به گزارش روابط عمومی استانداری مرکزی؛ آیین گرامیداشت هفته پژوهش و فناوری و تجلیل از پژوهشگران و فناوران برتر استان با حضور استاندار مرکزی، معاون پژوهشی وزیر علوم و جمعی از مسئولین در دانشگاه اراک برگزار شد.
فرزاد مخلصالائمه استاندار مرکزی روز چهارشنبه در این آیین بیان کرد: حرکت به سوی پیشرفت مبتنی بر سه مولفه وزن گذشته، فشار حال و کشش آینده که نگاشت مسیر را تعیین میکنند، شکل میگیرد.
وی ادامه داد: بخش قابل توجهی از توان دستگاههای اجرایی به دلیل مطالبات انباشته و گرههای قدیمی صرف وزن گذشته و فشار حال میشود اما دانشگاهها نباید درگیر وزن گذشته باشند و باید تمام نگاه خود را معطوف به آینده کنند.
استاندار مرکزی با بیان اینکه دانشگاهها باید در جهت نظاممند کردن مسائل، تعیین اولویتها و ارائه راهکار حرکت کنند، افزود: رهبر معظم انقلاب در بیانیه گام دوم دو بار از فاصلهها نام میبرند که این فاصلهی بین وضع موجود و مطلوب همواره وجدانهای آرمانخواه را آزار میدهد و اگر بخواهیم این فاصله را با شتاب طی کنیم جز با پژوهش و استفاده از ظرفیتهای علمی قابل انجام نیست.
مخلصالائمه تصریح کرد: در حوزه اقتصادی رهبر انقلاب فرمودند علاج اقتصاد مقاومتی است که این مهم دو رکن دارد که یک رکن مهم آن اقتصاد دانش بنیان مبتنی بر پژوهش و فناوری است.
مقام عالی دولت در استان مرکزی خاطرنشان کرد: صنایع استان در کنار دانشگاه قرار گرفتهاند و پشتیبانی خوبی از دانشگاه انجام میدهند تا فاصله عمیقی که بین دانشگاه، جامعه و صنعت ایجاد شده جبران شود.
استاندار مرکزی تأکید کرد: هدف دانشگاه باید تأثیرگذاری در جامعه باشد و امروز شرایطی ایجاد شده که بتوانیم با استفاده از ظرفیتهای داخلی و پتانسیل علمی دانشگاه ها نیازهای کشور را تأمین کنیم.
نسبت مستقیمی بین تولید علم و اقتصاد کشورها وجود دارد
پیمان صالحی معاون پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری نیز در این مراسم با بیان اینکه حمایت مقام معظم رهبری از امر پژوهش یک ویژگی بسیار مهم است، افزود: هدف پژوهش این است که در کنار تولید علم، برداشت مناسبی برای پاسخگویی به نیازهای جامعه و حل مسائل صنعت و اقتصاد کشور نیز صورت گیرد.
وی افزود: در سال ۲۰۲۲ میلادی با چاپ بیش از ۷۸ هزار مقاله علمی از پژوهشگران، اساتید و دانشمندان کشور، جمهوری اسلامی ایران توانست رتبه ۱۵ جهان را کسب کند.
صالحی تصریح کرد: حفظ شتاب علمی کشور تأکید رهبر معظم انقلاب در برنامه هفتم بود که برای اولین بار حداقل ۱۵ درصد از اعتبارات دانشگاهها به حوزه پژوهش و فناوری تخصیص مییابد که در تاریخ کشور بی سابقه است.
معاون پژوهشی وزیر علوم خاطرنشان کرد: نسبت مستقیمی بین تولید علم و اقتصاد کشورها وجود دارد و اگر اقتصاد بر مبنای علم پایهگذاری شود کشورها میتوانند در جهان به جایگاه اقتصادی برسند.
وی اذعان داشت: قانون جهش تولید دانشبنیان یک اتفاق تاریخی است و حمایتهای دیده شده برای پژوهش و تحقیق، معافیتهای مالیاتی و تسهیل فعالیت شرکتهای دانشبنیان بستر توسعه علمی و فناوری کشور را فراهم میکند.
صالحی همچنین یادآور شد: نمایهسازی مجلات علمی کشور در پایگاههای علمی در راستای گسترش زبان فارسی توسط وزارت علوم دنبال میشود که این مهم از موارد مورد تأکید مقام معظم رهبری است.
معاون پژوهشی وزیر علوم اذعان داشت: استان مرکزی با حمایتهای استاندار یکی از برترین استانها در حوزه برگزاری برنامههای هفته پژوهش بود.
نظر شما