر نیکسار و استان همدان جهت تامین چوب مورد نیاز منبت کاران است که دست دلالان را کوتاه می کند و چوب با قیمت مناسب تری به دست منبت کاران می رسد.
وی به توسعه صنعت گردشگری بین دو شهر اشاره کرد و گفت: شهرداری نیکسار تخفیفات ویژه برای اقامت تویسرکانی ها در هتل های شهر نیکسار در نظر گرفته است.
فرماندار تویسرکان با اشاره به مرکز علم و فناوری دانشگاه توکات ترکیه در زمینه گردو، گفت: آخرین یافته های تحقیقاتی در زمینه سیستم های آبیاری را از آنجا گرفته و بومی سازی می کنیم، در شهر نیکسار ترکیه سیستم آبیاری خوبی استفاده کرده اند که در تویسرکان هم شدنی است.
وی با تاکید بر اینکه بر روی گردوهای کهنسال دیگر نمیشود حساب کرد، گفت: جوان سازی باغات گردو بسیار مهم و حائز اهمیت است.
افشاری با اشاره به اینکه درحال حاضر باغات شهرستان بیشتر به صورت غرق آبی آبیاری می شوند ، گفت: در این روش ۹۵ درصد آب هدر می رود که با استفاده از سیستم آبیاری نوین می توان این معضل را برطرف کرد.
وی توجه به ایجاد صنایع تبدیلی و بسته بندی استاندارد گردو را اولویت اول عنوان کرد و افزود: اگر صنایع بسته بندی استاندارد نداشته باشیم ایجاد بازار گردو مشکلی را حل نمی کند.
نظر شما