به گزارش روابط عمومی سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور، در این نشست هماندیشی که روز دوشنبه در ادامه سلسله نشستهای قبلی هوشمندسازی در این سازمان برگزار شد، سید سجاد انوشه معاون امور شهرداریها و رئیس کمیته شهر هوشمند این سازمان با اعلام این مطلب که نظام برنامهریزی در شهرداریها، رکن پیشران تحقق شهر هوشمند، در میان مدت و بلندمدت است، گفت: در صورتی که در تدوین برنامههای شهری و سازمانی شهرداریها، پروژهها و طرحهای اساسی و زیرساختی شهری، رویکرد و راهبرد هوشمندسازی را پیشگیرد، در آیندهای نه چندان دور، شاهد تحقق بخش زیادی از برنامههای شهر هوشمند در سراسر کشورخواهیم بود.
انوشه افزود: سایر حوزهها، مجری برنامهها، فرآیندها، ساختار و رویههای تعیین شده توسط معاونت برنامهریزی شهرداریها هستند.
وی ادامه داد: اگر برنامهها و رویههای متناسب با شهر هوشمند طراحی و نظارت شود، حوزههای اجرایی ملزم به اجرای آن خواهند شد. بنابراین عزم جدی حوزه برنامهریزی در این خصوص ضروری است.
رئیس کمیته شهر هوشمند گفت: نظام آماری روزآمد، پایش صحیح برنامهها، ایجاد اهرمهای ایجابی و سلبی، توجه بیشتر منابع به سوی شهر هوشمند و هوشمندسازی پروژههای شهری، از جمله موضوعاتی است که در اختیارات حوزه برنامهریزی شهرداریهای کشور است.
وی ضمن تأکید براین موضوع که ارزیابی برنامهای شهر هوشمند، به عنوان یک رویکرد اساسی در حوزه برنامهریزی قرار گیرد گفت: در این خصوص، شهرداریهای مراکز استان، نسبت به خودارزیابی اقدام کنند و سازمان شهرداریهای کشور نیز، جایزه ملی شهرهای هوشمند ایران را در دستور کار خود قرار داده است.
معاون امور شهرداریها با اعلام اینکه حوزههای برنامهریزی شهرداریها، تعاملات حوزههای اجرایی و سازمانهای فناوری اطلاعات و ارتباطات را تحلیل، تفسیر و تسهیل کنند، گفت: برخی نیازهای حوزههای اجرایی شهرداریها برای سازمانهای فاوا قابل درک نیست، لذا اولویتگذاری و تحقق نیازهای فناوری حوزههای اجرایی، از ضرورتهای معاونتهای برنامهریزی است.
انوشه خاطرنشان کرد: ملاحظات فناوری اطلاعات و هوشمندسازی سازمانهای فاوا برای حوزههای اجرایی، میبایست تبیین شود.
وی تاکید کرد: پروژههای هوشمندسازی شهرداری و شهر هوشمند، در لوایح بودجه سال ۱۴۰۳، بر اساس مطالعات و بررسیهای کارشناسی، لحاظ شود. سازمان شهرداریها نیز، در خصوص پروژههای پیشران شهر هوشمند، حمایت خواهد کرد.
معاون سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشور با تأکید بر ضرورت هوشمندسازی درحوزه شهرسازی،گفت: هوشمندسازی در این حوزه باعث کاهش سفرهای غیرضروری، حفظ محیط زیست، جلوگیری از هدررفت سرمایههای ملی و افزایش درآمد در شهرداریها میشود، که ضرورت توجه به این حوزه را بیش از پیش کرده است.
انوشه با بیان این مطلب که هدف از تشکیل این جلسه، بررسی فعالیتهای شهرداریهای مراکز استان در خصوص هوشمندسازی حوزه شهرسازی است،گفت:کارهای ظاهری بسیاری در حوزه شهر هوشمند صورت گرفته است اما به قلب فعالیتهای شهرداری، یعنی حوزه شهرسازی کمتر توجه شده است.
رئیس کمیته شهر هوشمند خاطرنشان کرد: در ابلاغیه مصوبه هیئت وزیران، ضوابط اجرایی سامانه پنجره واحد مدیریت زمین ابلاغ شده و موضوع راهاندازی سامانه یکپارچه مدیریت ساختوساز، به وزارت کشور تکلیف شده است.
انوشه بر اهمیت طراحی زیربنایی این سامانه تأکید کرد و گفت:، اهمیت این سامانه به این دلیل است که پایه و مبنای شهر هوشمند در دهه آینده است. بنابراین، ضروری است شهرهای مراکز استان، همکاری مناسبی در طراحی فرآیندها و جزئیات این سامانه داشته باشند.
در این نشست با نظر موافق معاونان برنامهریزی شهرداریهای مراکز استان حاضر در جلسه، وحید خطیبی معاون برنامهریزی شهرداری کرمان، به نمایندگی از معاونان برنامهریزی شهرداریها، بهعنوان عضو کمیتهملی شهر هوشمند انتخاب شد.
نظر شما