به گزارش روابط عمومی استانداری گیلان؛ اسدالله عباسی پیش از ظهر امروز (چهارشنبه) در نشست تخصصی انتخابات با حضور دبیر ستاد انتخابات کشور و فرمانداران و بخشداران استان که رسالت اصلی برگزاری انتخابات یازدهم اسفندماه امسال را بر عهده دارند، محور و مبنای عملکرد هیاتهای اجرایی انتخابات را قوانین و اسناد بالادستی و دستورالعملهایی دانست که برای برگزاری انتخاباتی سالم، پرشور و حماسی ابلاغ شده و تصریح کرد: تمامی فرمانداران و بخشداران به عنوان مرکز ثقل روند برگزاری انتخابات در حوزه های شهرستانی باید بستر را طوری آماده کنند که زمینه استقبال مردمی از این عرصه مهم سیاسی، بر اساس ۴ اصل مشارکت، امنیت، رقابت و سلامت فراهم آید.
وی همچنین با اشاره به تلاشهای مذبوحانه دشمنان انقلاب برای دلسرد کردن آحاد ملت از حضور در عرصه انتخابات، اضافه کرد: این دشمنی ها در تمامی دوره های انتخاباتی در دستور کار دستگاه تبلیغاتی دشمنان قرار داشته است.
وی افزود: امسال نیز با شدت و حدت بیشتری از سوی دشمنان تبلیغ می شود، اما بصیرت و دقت نظر مردم و دست اندرکاران اجرایی انتخابات می تواند زمینه خلق حماسه ای ماندگار را برای ساختن ایرانی قوی و مقتدر فراهم نموده و مکر و کید دشمنان را به خودشان بازگرداند.
استاندار گیلان در ادامه با اشاره به اعلام صلاحیت قطعی ۳۵۸ نفر از داوطلبان دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی در گیلان افزود: تا این لحظه برای هر کرسی نمایندگی مجلس در حوزه های انتخابیه ۱۳ گانه یگیلان، بطور میانگین ۲۷ نفر نامزد هستند که این مهم می تواند زمینه برگزاری انتخاباتی پرشور و با مشارکت تمامی سلایق را در یازدهم اسفندماه فراهم کند.
استاندار در پایان با استناد به ماده ی ۸۱ قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی ، به وظایف ۶۴ دستگاه اجرایی برای کمک به فرمانداران برای برگزاری انتخابات اشاره کرد و افزود: طبق قانون این دستگاهها از یکماه قبل بایستی بیش از ۳۰۰ نوع امکانات خود را در اختیار مجریان انتخابات قرار دهند و در این زمینه هماهنگی های لازم در استان به عمل آمده است.
سخنگو و دبیر ستاد انتخابات کشور نیز در این نشست گفت: رمز موفقیت مجریان انتخابات بویژه فرمانداران و بخشداران در اشراف حداکثری به قوانین و سازوکارهای روند برگزاری انتخابات است.
محسن اسلامی که امروز با هدف ارزیابی و پایش زیرساختها و توانمندی های نرم افزاری و سخت افزاری گیلان به رشت سفر کرده بود، روند برگزاری انتخابات پیش رو را بر اساس قوانین جدید تشریح کرد و افزود: رمز موفقیت مجریان انتخابات بویژه فرمانداران و بخشداران در اشراف حداکثری به قوانین و سازوکارهای روند برگزاری انتخابات است.
مدیرکل دفتر انتخابات وزارت کشور در همین زمینه به تغییرات اعمال شده در قانون انتخابات و ابلاغ قانون جدید اشاره و اضافه کرد: آیین نامه اجرایی و همراه با قانون جدید انتخابات به دبیرخانه های استانی ارسال شده و مجریان انتخابات باید آشنایی کامل را با قانون و آیین نامه اجرایی داشته باشند تا بتوانند در برگزاری انتخاباتی سالم، پرشور و حماسی بدرستی نقش آفرینی کنند.
محسن اسلامی همچنین به راه اندازی سامانه احراز رای دهندگان در شعب اخذ رای سراسر کشور اشاره کرد و افزود: در این راستا ۷۴ هزار دستگاه احراز کنترل کیفیت برای شعب اخذ رای سراسر کشور تهیه شده و با بهره گیری از آن می توان احتمال بروز تخلفات ناشی از تکرار رای دادن یک فرد را به صفر رساند.
وی افزود: اگر رای دهنده ای در دوره های پیشین انتخابات هم مرتکب تخلف شده باشد در سامانه احراز قابل مشاهده است و به برگزار کنندگان انتخابات کمک می کند تا دقت لازم را در خصوص سلامت هرچه بیشتر انتخابات به عمل آورند.
دبیر ستاد انتخابات کشور همچنین با اشاره به ماده ۸۱ قانون انتخابات به نقش هیاتهای استانی برای نظارت بر روند تبلیغات نامزدهای انتخاباتی اشاره کرد و افزود: دبیران ستاد انتخابات از طریق این نظارتها می توانند تخلفات انتخاباتی احتمالی از سوی نامزدها را رصد و پیگیری نمایند.
اسلامی همچنین با اشاره به موارد مندرج در ماده ی ۷۴ قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: طبق این ماده روند جذب و هزینه کرد مالی نامزدها در روند تبلیغات قابل نظارت و پیگیری ست و قانون گذار سقف و نحوه ی حمایتهای مالی و پشتیبانی از نامزدها را طبق ضوابطی در راستای رعایت عدالت برای تمامی نامزدها مشخص کرده است.
دبیر ستاد انتخابات کشور در پایان سخنان خویش مجموع دست اندرکاران برگزاری انتخابات یازدهم اسفندماه بویژه فرمانداران و بخشداران را به دقت نظر و اتخاذ تدابیر لازم برای پیش بینی مجموع سازوکارها و زیرساختهای لازم در شعب اخذ رای فراخواند و افزود: تست سیگنال دهی در مراکز اخذ رای از الزاماتی ست که باید بدقت در دستور کار مجریان انتخابات در تمامی شهرستانها قرار گیرد تا سامانه های اینترنتی در روز اخذ رای با کوچکترین مشکلی مواجه نشوند.
محمد جلایی معاون سیاسی و امنیتی استاندار گیلان نیز در این نشست گزارشی از زیرساختهای انتخاباتی گیلان ارایه داد و افزود: در حال حاضر ۲ هزار و ۶۸۸ شعبه ی اخذ رای با ظرفیت ۴۵ هزار نیروی اجرایی، پشتیبانی، امنیتی، خدماتی و بازرسی در سراسر استان پیش بینی شده و ۴۶ هیات اجرایی با بهره گیری از این ظرفیت ، وظیفه ی برگزاری انتخابات یازدهم اسفندماه را برعهده دارند.
نظر شما