به گزارش روابط عمومی سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور، مهیار نورعلی روز سه شنبه در رویداد تعالی حکمرانی روستایی که در وزارت کشور برگزار شد، اظهار کرد: وزیر کشور اهتمام بالایی به مباحث مرتبط با حوزه مدیریت روستایی دارند و استانداران نیز با وجود مشغله فراوان، به صورت جدی پیگیر این موضوع هستند.
وی با بیان اینکه تفاوت نگاه در دولت مردمی ایران قوی در امر روستا و روستانشین های عزیز از همان ابتدای کار دولت واضح و روشن بود، تصریح کرد: نگاه باورمندانه به روستا به عنوان حلقه های مولد در زنجیره های اجتماعی ، اقتصادی ، فرهنگی و اولویت دهی واقعی در بازیابی هویت روستایی از جمله نقاط،تمایز و تفاوت نگاه به موضوع روستاها در دولت سیزدهم است .
معاون سازمان شهرداریها و دهیاریها افزود: در این مسیر با توجه به شاخص های مرتبط با امر حکمرانی متعالی روستایی و همچنین توصیه حکمای دانش حکمرانی روستایی، جمع بندی و یکپارچه سازی شاخص ها و استفاده از تجارت عینی و عملی، نسخه نهایی سند تحول آفرین در حوزه روستا به نام "تکام" تدوین شد.
نورعلی ادامه داد: هدف غایی این سند، ارتقابخشی به سطح کمی و کیفی زندگی روستا و اشتغال آفرینی و مهاجرت معکوس به روستاها است.
وی اضافه کرد: روستاها به عنوان خاستگاهی مستعد برای حل بنیانی بسیاری از مشکلات کلان نظام و کشور در حوزه های مختلف از جمله اشتغال ، تمرکز جمعیت ، آمایش سرزمینی و .... در نظر گرفته شده و روستائیان محور پیشرفت و نقطه ثقل عملیاتی محورهای ۱۶ گانه این سند قلمداد می شوند.
نورعلی افزود: با این رویکرد دهیاران با ۴۸ وظیفه ابلاغ شده شاه بیت اجرایی این سند هستند.
وی خاطرنشان کرد: نظاممندی ساختارهای حکمرانی ، ایجاد تشخص و تعین برای دهیاران به عنوان نوک پیکان خدمت رسانی در روستاها و تعامل سازنده دهیاران با مردم و مسوولان مرتبط با امور روستا از الزامات اجرای طرح تکام است.
معاون سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور با اعلام اینکه ۲۶درصد جمعیت کشور در روستاها زندگی می کنند، یادآور شد: تخصیص منابع در حوزه های مختلف کمی و کیفی می تواند گامی بلند و اقدامی بزرگ در راستای تعالی حکمرانی روستایی باشد.
نورعلی افزود: در حال حاضر بیش از ۴۲هزار روستای دارای جمعیت بیش از ۲۰ خانوار در کشور وجود دارد که در ۳۹هزار روستا دهیاری تاسیس شده است. از ابتدای دولت سیزدهم، یکهزار و 700 دهیاری دایر و برای ۲ هزار و ۸۰۰ دهیاری دیگر تا انتهای دولت هدف گذاری شده است.
وی ادامه داد: در راستای توانمندسازی دهیاری های کشور که دارای عنوان خودکفایی هستند در این دولت به یکهزار و ۱۰۰دهیاری تسهیلات کم بهره اعطاشده و در نظر است پرداخت تسهیلات به ۲هزار دهیاری دیگر محقق شود.
معاون اموز دهیاریهای سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشور اضافه کرد: بی شک تحقق سند «تکام» که طرحی متکی بر تجربه های عملی و مطالعات علمی و البته منبعث از منویات مقام معظم رهبری است، نقطه ای درخشان و پرفروغ در کارنامه دولت مردمی سیزدهم و ایران قوی خواهد بود.
نظر شما